Πρωτοσέλιδα από εφημερίδες

efimerides

Διαβάστε όλα τα πρωτοσέλιδα από τις εφημερίδες σήμερα

Σημερινή: Με τίτλο “Με νέο αίμα απαντούν στην απαξίωση” αναφέρεται στις διεργασίες και σχεδιασμούς των κομμάτων ενόψει των Βουλευτικών εκλογών, με πρώτιστο μέλημα τη διαμόρφωση των ψηφοδελτίων τους. Αλλού δημοσιεύει συνέντευξη του Κυβερνητικού Εκπροσώπου, Νίκου Χριστοδουλίδη, ο οποίος δηλώνει ότι “έχουμε αρκετό δρόμο να διανύσουμε”. Σε άλλο θέμα, η “Σ” γράφει ότι οι τζιχαντιστές ονειρεύονται ευρωπαϊκό “πανδαιμόνιο” μετανάστευσης.

Αλήθεια: Με τίτλο  “Επαγγελματίες οπλίτες για μείωση της θητείας” και γράφει ότι σε τρεις βασικούς πυλώνες κινείται η αναδιάρθρωση της Εθνικής Φρουράς, όπως αναφέρει σε συνέντευξή του ο Υπουργός Αμυνας. Δημοσιεύει, επίσης, συνέντευξη του πρώην Τ/κ ηγέτη και Προέδρου του ΡΤΚ, Μεχμέτ Αλί Ταλάτ, ο οποίος δηλώνει ότι μετά τη λύση βλέπει μια χώρα ευημερούσα. Σε άλλο θέμα γράφει για τη χθεσινή συνεδρία του Eurogroup, που άναψε πράσινο φως για την εκταμίευση της δόσης των 500 εκ. προς την Κύπρο, το πρώτο 15ήμερο Οκτωβρίου, από τον ESM.

Φιλελεύθερος: Με τίτλο “Ο έλεγχος αγγίζει πολλούς” δημοσιεύει συνέντευξη του Γενικού Ελεγκτή, Οδυσσέα Μιχαηλίδη στην οποία, μεταξύ άλλων, αποκαλύπτει ότι προωθείται επέκταση συμβολαίου χωρίς προσφορές για τα αεροδρόμια και δηλώνει ότι πολλοί επικροτούν τον έλεγχο όταν αφορά άλλους. Σε άλλο θέμα γράφει ότι τα χρήματα, τα οποία σε περίπτωση συμφωνίας στο Κυπριακό θα διατεθούν για αποζημιώσεις, θα αρχίσουν να ψάχνουν οι εμπλεκόμενοι στο Κυπριακό. Αλλού αναφέρει ότι η Τράπεζα Κύπρου θα πορευθεί σχεδόν έως και το τέλος του έτους με τον Τζον Χούρικαν.

Χαραυγή: Με τίτλο “Μεγάλα κέρδη αποφέρει ακόμα η Cyta” γράφει ότι μύθος αποδεικνύονται τελικά οι δηλώσεις κυβερνώντων ότι η Cyta βρίσκεται σε φθίνουσα πορεία και επικαλείται στοιχεία που εξασφάλισε σύμφωνα με τα οποία το α` εξάμηνο 2015, είχε κέρδη 40,1 εκ. Ευρώ σε σύγκριση με 25,1 την αντίστοιχη περσινή περίοδο. Στο μεταναστευτικό αναφέρεται σε άλλο θέμα και γράφει ότι οι πρόσφυγες κινούνται στο άγνωστο με βάρκα την ελπίδα. Αλλού δημοσιεύει συνέντευξη του Υπουργού Συγκοινωνιών, ο οποίος δηλώνει πως είναι πιθανή η επέκταση της συμφωνίας με το Σιακόλα για τα αεροδρόμια.

Sunday Mail: Με τίτλο “Ομάδας Κύπρος” και γράφει  “Νέες ελπίδες για εξεύρεση λύσης” ότι η πλειοψηφία των Ε/κ πιστεύουν ότι το κλίμα μπορεί να οδηγήσει σε λύση. Σε άλλο θέμα, η εφημερίδα αναφέρεται στην εκλογή του νέου ηγέτη των Εργατικών στη Βρετανία, Τζέρεμι Κόρμπιν, ο οποίος μετά την εκλογή του μίλησε σε συγκέντρωση αλληλεγγύης προς τους πρόσφυγες. Σε άλλο θέμα γράφει ότι οι αρχές δηλώνουν άγνοια για επιστολή της Κομισιόν για το θέμα των αμπελοπουλιών.

Μάχη: Με τίτλο “Με θλίβουν οι λαϊκίστικες προσεγγίσεις” δημοσιεύει ως κύριο θέμα συνέντευξη του Βουλευτή του ΔΗΣΥ, Ευθύμιου Δίπλαρου, στην οποία αναφέρεται στο Κυπριακό, την οικονομία και απαντά αν θα είναι ξανά υποψήφιος. Σε άλλο θέμα αναφέρεται σε συνέντευξη του αναπληρωτή Διοικητή της Πολιτικής Αμυνας, Λουκά Χ”Μιχαήλ, ο οποίος εξαίρει τη συμβολή των εθελοντών. Αλλού δημοσιεύει συνέντευξη του Προέδρου της ΝΕΔΗΣΥ Αμμοχώστου.