Πρωτοσέλιδα από εφημερίδες

efimerides

Διαβάστε όλα τα πρωτοσέλιδα από τις εφημερίδες σήμερα

Σημερινή: Με τίτλο «Στη ζυγαριά τα `συν` και τα `πλην`» αναφέρεται στην οικονομική πτυχή της λύσης του Κυπριακού και γράφει ότι κυβερνητικοί αξιωματούχοι και οικονομικοί παράγοντες υπογραμμίζουν τα οικονομικά οφέλη που θα προκύψουν, ενώ υπάρχουν και εκείνοι που προειδοποιούν για την απουσία σοβαρής οικονομικής μελέτης. Αλλού, γράφει ότι σε ρυθμούς κάλπης άρχισαν να μπαίνουν τα κόμματα ενόψει Μαΐου. Επίσης, γράφει ότι η σεξουαλική κακοποίηση παιδιών παραμένει ανοικτή πληγή.

Αλήθεια: Με τίτλο «Το παρασκήνιο της Νέας Υόρκης» γράφει ότι μέσα από μια δέσμη πολυγωνικών επαφών στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης των ΗΕ αναμένεται να γίνει μια αποτίμηση των μέχρι τώρα αποτελεσμάτων της διαπραγματευτικής διαδικασίας για την επίλυση του Κυπριακού. Επίσης φιλοξενεί συνέντευξη του δημάρχου Αμμοχώστου Αλέξη Γαλανού, που λέει ότι ο κόσμος είναι έτοιμος για λύση. Σε άλλο θέμα, γράφει ότι αυξημένη ζήτηση παρουσιάζουν οι αιτήσεις για απόκτηση τίτλων ιδιοκτησίας.

Φιλελεύθερος: Με τίτλο «Στήνουν σκηνικό συμφωνίας» και γράφει ότι ο ΟΗΕ αναζητεί τρόπους ώστε να υπάρξει αποτέλεσμα μέχρι τον Ιανουάριο στο Κυπριακό και να βγει «άσπρος καπνός» από τις συνομιλίες. Σε άλλο θέμα γράφει ότι η Κυβέρνηση εισάγει άλλη μια ασφαλιστική δικλείδα στο πεδίο των συναλλαγών κράτους-ιδιωτών και ενισχύει το ρυθμιστικό πλαίσιο της σύναψης δημοσίων συμβάσεων. Επίσης, παραθέτει συνέντευξη του Διευθυντή του Τμήματος Υδάτων του Ισραήλ Gilad Peled που λέει ότι Κύπρος και Ισραήλ μπορούν μαζί να πετύχουν πολλά.

Χαραυγή: Με τίτλο  «Κλείνει τα μάτια στο ρατσισμό η ΚΟΠ» ότι το κατηγορητήριο που συνέταξαν οι Πειθαρχικοί Εισαγγελείς της Ομοσπονδίας «για ανάρτηση πανό πολιτικής φύσεως» από οπαδούς του ΑΠΟΕΛ δημιουργεί υπόνοιες για σκοπιμότητες, αφού η ποινή στην περίπτωση αυτή είναι πολύ πιο ήπια σε σύγκριση με τις ποινές για ρατσιστική συμπεριφορά. Σε άλλο θέμα, γράφει για λίστες αναμονής χωρίς τέλος στα κρατικά νοσηλευτήρια. Επίσης, γράφει ότι δυσβάσταχτο παραμένει το κόστος φοίτησης παρά τη μείωση διδάκτρων.

Sunday Mail: Με τίτλο «Η Πάφος παλεύει με την νέα τάξη πραγμάτων» γράφει ότι ο δήμαρχος της πόλης απολαμβάνει τη στήριξη των κατοίκων στη νέα μαζική επιχείρηση κατεδάφισης αυθαιρέτων και ξηλώματος παρανομιών, με τους επικριτές του να κάνουν λόγο για πρακτική οδοστρωτήρα. Αναφέρεται επίσης σε πρόσφατη υπόθεση Βρετανού τουρίστα, φορέα του ιού AIDS, με την κλινική να λέει πως ο γιατρός που τον εξέτασε είχε ηθική υποχρέωση να ενημερώσει το ξενοδοχείο, το οποίο ακολούθως τον έδιωξε. Ακόμη, γράφει ότι συνεχίζεται η αντιπαράθεση για την εισαγωγή στο Πανεπιστήμιο Κύπρου φοιτητών με διεθνείς εξετάσεις.

Καθημερινή: Με τίτλο «Τον Νοέμβριο ο Τζον Κέρι σε Λευκωσία-Άγκυρα-Αθήνα», γράφει στο πρωτοσέλιδό της ότι στην Ουάσινγκτον υπάρχει ισχυρή ανησυχία για τον απρόβλεπτο Ερντογάν αναφορικά με τι εξελίξεις στο Κυπριακό και αποφασίστηκε ότι μετά τις εκλογές του Νοεμβρίου στην Τουρκία, θα επισκεφτεί το τρίγωνο Άγκυρα-Αθήνα-Λευκωσία ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας Τζον Κέρι. Ακόμη, αναφέρεται στις σημερινές τοπικές εκλογές στην Καταλονία, με την προοπτική της απόσχισης, ενώ ο πρόεδρος του ποδοσφαιρικού πρωταθλήματος προειδοποιεί με διαίρεση της ισπανικής λίγκας. Αλλού, γράφει για σημαντική βελτίωση τραπεζικών δεικτών.

Μάχη: Με τίτλο «Υπάρχει ακόμη δρόμος…» και παραθέτει συνέντευξη του βουλευτή του ΔΗΣΥ Πρόδρομου Προδρόμου, ο οποίος λέει ότι φαίνεται ότι υπάρχει ακόμη δρόμος για τη λύση του Κυπριακού. Φιλοξενεί επίσης συνέντευξη του Ευτύχιου Έλληνα, που λέει ότι ένας οδηγός πρέπει να είναι συνέχεια να είναι σε εγρήγορση. Επίσης γράφει για τους μαθητές, μέλη της ομάδας “Zero Gravity”που διακρίθηκαν σε διεθνή διαγωνισμό, οι οποίοι στέλνουν το μήνυμα ότι η νεολαία πάντα προσπαθεί.