Πρωτοσέλιδα από εφημερίδες

efimerides

Διαβάστε όλα τα πρωτοσέλιδα από τις εφημερίδες σήμερα

Σημερινή: Με τίτλο  «Ρευστό τοπίο μπροστά στην κάλπη» και γράφει ότι χωρίς ξεκάθαρο φαβορί, σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις, ανοίγουν αύριο οι κάλπες στη Ελλάδα με ΣΥΡΙΖΑ και Νέα Δημοκρατία να δίνουν την μάχη για την πρωτιά. Αλλού αναφέρεται στις εργασίες εκσκαφής που διενεργούνται στον Τύμβο Μακεδονίτισσας και προβάλλει δηλώσεις χθες του Φώτη Φωτίου, σύμφωνα με τον οποίο έχει εντοπιστεί μεγάλος αριθμός οστών και αρχίζει τώρα η δύσκολη επιστημονική διαδικασία της ταυτοποίησης. Σε άλλο της πρωτοσέλιδο θέμα η «Σ» γράφει ότι παραδόθηκε στον Πρόεδρο της Βουλής χθες η λίστα Λαγκάρντ με στόχο τη διασφάλιση ότι δεν θα υπάρξει αλλοίωση ή αφαίρεση οποιουδήποτε από αυτήν, αλλά και για να ενισχυθεί το αίσθημα εμπιστοσύνης ανάμεσα στο λαό.

Αλήθεια: Με τίτλο  «Η Βρετανία φεύγει από το κάδρο των εγγυήσεων» ότι με τον πλέον επίσημο τρόπο κατά τη συνάντηση Αναστασιάδη – Κάμερον η Βρετανία αποποιείται τον ρόλο της εγγυήτριας δύναμης. Αλλού γράφει ότι τα τρία πρώην στελέχη της ΣΠΕ Αγίας Φύλας, όσο και άλλα πρόσωπα, ενεργούσαν με το αζημίωτο για λογαριασμό του 54ρονου επιχειρηματία, εξασφαλίζοντας του δάνεια με πλαστές εξασφαλίσεις. Σε άλλο πρωτοσέλιδο θέμα η «Α» γράφει ότι στις 1.000 ανήλθαν οι αιτήσεις που κατατέθηκαν στα Επαρχιακά Κτηματολογικά Γραφεία, εντός των εννέα εργάσιμων ημερών, από την ημέρα που τέθηκε σε ισχύ ο νόμος που απεγκλωβίζει ενυπόθηκα ακίνητα, λόγω αφερεγγυότητας του επιχειρηματία ανάπτυξης γης.

Πολίτης: Με τίτλο  «Εκτός εγγυήσεων μένει και το Λονδίνο» γράφει ότι μετά την Ελλάδα και η Βρετανία αποστασιοποιείται από το παλαιό σύστημα εγγυήσεων, αφήνοντας μόνη την Τουρκία, η οποία δείχνει να επιμένει σε αυτό. Αλλού και κάτω από φωτογραφία από τη συναυλία, γράφει ότι Ελληνοκύπριοι και Τουρκοκύπριοι έσμιξαν χθες βράδυ σε μια κοινή συναυλία της Μαρίας Φαραντούρη και του Ζουλφί Λιβανελί στην οποία ακούστηκαν και τραγούδια του Μίκη Θεοδωράκη. Σε άλλο του πρωτοσέλιδο θέμα ο «Π» γράφει ότι το μεγαλύτερο μέρος του μοιραίου Νοράτλας έγινε τέφρα λίγες ώρες μετά την πτώση του αεροσκάφους από τη φωτιά που ακολούθησε και ότι βρέθηκαν οι τροχοί και πολλά οστά σε καλή κατάσταση, που εκτιμάται πως είναι δυνατόν να ταυτοποιηθούν.

Φιλελεύθερος: Με τίτλο «Καταρρέει το σύστημα υγείας» γράφει ότι σε διάστημα ενός μηνός καταγράφηκαν τρία σοβαρά περιστατικά που αποδεικνύουν ότι ο τομέας της υγείας βρίσκεται στον αναπνευστήρα και κάνει λόγο, μεταξύ άλλων, σε ελλείψεις σε στελέχωση, σε φάρμακα και σε σωστή ιεραρχία. Σε άλλο του πρωτοσέλιδο θέμα ο «Φ» γράφει ότι το Λονδίνο ενδιαφέρεται για αγορά φυσικού αερίου όπως αναφέρθηκε στη χθεσινή συνάντηση του Προέδρου Αναστασιάδη και του Πρωθυπουργού Κάμερον στην Ντάουνινγκ Στρίτ. Αλλού η εφημερίδα γράφει ότι εκτός αιθουσών διδασκαλίας θα βρεθεί άλλος ένας καθηγητής, αυτή τη φορά της Βιολογίας, εναντίον του οποίου εκκρεμεί υπόθεση σεξουαλικής παρενόχλησης μαθήτριας.

Cyprus Mail: Με τίτλο «Νέο σπίτι για άντρα με αναπηρία» και γράφει ότι έχει βρεθεί νέο σπίτι με κόστος περίπου €10 το μήνα για τον ανάπηρο πρόσφυγα Μιχάλη Χαραλάμπους ο οποίος είχε εκδιωχθεί από το υποστατικό στο οποίο διέμενε, επικαλούμενη ανακοίνωση του Υπουργείου Εσωτερικών. Αλλού γράφει ότι στην Κύπρο και στον κόσμο, πλησιάζει η μέρα της έκλειψης της «Υπέρ- Σελήνης». Αλλού η “CM” γράφει ότι η κυβέρνηση Ομπάμα ανακοίνωσε ευρύ κατάλογο νέων κανόνων που διευκολύνουν το εμπόριο, τα ταξίδια και τις επενδύσεις με την Κούβα.