Πρωτοσέλιδα από εφημερίδες

efimerides

Διαβάστε όλα τα πρωτοσέλιδα από τις εφημερίδες σήμερα

Σημερινή: Με τίτλο “Καταιγιστικές αλλαγές”, αναφέρεται στις αποδοχές των δημοσίων υπαλλήλων και στις αλλαγές που προνοούνται στο νομοσχέδιο που θα αρχίσει το επόμενο διάστημα να συζητείται στη Βουλή. Αλλού γράφει ότι βουλιάζει η αποκρατικοποίηση της Cyta και πως ο Νικόλας Παπαδόπουλος ετοιμάζεται να πει ένα ισχυρό “όχι”. Σε άλλο θέμα αναφέρεται σε συνέντευξη του Κυβερνητικού Εκπροσώπου, ο οποίος δήλωσε ότι δεν νοείται λύση με παρεκκλίσεις.

Αλήθεια: Με τίτλο “Αν δεν γίνουν ιδιωτικοποιήσεις…” γράφει ότι τρεις οικονομολόγοι, οι Μ. Μαυρίδης, Μιχ. Φλωρεντιάδης και Π. Παπαγεωργίου, μιλούν στην εφημερίδα για τις συνέπειες. Αλλού αναφέρεται σε συνέντευξη της πρώην ΥΠΕΞ, Ερατώ Κοζάκου Μαρκουλλή για το περιουσιακό, το εδαφικό και τις εγγυήσεις αλλά και για την ενταξιακή πορεία της Τουρκίας. Σε άλλο θέμα αναφέρεται στο θέμα του καρκίνου του μαστού και γράφει ότι περισσότερες από 1,6 εκ γυναίκες διαγιγνώσκονται με καρκίνο του μαστού σε όλο τον κόσμο.

Φιλελεύθερος: Με τίτλο “Μήνυμα Κοτζιά σε Άγκυρα” αναφέρεται σε συνέντευξη του Έλληνα ΥΠΕΞ στην εφημερίδα όπου, μεταξύ άλλων, δήλωσε πως είναι πρόσχημα για μη λύση του Κυπριακού η διατήρηση των εγγυήσεων. Αλλού αναφέρεται σε συνέντευξη στην εφημερίδα του Έσπεν Μπαρθ Έιντε ότι “ναι, τα άστρα ευθυγραμμίστηκαν, μετά από πάρα πολλά χρόνια” ενώ πρόσθεσε και πως βρήκε δωρητές αλλά προέχει να υπάρχουν κριτήρια και λύση. Σε άλλο θέμα αναφέρει ότι η απουσία προστασίας μαρτύρων εκτρέφει τη διαφθορά και πως η Διεθνής Διαφάνεια Κύπρος εστιάζει στην ανάγκη για προστασία μαρτύρων δημοσίου συμφέροντος και το Υπ. Δικαιοσύνης ετοιμάζει νομοθεσία που θα πάει σύντομα στο Υπουργικό.

Χαραυγή: Με τίτλο “Ζητά και τα ρέστα ο Λίλλης από τη Cyta” και γράφει ότι ο Νίκος Λίλλης απαιτεί αποζημιώσεις ύψους 4,5 εκ ευρώ από το Ταμείο Συντάξεων της Cyta για παραβίαση της μεταξύ τους συμφωνίας για το έργο στη Δρομολαξιά. Αλλού προβάλλει αφιέρωμα στη Λάρνακα και γράφει ότι η ξενοδοχειακή βιομηχανία ξυπνά και το αποχετευτικό βρομάει. Αλλού αναφέρεται σε συνέντευξη της Τ/κ συγγραφέα Αλιέ Ουμμανέλ που έγραψε και σκηνοθέτησε το έργο ο “Αγνοούμενος” και η οποία δηλώνει ότι η δική της γενιά βίωσε την απαισιοδοξία και την έλλειψη ελπίδας και να μην επαναλάβουμε τα λάθη της ιστορίας.

Καθημερινή: Με τίτλο  “Τα δεκάρια και οι μετεξεταστέοι της Βουλής” αναφέρεται στη δημοσκόπηση για τις επιδόσεις των Βουλευτών για το παραγόμενο έργο και τη συναφή δράση τους στη Βουλή. Αλλού αναφέρεται στην άγνωστη οικονομία των κατεχομένων, γράφοντας ότι είναι μικρότερη η οικονομική εξάρτηση από την Τουρκία ενώ τα στοιχεία δείχνουν προσπάθεια ανάπτυξης. Σε άλλο θέμα γράφει ότι η νέα Πρέσβειρα των ΗΠΑ στην Κύπρο δήλωσε στην εφημερίδα ότι η Κύπρος μπορεί να γίνει βάση για αμερικανικές εταιρείες.

Μάχη: Με τίτλο “Βέτο για την Τουρκία”, αναφέρεται σε συνέντευξη του Προέδρου του ΔΗΣΥ στην εφημερίδα όπου τόνισε ότι μόνο αν εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της έναντι της Κύπρου και της Ευρώπης θα ανοίξουν ενταξιακά κεφάλαια για την Τουρκία. Αλλού γράφει ότι οι Κτηνιατρικές Υπηρεσίας Λάρνακας καταγγέλλονται για εγκληματική αμέλεια που οδήγησε σε καταστροφή κτηνοτροφικής μονάδας. Σε άλλο θέμα προβάλλει συνέντευξη του Προέδρου του ΔΗΚΟ, ο οποίος ανέφερε ότι κανείς δεν νιώθει δικαιομένος ενώ συνεχίζει η τουρκική κατοχή.

Sunday Mail: Με τίτλο “Οι δικηγόροι αντιμετωπίζουν την πρόκληση τελών” γράφει ότι μια νέα οργάνωση που ονομάζεται “Δικαιοσύνη στις αμοιβές” ετοιμάζεται να αμφισβητήσει αυτό που λέγεται ότι είναι πρακτική καθορισμού των τιμών που ακολουθείται από τους δικηγόρους στην Κύπρο. Αλλού αναφέρεται στην ιστορία δύο ανδρών που πολέμησαν μαζί κατά την εξέγερση εναντίον των Ναζί στη Βαρσοβία. Ο ένας εξ αυτών είναι δημοσιογράφος και μέχρι πρόσφατα ζούσε στην Κύπρο. Σε άλλο θέμα αναφέρει ότι ο οίκος Fitch αναβάθμισε την Κύπρο στο επίπεδο Β+.