Πρωτοσέλιδα από εφημερίδες

efimerides

Διαβάστε όλα τα πρωτοσέλιδα από τις εφημερίδες σήμερα

Σημερινή: Με τίτλο “Ασύμφορη η καθοδηγούμενη ιδιωτικοποίηση” αναφέρει ότι έχει εξασφαλίσει την έκθεση των συμβούλων για την ΑΗΚ, γράφει στο κύριό της θέμα ότι εκφράζονται επιφυλάξεις για τα έσοδα της ΑΗΚ και ότι οι συντεχνίες είναι έτοιμες για αντιδράσεις. Σε άλλο ρεπορτάζ αναφέρει ότι 114 μετανάστες έφθασαν στη Βάση Ακρωτηρίου και ακολουθούνται οι σχετικές διαδικασίες . Επίσης σύμφωνα με τη “Σ” ενώπιον της Βουλής βρίσκεται νομοσχέδιο για κατ` οίκον φυλάκιση με βραχιολάκι και για άλλες αλλαγές για κατάδικους.

Αλήθεια: Με τίτλο “Βάζει φωτιά στο πολιτικό σκηνικό”  γράφει ότι την πρόταση για αύξηση του εκλογικού μέτρου φαίνεται να συζητά το ΑΚΕΛ, το ΔΗΚΟ είναι επιφυλακτικό ενώ τα μικρά κόμματα είναι αρνητικά. Αλλού αναφέρει ότι εκδόθηκε ένταλμα για τον ΥΠΟΙΚ αλλά ακυρώθηκε μετά και φιλοξενούνται δηλώσεις του Γενικού Εισαγγελέα για το ζήτημα. Επίσης στην πρώτη της σελίδα η “Α” αναφέρει ότι δύο νέες υποθέσεις σεξουαλικής παρενόχλησης ήρθαν στο φως και αφορούν καθηγητή που παρενοχλούσε μαθήτριά του και παππού την εγγονή.

Φιλελεύθερος: Με τίτλο “Παίρνει κεφάλια ο Χάρης” και αναφέρει ότι υπήρξαν δύο παύσεις και μια παραίτηση στο Συνεργατισμό, με την Κυβέρνηση να επικαλείται καθυστερήσεις και τους παυθέντες να μιλούν για `κόψιμο κεφαλιών` σε όσους έχουν αντίθετη άποψη. Επίσης ο “Φ” σε άλλο ρεπορτάζ γράφει ότι το πόρισμα απαλλάσσει τους γιατρούς στο ΓΝ Πάφου για το δάγκωμα τρωκτικού σε δίχρονο παιδάκι και ότι υπήρξε κακή συνεννόηση με τους γονείς. Αλλού αναφέρει ότι εν μέσω βολών κατατίθεται πρόταση νόμου για αύξηση του εκλογικού μέτρου, με το ΔΗΣΥ να επιθυμεί εφαρμογή του πριν τις βουλευτικές του 2016.

Χαραυγή: Με τίτλο“Απόρρητο κατά πως βολεύει” αναφέρεται σε δηλώσεις της Επιτρόπου Προστασίας Προσωπικών δεδομένων στη Βουλή για τις περιπτώσεις άρσης του απορρήτου. Αλλού αναφέρεται στην εκδήλωση για το Κυπριακό στις Βρυξέλλες, παρουσία του Άντρου Κυπριανού και του Μεχμέτ Αλί Ταλάτ, φιλοξενώντας και φωτογραφία. Επίσης η “Χ” γράφει ότι ο Υπουργός Δικαιοσύνης επιχείρησε να κατευνάσει τις έντονες αντιδράσεις και να αποτρέψει την ψήφιση προτάσεων για ρύθμιση των ενταλμάτων φυλάκισης για οφειλές, `αλλά δεν τα κατάφερε`.

Cyprus Mail: Με τίτλο “Υπό πίεση για άνοιγμα κεφαλαίων” και αναφέρει ότι ο ΠτΔ είναι στη Μαδρίτη για τη σύνοδο του ΕΛΚ και θα προσπαθήσει να κατευνάσει τους φόβους ότι θα ασκηθούν πιέσεις από τη Γερμανία για άνοιγμα κεφαλαίων στην ενταξιακή πορεία της Άγκυρας. Αλλού, φιλοξενώντας και φωτογραφία, αναφέρεται στην αποβίβαση προσφύγων στη Βάση Ακρωτηρίου και τα επόμενα βήματα που θα ακολουθηθούν. Επίσης στην πρώτη σελίδα της εφημερίδας αναφορά γίνεται στις αντιπαραθέσεις για την πρόθεση για αύξηση του εκλογικού νόμου.