Πρωτοσέλιδα από εφημερίδες

efimerides

Διαβάστε όλα τα πρωτοσέλιδα από τις εφημερίδες σήμερα

Σημερινή: Με τίτλο “Νομιμοποίηση εποικισμού με απειλές” ότι ακραίες θέσεις για παραμονή και του τελευταίου εποίκου κατέθεσε ο Τουρκοκύπριος ηγέτης στις συνομιλίες. Γράφει επίσης ότι ο Υπουργός Εσωτερικών φέρεται να αγνόησε συστάσεις του Γενικού Ελεγκτή και νομική γνωμάτευση του Γενικού Εισαγγελέα, και προχωρεί, κατά παράβαση νομοθεσιών, σε επταετή επέκταση της σύμβασης με τον Ανάδοχο της ΟΕΔΑ εταιρεία του ομίλου-κολοσσού Μπόμπολα. Γράφει επίσης ότι οι διασωθέντες πρόσφυγες μεταφέρθηκαν στο Κέντρο Φιλοξενίας Αιτητών Ασύλου στην Κοφίνου γιατί θεωρούνται πιο ανθρώπινες οι συνθήκες διαμονής τους εκεί.

Αλήθεια: Με τίτλο  “Τρίτη μέρα κόλασης” και γράφει ότι η υψηλή συγκέντρωση σκόνης στην ατμόσφαιρα κάνει και σήμερα τη ζωή στις πόλεις αφόρητη. Αλλού γράφει ότι ο Υπουργός Οικονομικών επιβεβαίωσε ότι η περίφημη λίστα Λαγκάρντ με τα ονόματα Κυπρίων με καταθέσεις σε τράπεζα της Γενεύης παρελήφθη από το ΥΠΟΙΚ και παραδόθηκε στο Τμήμα Φορολογίας. Αναφέρεται επίσης σε δηλώσεις του Μάριου Καρογιάν ο οποίος είπε ότι ο “Νικόλας (Παπαδόπουλος) κάνει bullying σε κομματικούς αντιπάλους”.

Φιλελεύθερος: Με τίτλο “Συναγερμός θεομηνίας” γράφει ότι με συναγερμό στα νοσοκομεία και δεκάδες πολίτες να καταφεύγουν στις Πρώτες Βοήθειες, με αλλαγές 24 πτήσεων στο αεροδρόμιο Λάρνακας αλλά και με κίνδυνο να μην ανοίξουν αύριο τα σχολεία Μέσης Εκπαίδευσης, η Κύπρος βιώνει μια καταιγίδα σκόνης που δεν έχει προηγούμενο. Αλλού γράφει ότι έκπτωση 17,5% θα δίδεται σε όσους καταβάλουν μέχρι το τέλος Οκτωβρίου το φόρο ακινήτων. Ο “Φ” γράφει ότι και δέκατη κατηγορία για κατάχρηση εξουσίας εναντίον του Βοηθού Γενικού Εισαγγελέα Ρίκκου Ερωτοκρίτου πρόσθεσαν οι δύο ιδιώτες δικηγόροι που εμφανίζονται εκ μέρους του Γενικού Εισαγγελέα.

Χαραυγή: Με τίτλο “Δώστε ονόματα των φοροφυγάδων” γράφει ότι δημοσιοποίηση όσων συνειδητά φοροδιαφεύγουν ζητούν τα πολιτικά κόμματα με αφορμή την εξασφάλιση, με καθυστέρηση δύο ετών, της περίφημης λίστας Λαγκάρντ. Προβάλλει επίσης την πρωτοφανή αμμοθύελλα και τον καύσωνα που πνίγουν την Κύπρο, με τις τιμές της αιωρούμενης σκόνης στην ατμόσφαιρα να φθάνουν τις 100πλάσιες του ορίου ασφαλείας. Αλλού αναφέρει ότι κόμματα, Βουλή και Υπουργείο Παιδείας χαρακτηρίζουν έκνομη την πράξη του Πανεπιστήμιου Κύπρου να δεχθεί μετεγγραφές φοιτητών που εξασφάλισαν θέσεις σε πανεπιστήμια του εξωτερικού.

Cyprus Mail: Με τίτλο “Πέμπλο σκόνης πνίγει την Κύπρο” γράφει ότι δεκάδες άτομα κατέληξαν στα νοσοκομεία ενώ σημειώθηκαν αλλαγές πτήσεων στο αεροδρόμιο Λάρνακας λόγω της σκόνης. Αλλού γράφει ότι πυρκαγιές μαίνονταν χθες βράδυ εκτός ελέγχου στα χωριά Αγιος Αμβρόσιος και Κυβίδες της Λεμεσού αλλά η Πυροσβεστική Υπηρεσία κατάφερε να τις θέσει υπό έλεγχο. Αναφέρεται επίσης στην υπαίθρια αγορά στην Πάφο που θα λειτουργήσει αύριο από τις 5μμ-9μμ, με στόχο τη συλλογή χρημάτων για τις άπορες οικογένειες της πόλης.