Πρωτοσέλιδα από εφημερίδες

efimerides

Διαβάστε όλα τα πρωτοσέλιδα από τις εφημερίδες σήμερα

Σημερινή: Με τίτλο  «Τραγωδία χωρίς τέλος για τους πρόσφυγες» και γράφει ότι από το ναυάγιο ανοικτά του Φαρμακονησίου έχασαν τη ζωή τους 34 άνθρωποι, εκ των οποίων τέσσερα βρέφη και 11 μικρά παιδιά. Σε άλλο θέμα, γράφει ότι παραμένει το χάσμα στο ΔΗΚΟ και αναφέρεται σε χωριστές συνεντεύξεις του Μάριου Καρογιάν και της Χριστιάνας Ερωτοκρίτου. Ακόμη, γράφει ότι χτυπάει το πρώτο κουδούνι για 49.472 μαθητές σε δημοτικά και νηπιαγωγεία.

Αλήθεια: Με τίτλο «Αντιγράφοντας το ΑΚΕΛ!» γράφει στο πρωτοσέλιδό της ότι η ηγεσία της ΕΔΕΚ επιχειρεί να δείξει πυγμή με κανόνες και κώδικες συμπεριφοράς που εγκρίθηκαν από διευρυμένη Κεντρική Επιτροπή, ενώ αναφέρει ότι απαγόρευσαν στον Νικάνδρου να διεκδικήσει επανεκλογή στην Επαρχιακή Πάφου. Αλλού, αναφέρεται στη σημερινή συνάντηση των ηγετών, με τον Πρόεδρο Αναστασιάδη να καλεί τα κόμματα να φέρουν προτάσεις και όχι να εκφράζουν απλώς ανησυχίες. Σε άλλο θέμα, γράφει ότι Κυπριακό και ενέργεια βρίσκονται στην ατζέντα της Αμερικανίδας Υφυπουργού Εξωτερικών Βικτώριας Νούλαντ, που βρίσκεται στην Κύπρο.

Φιλελεύθερος: Με τίτλο  «Ψάχνουν για τη σύγκλιση», ότι ο Πρόεδρος Αναστασιάδης και ο Μουσταφά Ακιντζί θα αναζητήσουν κατά τη σημερινή τους συνάντηση την καθοριστική σύγκλιση στο περιουσιακό. Αλλού γράφει ότι μετά τους επαίνους από το Eurogroup για την Κύπρο αρχίζει άγριο κυνηγητό, με την Τρόικα να αναμένει από την Κυβέρνηση να αναπτύξει ταχύτητα. Σε άλλο θέμα, αναφέρει ότι 2,3 εκατ ξόδεψαν Ε/κ σε ξενοδοχεία στα κατεχόμενα ενώ άλλα 1,2 εκατ ξοδεύτηκαν σε καζίνο και 1,7 εκατ για αγορά εισιτηρίων.

Χαραυγή: Με τίτλο «Επί τάπητος συντάξεις – ηλικιακά κριτήρια», αναφέρεται στα τέσσερα σενάρια της αναλογιστικής μελέτης του Οίκου Muhanna Actuaries για τα συνταξιοδοτικά ωφελήματα και για το κόστος από την κατάργηση του ηλικιακού κριτηρίου των 45 ή 48 χρόνων, ενώ η μελέτη συζητείται σήμερα στην Κοινοβουλευτική Επιτροπή Οικονομικών, όπου εκκρεμούν τρία σχετικά νομοθετήματα. Σε άλλο σημείο, γράφει ότι παρά τις περικοπές υπάρχει αύξηση του δημοσίου χρέους κατά 3,8 δισ. Επίσης, αναφέρει ότι αντί στη φυλακή, οι χρήστες θα πηγαίνουν για θεραπεία.