Πρωτοσέλιδα από εφημερίδες

efimerides

Διαβάστε όλα τα πρωτοσέλιδα από τις εφημερίδες σήμερα

Σημερινή: Με τίτλο  “Μόνο στα λόγια το καλό κλίμα στις συνομιλίες” και αναφέρεται σε υποχωρήσεις της ε/κ πλευράς και αδιέξοδα παραθέτοντας πληροφόρηση για το τι συμφωνήθηκε, τι συζητείται και που υπάρχουν διαφωνίες. Σε άλλο ρεπορτάζ αναφέρει ότι ο Υπουργός Ενέργειας εκτιμά ότι η Κύπρος μπορεί να καταστεί ενεργειακός κόμβος. Αλλού η “Σ” γράφει ότι πρακτικά και συνομιλίες δείχνουν ενδεχόμενη σύγκρουση συμφερόντων εντός του ΔΣ της ΔΕΦΑ.

Αλήθεια: Με τίτλο  “Χωρίς νέους φόρους και 5% για ανάπτυξη” προβάλλει την έγκριση του προϋπολογισμού από το Υπουργικό και δηλώσεις του ΥΠΟΙΚ. Η “Α” γράφει ακόμη ότι συνελήφθη ο κλητήρας για την υπόθεση του νεκρού βρέφους στον κάλαθο του νεκροτομείου στο ΓΝ Λευκωσίας ο οποίος είχε τα κλειδιά και φαίνεται στο βίντεο να εισέρχεται στο χώρο 3 φορές. Αλλού η εφημερίδα αναφέρει ότι τρεις υπάλληλοι του Κτηματολογίου διώκονται πειθαρχικά σε σχέση με την υπόθεση εκτύπωσης μεγάλου αριθμού πιστοποιητικών έρευνας, με εικονικές αιτήσεις και χωρίς καταβολή κρατικών τελών.

Φιλελεύθερος: Με τίτλο “Προσφορές στα μέτρα λίγων” γράφει στο κύριό του θέμα ότι διατυπώθηκαν καταγγελίες από την Βουλευτή Ειρήνη Χαραλαμπίδου ότι προσφορές για οδικά έργα εκατομμυρίων στο Παραλίμνι με αναθέτουσα αρχή τα Δημόσια Εργα ελέγχονται ως φωτογραφικές που ευνοούν λίγες εταιρείες. Αλλού αναφέρει ότι σκόπιμα πέταξαν το βρέφος στον κάλαθο και ότι συνελήφθη ο κλητήρας του νεκροτομείου που ήταν καθήκον το βράδυ της Δευτέρας. Επίσης ο “Φ” γράφει ότι η ΠΑΣΥΔΥ παίρνει την Κυβέρνηση στο δικαστήριο διεκδικώντας την αναγνώριση όλων των εκτάκτων που το δικαιούνται σε αορίστου χρόνου.

Χαραυγή: Με τίτλο  “Ιδιωτικοποίηση: Η κοροϊδία αποκαλύπτεται” γράφει ότι από έκθεση του Γενικού Ελεγκτή αποκαλύπτεται ότι στο θέμα των ιδιωτικοποιήσεων οι ημικρατικοί οργανισμοί δεν θα μπορούν να ασκούν τον ζωτικής σημασίας ρόλο τους ενώ δεν διασφαλίζονται οι εργαζόμενοι. Σε άλλο ρεπορτάζ αναφέρει ότι η Ουγγαρία επιστρατεύει ακόμη και πολυβόλα εναντίον των προσφύγων που φτάνουν στα σύνορά της. Επίσης η “Χ” αναφέρει ότι η Ευρωπαϊκή Στατιστική Υπηρεσία δείχνει μείωση των μισθών στην Κύπρο και πληθωρισμό.

Cyprus Mail: Με τίτλο  “Ανησυχούν τα ΗΕ για τη μεταχείριση των προσφύγων” προβάλλει τις συγκρούσεις στα σύνορα της Ουγγαρίας και τις δηλώσεις του ΓΓ για την κατάσταση. Αλλού γράφει ότι κλητήρας του ΓΝ Λευκωσίας συνελήφθη για την υπόθεση του νεκρού βρέφους στον κάλαθο των αχρήστων και φιλοξενεί δηλώσεις του Εκπροσώπου Τύπου της Αστυνομίας. Επίσης γράφει για ρεκόρ αιτήσεων για το βραβείο του “Stelios Philanthropic Foundation”.