Πρωτοσέλιδα από εφημερίδες

efimerides

Διαβάστε όλα τα πρωτοσέλιδα από τις εφημερίδες σήμερα

Σημερινή: Με τίτλο “Επαραθύρωση Ρίκκου από δικαστές” αναφέρει πως την απόλυση του Βοηθού Γενικού Εισαγγελέα Ρίκκου Ερωτοκρίτου αποφάσισε, ομόφωνα, χθες το Συμβούλιο του Ανωτάτου Δικαστηρίου, κατόπιν εξέτασης του σχετικού αιτήματος του Γενικού Εισαγγελέα Κώστα Κληρίδη. Αλλού γράφει πως είναι πρωταγωνιστικός ο ρόλος της Κύπρου, σύμφωνα με την Επιτροπή Ενέργειας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Σε άλλο θέμα αναφέρεται σε μεγάλο καβγά στη Βουλή για τη συζήτηση του Κυπριακού.

Αλήθεια: Με τίτλο “Παύθηκε ο Ρίκκος και πάει στο ΕΔΑΔ” αναφέρεται στην ιστορική απόφαση για τα νομικά χρονικά της Κύπρου του Ανωτάτου Δικαστικού Συμβουλίου για παύση του Βοηθού Γενικού Εισαγγελέα Ρίκκου Ερωτοκρίτου, λόγω ανάρμοστης συμπεριφοράς. Αλλού αναφέρεται σε είσοδο της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης (EBRD) στην Ελληνική με 5,4%. Επίσης γράφει πως ο Πρόεδρος ζήτησε πιέσεις προς την Τουρκία από τα πέντε μόνιμα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας.

Φιλελεύθερος: Με τίτλο  “Καθαίρεση κι εξοστρακισμός” πως καταπελτική ήταν η απόφαση των 12 δικαστών του Συμβουλίου του Ανωτάτου Δικαστηρίου για απόλυση του Βοηθού Γενικού Εισαγγελέα Ρίκκου Ερωτοκρίτου. Επίσης αναφέρει πως ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα σε επιστολή του προς τον Πρόεδρο Αναστασιάδη στέλνει μηνύματα τόσο για το Κυπριακό όσο και για τις διμερείς σχέσις και τα περιφερειακά ζητήματα. Επίσης αναφέρει πως σε στάση αναμονής είναι η κυπριακή κυβέρνηση για τη δίοδο στη Δερύνεια.

Χαραυγή: Με τίτλο “Παύθηκε ένας `άριστος των αρίστων`” αναφέρει πως μετά την παύση του Ρ. Ερωτοκρίτου από τη θέση του Β. Γενικού Εισαγγελέα για ανάρμοστη συμπεριφορά, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας “θυμήθηκε ότι είναι θεματοφύλακας των θεσμών και θα πάρει μέτρα για εφαρμογή της απόφασης”. Αλλού αναφέρει πως μεγάλος είναι ο αριθμός των στρατιωτών που αντιμετωπίζουν κοινωνικά προβλήματα και απευθύνονται στην Επιτροπή Κοινωνικών προβλημάτων του ΓΕΕΦ. Σε δυο χρόνια υποβλήθηκαν πάνω από 1000 αιτήσεις. Επίσης γράφει πως τίθεται ζήτημα αυτεπάγγελτης έρευνας από το Γενικό Εισαγγελέα για `μετεγγραφές` του Πανεπιστημίου Κύπρου.

Cyprus Mail: Με τίτλο “Βολές κατά Ρίκκου σε μια `ιστορική` απόφαση” γράφει πως το Συμβούλιο του Ανωτάτου Δικαστηρίου αποφάσισε την απόλυση του Βοηθού Γενικού Εισαγγελέα Ρίκκου Ερωτοκρίτου για ανάρμοστη συμπεριφορά. Αλλού σημειώνει πως τουλάχιστον 717 προσκυνητές πέθαναν σε ποδοπάτημα έξω από τη Μέκκα. Επίσης αναφέρει πως η κατάσταση στα δημόσια νοσηλευτήρια είναι “χαοτική”.

 

Cyprus Weekly: Με τίτλο  “Χρειάζεται δυο για να χορέψουν ταγκό” πως τα Ηνωμένα Εθνη έχουν σκοπό να απομονώσουν τους ηγέτες σε ένα απομονωμένο θέρετρο στο εξωτερικό προκειμένου να καταλήξουν σε μια συμφωνία για λύση στις αρχές του επόμενου έτους. Επίσης γράφει πως η εταιρεία ΕΝΙ επιθυμεί τώρα να διεξάγει έρευνες σε περισσότερα τεμάχια στην κυπριακή ΑΟΖ. Αλλού αναφέρει πως οι Κύπριοι κάνουν εισφορές για τους πρόσφυγες στην Κω.