Πρωτοσέλιδα από εφημερίδες

efimerides

Διαβάστε όλα τα πρωτοσέλιδα από τις εφημερίδες σήμερα

Σημερινή: Με τίτλο «Σωκράτη, είσαι out για τα απορρίμματα στην Κόσιη» αναφέρεται επίσης στο θέμα του συμβολαίου για τη μονάδα διαχείρισης απορριμάτων στην Κόσιη, υπόθεση, όπως γράφει, που αποκάλυψε η εφημερίδα και προσθέτει ότι η σύγκρουση Χάσικου – Μιχαηλίδη έγινε πλέον δημόσια, με τον Υπουργό να αποκαλεί τον Ελεγκτή «μπαμπούλα» και τον Οδυσσέα Μιχαηλίδη να δηλώνει ότι μόνος κερδισμένος από τη συμφωνία είναι ο εργολάβος. Σε άλλο της πρωτοσέλιδο θέμα η «Σ» γράφει ότι στην Κύπρο θα είναι σήμερα ο Πρόεδρος της ΕΝΙ για το φυσικό αέριο. Αλλού γράφει για μήνυμα του Μάρτιν Σουλτς ότι η Κύπρος θα μπορούσε να αποτελέσει ένα αστέρι αυγής για την Ευρώπη.

Αλήθεια: Με τίτλο  «Μήνυμα Υπουργικού προς Ελεγκτή» και γράφει ότι το Υπουργικό απέρριψε τις επισημάνσεις του Γεν. Ελεγκτή και επαναβεβαίωσε την απόφασή του για τον ΟΕΔΑ Κόσιης με βάση την οποία θα μειωθεί το κόστος των καταναλωτών στα 39 σεντ από τα 75 που είναι σήμερα και ότι ο Υπουργός Εσωτερικών κάλεσε τον Γενικό Ελεγκτή να περιοριστεί στα καθήκοντα ελέγχου και να μην παρεμβαίνει στη διακυβέρνηση της χώρας. Αλλού γράφει ότι φτάνει στη Λευκωσία ο διευθύνων σύμβουλος της ΕΝΙ Κλαούντιο Ντεσκάλτζι και θα γίνει δεκτός στις 1015 από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Σε άλλο της πρωτοσέλιδο θέμα η «Α» γράφει ότι ιδιαίτερα ανησυχητική χαρακτηρίζει την κατάσταση στο Ινστιτούτο Κύπρου ό,τι αφορά τη συγκέντρωση σωματιδίων.

Φιλελεύθερος: Με τίτλο “ Η ΕΝΙ ανοίγει τα χαρτιά της” γράφει στο κύριό του θέμα για την επίσκεψη του επικεφαλής του κολοσσού ΕΝΙ στην Κύπρο για ενημέρωση του Προέδρου της Δημοκρατίας για το κοίτασμα – μαμούθ στην Αίγυπτο, αλλά και για τα σχέδια του για την κυπριακή ΑΟΖ, αφού αναμένεται να του αναλύσει τα επόμενα βήματα, τα χρονοδιαγράμματα και τη μέχρι τώρα νέα γεωλογική εικόνα της περιοχής. Σε άλλο του θέμα ο «Φ» γράφει ότι άρχισε να υποχωρεί το ασυνήθιστο σε ένταση φαινόμενο της σκόνης αλλά ότι η αλλαγή των ανέμων δημιουργεί μεγάλες πιθανότητες για νέο επεισόδιο σκόνης, αυτή τη φορά από τη Σαχάρα. Αλλού γράφει ότι ευθύνες στην Πυροσβεστική, η οποία προχώρησε αυθαίρετα και χωρίς τις απαιτούμενες άδειες στην ανέγερση υποστατικών σε ζώνη προστασίας της παραλίας στο Παραλίμνι, επιρρίπτει με πρόσφατη επιστολή του ο Γενικός Ελεγκτής.

Χαραυγή: Με τίτλο «Κτίζουμε ειρήνη με την αποδοχή της αλήθειας» γράφει ότι ΑΚΕΛ και Κόμμα Ενωμένη Κύπρος κοίταξαν, για άλλη μια φορά, την αλήθεια κατάματα και έστειλαν μήνυμα αποδοχής και αναγνώρισης της ιστορικής πραγματικότητας με επισκέψεις ένθεν και ένθεν της διαχωριστικής γραμμής στους τάφους Τ/κ στο χωριό Σανταλάρη και Αλόα και στο κοιμητήριο Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στους τάφους Ε/κ. Αλλού γράφει ότι στοιχεία που επιβεβαιώνουν τις εκτιμήσεις εμπειρογνωμόνων ότι το κοίτασμα του Ζοχρ εκτοπίζει την πιθανότητα πώλησης φυσικού αερίου από την «Αφροδίτη» στην αιγυπτιακή αγορά, καταθέτει ο CEO της ΕΝΙ. Σε άλλο της θέμα η «Χ» προβάλλει δηλώσεις του Τουμάζου Τσελεπή στο ραδιόφωνο του Άστρα ότι αν δεν φθάσουμε σε σωστή συμφωνία στο περιουσιακό «θα επιστρέψουμε στα Τάρταρα».

Cyprus Mail: Με τίτλο «`Κάνε πίσω` λέει στον Ελεγκτή Υπουργός» επίσης για το θέμα της διαφωνίας του Σωκράτη Χάσικου με τον Οδυσσέα Μιχαηλίδη σε ό,τι αφορά τη μονάδα διαχείρισης απορριμάτων στην Κόσιη και στη δήλωση του Υπουργού Εσωτερικών ότι ο Γενικός Ελεγκτής προκαλεί τρόμο στους δημόσιους υπαλλήλους. Αλλού και δίπλα από φωτογραφία της Βασίλισσας Ελισάβετ γράφει ότι έγινε χθες η μακροβιότερη μονάρχης της Βρετανίας και ότι η 89χρονη ανέφερε ότι αυτό το ρεκόρ δεν ήταν κάτι στο οποίο η ίδια είχε θέσει ως φιλοδοξία της. Σε άλλο της θέμα η “CM” γράφει επίσης για το σύννεφο σκόνης αναφέροντας επίσης ότι υποχωρεί το φαινόμενο αλλά ότι τα επίπεδα παραμένουν ψηλά.