Διαβάστε όλα τα πρωτοσέλιδα από τις εφημερίδες σήμερα
Σημερινή: Με τίτλο «Όχι παράταση του μνημονίου», στην οποία λέει μεταξύ άλλων ότι δεν θα ωφελήσει μια παράταση του προγράμματος αλλά πως αυτό που χρειάζεται πλέον είναι συναίσθηση της δικής μας ευθύνης. Σε άλλο της θέμα η «Σ» προβάλλει συνέντευξη του Σόλωνα Κασίνη στην οποία εκφράζει τη θέση ότι ο αγωγός East Med είναι υλοποιήσιμος και πως Κύπρος και Ισραήλ πρέπει να επανεξετάσουν το τερματικό υγροποίησης παρά να «ανταγωνίζονται» μεταξύ τους και με το «Ζορ». Προβάλλει ακόμη ιστορίες μεταναστών στην Κοφίνου.
Αλήθεια: Με τίτλο «Μονομαχία με έπαθλο το μνημόνιο» τιτλοφορεί το κύριο της κυριακάτικο θέμα η «Αλήθεια» και γράφει ότι ΣΥΡΙΖΑ και Νέα Δημοκρατία διεκδικούν τη νίκη στις σημερινές εκλογές και ότι ο νικητής καλείται να υλοποιήσει το τρίτο μνημόνιο που συμφώνησε η κυβέρνηση του κ. Τσίπρα. Αλλού προβάλλει δηλώσεις στην εφημερίδα του Σταύρου Ευαγόρου και του Φειδία Πηλείδη για τα οικονομικά της λύσης. Σε άλλο της θέμα η «Α» προβάλλει συνέντευξη του Γιαννάκη Ομήρου στις εσωτερικές της σελίδες, στην οποία αναφέρει ότι οι υπερβολικές προσδοκίες για λύση αποτελούν λάθος και εκφράζει θλίψη για τα συμβαίνοντα στην ΕΔΕΚ.
Φιλελεύθερος: Με τίτλο «Εστίες διαφθοράς στην Υγεία» και προβάλλει συνέντευξη στην εφημερίδα του Υπουργού Υγείας Γιώργου Παμπορίδη στην οποία αναφέρει μεταξύ άλλων ότι έχει ζητήσει τη βοήθεια του Γενικού Εισαγγελέα και του Γενικού Ελεγκτή για την κάθαρση. Σε άλλο της πρωτοσέλιδο θέμα η εφημερίδα γράφει ότι τα Ηνωμένα Έθνη επιχειρούν να αποτρέψουν πιθανό «ατύχημα» στη διαδικασία των συνομιλιών και επαναφέρουν ψηλά στην ατζέντα το κεφάλαιο της διακυβέρνησης, ενώ προωθείται σενάριο παγώματος του κεφαλαίου του περιουσιακού, ώστε να μην εκτροχιαστεί η διαδικασία λόγω των διαφωνιών. Αλλού ο «Φ» αναφέρεται στις εκλογές στην Ελλάδα οι οποίες, όπως γράφει, χαρακτηρίστηκαν οι πλέον αμφίρροπες των τελευταίων ετών.
Χαραυγή: Με τίτλο «Στη μισή τιμή η κρατική γη για την Κεντρική» γράφει ότι με έκπτωση 50% η Κεντρική Τράπεζα ετοιμάζεται να πάρει ακίνητα του δημοσίου αξίας €1,2 δισ. για το χρέος του κράτους και αμφισβητώντας τις εκτιμήσεις του Κτηματολογίου και προσθέτει ότι αν ολοκληρωθεί η πράξη σημαίνει ότι εγείρεται ευρύτερα θέμα για τις εκτιμήσεις του. Αλλού προβάλλει συνέντευξη στις εσωτερικές της σελίδες της Μαρίας Φαραντούρη η οποία στέλνει μήνυμα ειρήνης. Σε άλλο της πρωτοσέλιδο θέμα η «Χ» αναφέρεται επίσης στις εκλογές στην Ελλάδα και γράφει ότι ο ελληνικός λαός ψηφίζει το μέλλον και όχι το παρελθόν.
Sunday Mail: Με τίτλο «Το χρόνο τους παίρνουν οι ηγέτες» γράφει για τις συνομιλίες ότι οι δύο πλευρές είναι πιο κοντά από ποτέ στην επίτευξη αμοιβαίας αποδεκτής συμφωνίας και ότι ενώ υπάρχει δρόμος ακόμη να καλυφθεί και ότι αυτός θα είναι δύσκολος, εντούτοις θεωρείται εκ των έσω ως μονόδρομος. Αλλού γράφει ότι Κύπριος που διαμένει στη Βρετανία αποφάσισε να δημιουργήσει ταμείο υποτροφιών για νέους Κύπριους. Σε άλλο της θέμα η “CM” αναφέρεται στις εκλογές στην Ελλάδα και γράφει ότι χθες επικρατούσε πολιτική ηρεμία πριν την ψηφοφορία σήμερα η οποία αναμένεται να είναι αμφίρροπη.
Καθημερινή: Με τίτλο «Κατάληξη στο περιουσιακό έως το τέλος του Οκτωβρίου» και γράφει ότι η ανασκόπηση των συνομιλιών καταλήγει προς ώρας με θετικό πρόσημο και προδιαθέτει για την τελική επίτευξη συμφωνίας, αφού όπως διαπιστώνεται οι συζητήσεις στο περιουσιακό βρίσκονται σε πολύ προχωρημένο στάδιο. Αλλού ασχολείται με τις εκλογές στην Ελλάδα και γράφει για θρίλερ της απόλυτης ισοπαλίας ενώ προβάλλει ρεπορτάζ στις εσωτερικές της σελίδες μεταξύ άλλων για τους υποψήφιους που κινδυνεύουν, τις προσδοκίες στο εξωτερικό. Σε άλλο της πρωτοσέλιδο θέμα η «Κ» αναφέρεται σε συνέντευξη του Άντρου Κυπριανού στην εφημερίδα στην οποία μεταξύ άλλων λέει ότι ο Πρόεδρος Αναστασιάδης βρίσκεται στη σωστή κατεύθυνση για λύση του Κυπριακού.
Μάχη: Συνέντευξη του πρώην βουλευτή Ανδρέα Αγγελίδη στην οποία, μεταξύ άλλων λέει ότι για χάριν του λεγόμενου καλού κλίματος ορισμένοι στην πλευρά μας αγνοούν τις απαράδεκτες δηλώσεις Ακιντζί. Σε άλλο της θέμα αναφέρεται στο Κυπριακό και γράφει ότι πολλά και σημαντικά είναι τα προβλήματα που ανακύπτουν στο τραπέζι των συνομιλιών με την ε/κ πλευρά να αντιμετωπίζει, όσο και αν δεν λέγεται δημοσίως, προτάσεις από τον Μουσταφά Ακιντζί που δεν συνάδουν με το λεγόμενο καλό κλίμα. Αλλού προβάλλει στις εσωτερικές της σελίδες συνέντευξη της ηθοποιού Έλενας Χατζηαυξέντη.