Πρωτοσέλιδα από εφημερίδες

efimerides

Διαβάστε όλα τα πρωτοσέλιδα από τις εφημερίδες σήμερα

Σημερινή: Με τίτλο “Βασικός παίκτης ενέργειας η Λευκωσία” και γράφει ότι το ενδεχόμενο συνεργασίας μεταξύ Κύπρου, Αιγύπτου και ΕΝΙ για πιθανή μεταφορά του κυπριακού φυσικού αερίου στην Αίγυπτο με προορισμό την Ευρώπη. Προβάλλει επίσης την συνάντηση των θρησκευτικών ηγετών χθες στο Λήδρα Πάλας με τους πολιτικούς ηγέτες όπου τονίστηκε η ανάγκη πρόσβασης σε όλους τους χώρους λατρείας. Η “Σ” γράφει αλλού ότι σημαντικές συνομιλίες θα έχει σήμερα στη Λευκωσία ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ.

Αλήθεια: Με τίτλο  “Από την Αφροδίτη στο Zohr!” γράφει ότι κυβερνητικές πηγές χαρακτήρισαν εξαιρετικά καρποφόρες τις συνομιλίες του Διευθύνοντος συμβούλου της ΕΝΙ Κλαούντιο Ντεσκάλτζι με τον Πρόεδρο Αναστασιάδη και έλεγαν ότι ανοίγονται δρόμοι για νέες συνέργειες. Γράφει επίσης ότι ο Γενικός Ελεγκτής είχε συμφωνήσει σε παράταση συμβολαίου πέντε χρόνων. Η “Α” γράφει αλλού ότι συνεδριάζει σήμερα το ΔΗΚΟ με θέμα το Κυπριακό παρουσία Καρογιάν και άλλων διαφωνούντων.

Φιλελεύθερος: Με τίτλο “Με πολλά δώρα ήλθε η ΕΝΙ” προβάλλει ότι η ΕΝΙ θέλει να γίνει ενεργειακός παίκτης στην περιοχή. Γράφει επίσης ότι διοικητική έρευνα δακτυλοδείχνει δύο πρώην κρατικούς λειτουργούς και τους Συμβούλους Μηχανικούς για το φέσωμα του δημοσίου με δεκάδες εκατομμύρια ευρώ που σκορπίστηκαν στα απορρίμματα του Σταθμού επεξεργασίας της Κόσιης. Καλύτερη αναμένεται σήμερα η κατάσταση στην ατμόσφαιρα γράφει ο “Φ” αλλά η θερμοκρασία θα συνεχίσει να ταλαιπωρεί.

Χαραυγή: Με τίτλο “Με λόγια κτίζει ανώγια…η κυβέρνηση” γράφει ότι “ενώ δεν διαθέτει στρατηγικό σχεδιασμό για την ανάπτυξη και εμπορία των κυπριακών υδρογονανθράκων…πανηγυρίζει για την ανακάλυψη του Ζοχρ και την επιστροφή της ΕΝΙ μετά από δύο χρόνια”. Γράφει επίσης ότι σε βαθιά ύφεση παραμένει η οικοδομική βιομηχανία αφού έχασε 85,83 μονάδες σε σχέση με το 2013.

Cyprus Mail: Με τίτλο  “Στημένα παιχνίδια, παραδέχονται ποδοσφαιριστές” γράφει ότι το 67% των ποδοσφαιριστών υποστηρίζουν ότι υπάρχουν στημένα παιχνίδια και στους αγώνες Α΄ Κατηγορίας, ενώ μόνο το 25% των ποδοσφαιριστών είναι έτοιμοι να καταγγείλουν αυτού του είδους τις ενέργειες. Αλλού γράφει ότι νέο ανθρώπινο ον δείχνουν κόκαλα που βρέθηκαν στην Νότιο Αφρική. Προβάλλει επίσης δηλώσεις του Υπουργού Παιδείας ότι το Πανεπιστήμιο Κύπρου δεν θα δέχεται μαθητές ιδιωτικών σχολείων.

 Cyprus Weekly: Με τίτλο “Βάζει πλώρη” αναφέρεται στο συνέδριο “Ναυτιλιακή Κύπρος” που θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη βδομάδα στη Λευκωσία. Προβάλλει επίσης την ιστορική συνάντηση χθες των πολιτικών ηγετών με τους θρησκευτικούς ηγέτες. Γράφει επίσης ότι μειώνονται τα ποσοστά της σκόνης και των υψηλών θερμοκρασιών την Δευτέρα.