Πρωτοσέλιδα από εφημερίδες

efimerides

Διαβάστε όλα τα πρωτοσέλιδα από τις εφημερίδες σήμερα

Σημερινή: Με τίτλο  “Τα λόγια πράξεις πρέπει να κάνει η Τουρκία“, γράφει ότι τη βοήθεια των ΗΠΑ ζήτησε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ώστε η Τουρκία, μέσα από πολύ συγκεκριμένα βήματα και ενέργειες, να αποδείξει στην πράξη αυτό που δημόσια δηλώνει περί επιθυμίας επίλυσης του Κυπριακού, κατά τη διάρκεια συνάντησης που είχε με τον Υπουργό Εξωτερικών της χώρας Τζον Κέρι. Αλλού γράφει για μια πρωτοβουλία που ξεκίνησε από το Facebook και βοηθά οικογένειες απόρων. Σε άλλο θέμα αναφέρει ότι το νέο στοίχημα για την ΕΔΕΚ Πάφου είναι η εκλογή βουλευτή στην επαρχία.

Αλήθεια: Με τίτλο «Επιτάχυνση το Νοέμβριο» γράφει ότι τις τουρκικές εκλογές της 1ης Νοεμβρίου φαίνεται να αναμένει ο διεθνής παράγοντας για περαιτέρω πρόοδο στη διαπραγματευτική διαδικασία για την επίλυση του Κυπριακού. Αλλού γράφει ότι η Υπουργός Εργασίας ανακοίνωσε χθες ότι το υπουργείο της βρίσκεται σε διαδικασία θέσπισης νομοθεσίας που καθιερώνει τα ελάχιστα επίπεδα παροχής κατ` οίκον φροντίδας σε ηλικιωμένους, ανάπηρους και οικογένειες με ιδιαίτερα προβλήματα. Σε άλλο θέμα γράφει ότι στη δημιουργία ενός «Λας Βέγκας στην Ερυθρά Θάλασσα» στοχεύει ο Πρωθυπουργός του Ισραήλ Βενιαμίν Νετανιάχου.

Φιλελεύθερος: Με τίτλο  «Αναμένουν τουρκικό σινιάλο» γράφει ότι τις προσεχείς εκλογές στην Τουρκία αναμένει ο διεθνής παράγοντας προκειμένου να ξεκαθαρίσουν οι πραγματικές προθέσεις της Άγκυρας για το Κυπριακό, ήταν το μήνυμα που έλαβε ο Πρόεδρος Αναστασιάδης κατά τις συναντήσεις του με τον ΓΓ του ΟΗΕ και τον ΥΠΕΞ των ΗΠΑ στη Νέα Υόρκη. Αλλού γράφει ότι έφοδο σε γραφείο δικηγόρου, ο οποίος συνεργάζεται με το Συμβούλιο Αποχετεύσεων Λάρνακας (ΣΑΛ) διενήργησαν προχθές Σάββατο οι ανακριτές, οι οποίοι παρέλαβαν ηλεκτρονικό υπολογιστή και άλλο υλικό προς διερεύνηση, ενώ σε βάθος προχωρούν οι έρευνες και στο Συμβούλιο Αποχετεύσεων Λευκωσίας. Σε άλλο θέμα γράφει ότι με φθινοπωρινή διάθεση μπαίνει η εβδομάδα που διανύουμε με βροχές και πτώση της θερμοκρασίας να προβλέπονται για τις επόμενες ημέρες από τη Μετεωρολογική Υπηρεσία.

Χαραυγή: Με τίτλο  «Οι πιέσεις να στραφούν στην Τουρκία» γράφει ότι την αναγκαιότητα να στραφούν οι πιέσεις για το Κυπριακό στην Τουρκία προέταξε στις επαφές του στη Νέα Υόρκη ο Πρόεδρος Αναστασιάδης, ενώ το ίδιο μήνυμα έστειλε από τη Λευκωσία ο ΓΓ του ΑΚΕΛ Άντρος Κυπριανού. Σε άλλο θέμα γράφει ότι ο ΓΓ του ΑΚΕΛ Άντρος Κυπριακού μιλώντας σε πολιτικό – πολιτιστική αντικατοχική εκδήλωση τόνισε ότι ο λαός της Κύπρου θα πρέπει να να διδαχθεί από την ιστορία και να παλέψει για να κλείσει τις πληγές. Αλλού γράφει ότι εις ώτα μη ακουόντων φτάνει η κραυγή απόγνωσης των νεφροπαθών.