Πρωτοσέλιδα από εφημερίδες

efimerides

Διαβάστε όλα τα πρωτοσέλιδα από τις εφημερίδες σήμερα

Σημερινή: Με τίτλο «Ηχηρά ονόματα στο κατηγορητήριο» και γράφει ότι έξι φυσικά και ένα νομικό πρόσωπο βρίσκονται στο κατηγορητήριο που καταχωρήθηκε χθες στο Δικαστήριο εναντίον της Τράπεζας Κύπρου, στο πλαίσιο των ποινικών ερευνών για την καταστροφή της οικονομίας. Αλλού γράφει για τις επαφές αντιπροσωπείας του Ευρωκοινοβουλίου στην Κύπρο, όπου γίνεται λόγος για τον ρόλο ενεργειακής γέφυρας που μπορεί να διαδραματίσει το νησί. Επίσης, αναφέρεται στην απόφαση της Επιτροπής Υπουργών του ΣτΕ που κάλεσε την Τουρκία να πληρώσει τις αποζημιώσεις στην Κύπρο με τόκο.

Αλήθεια: Με τίτλο «Μείωση της ανεργίας – αύξηση καταθέσεων» γράφει στο πρωτοσέλιδό της ότι για πρώτη φορά ύστερα από αρκετά χρόνια, η ανεργία υποχώρησε κάτω από το ψυχολογικό φράγμα του 15% και κυμάνθηκε στο 14,7%, με τον Υπουργό Οικονομικών να λέει ότι πρόκειται για θετική ένδειξη χωρίς να εφησυχάζει η Κυβέρνηση. Σε άλλο θέμα, γράφει για την κατάθεση του τέως Αρχηγού της Αστυνομίας στο πλαίσιο της ποινικής υπόθεσης του Ρίκκου Ερωτοκρίτου, που είπε ότι είχε δεχθεί από τον τέως Βοηθό Γενικό Εισαγγελέα 4-5 τηλέφωνα για την υπόθεση Providencia. Επίσης, γράφει ότι ο Υπουργός Εσωτερικών Σωκράτης Χάσικος έδωσε άδεια παραμονής και δικαίωμα για αίτηση πολιτογράφησης στον Μιχάλη Μπολτίσιορ από την Ουκρανία.

Φιλελεύθερος: Με τίτλο «Παλάτια μέσα στην κρίση» γράφει στο πρώτο του θέμα ότι κόκκινο άναψε η νέα Επιτροπεία της Κεντρικής Συνεργατικής Τράπεζας στο υπερπολυτελές κτίριο των 27 εκ. ευρώ, που σχεδίαζε να κτίσει η ηγεσία του Συνεργατισμού όταν ξεκίνησε η οικονομική κρίση και λίγο πριν από την κατάρρευση των τραπεζών και του συνεργατικού κινήματος. Επίσης, γράφει ότι το έργο μεταφοράς νερού από την Τουρκία έχει μπει στην τελική ευθεία και έφτασε στις ακτές της Κερύνειας με υποθαλάσσιο αγωγό, ενώ αναμένεται να αυξηθούν οι ανάγκες σε ηλεκτρικό ρεύμα. Αλλού, αναφέρεται σε πρόταση ρωσικής εταιρείας για κατασκευή μικρών πυρηνικών σταθμών στην Κύπρο.

Χαραυγή: Με τίτλο «Ακατάλληλοι ν` αναλάβουν ευθύνες» και γράφει ότι ακατάλληλοι και ανίκανοι ν` αναλάβουν τις ευθύνες που τους αναλογούν αποδεικνύονται οι κυβερνώντες, καθώς δύο μέρες μετά την απόφαση του Συμβουλίου του Ανωτάτου για παύση ενός «άριστου των αρίστων» δεν τόλμησαν να πουν μια συγγνώμη. Επίσης αναφέρεται στην επίσκεψη του ΓΓ του ΑΚΕΛ στο ογκολογικό του ΓΝΛ, όπου δήλωσε ότι η πρόσβαση στις υπηρεσίες υγείας έγινε προνόμιο για λίγους. Αλλού γράφει ότι η Κύπρος κατέχει την 3η πιο ψηλή ανεργία ανάμεσα στους 28 της ΕΕ και την 5η χειρότερη επίδοση για νέους.

Cyprus Mail: Με τίτλο «Ελεύθερη να προσλαμβάνει κατά βούληση η Ελληνική», γράφει ότι η ΕΤΥΚ συνέχισε να ενθαρρύνει τα μέλη της στην Ελληνική Τράπεζα να μην εργάζονται υπερωριακά τις Παρασκευές, ενώ τράπεζα και συντεχνία ενημερώθηκαν για την τοποθέτηση του Γενικού Εισαγγελέα ότι δεν πρόκειται περί εργατικής διαφοράς η πρακτική της τράπεζας να προσλαμβάνει χωρίς έγκριση της ΕΤΥΚ. Σε άλλο θέμα γράφει ότι ο Ρίκκος Ερωτοκρίτου επέστρεψε στις αίθουσες των δικαστηρίων για την υπόθεση Providencia. Επίσης, γράφει ότι Ελβετοί εισαγγελείς άσκησαν ποινική δίωξη κατά του Σεπ Μπλάτερ της FIFA.