Πρωτοσέλιδα από εφημερίδες

efimerides

Διαβάστε όλα τα πρωτοσέλιδα από τις εφημερίδες σήμερα

Σημερινή: Με τίτλο “Αυτήν τη λύση επιδιώκει η Τουρκία”, γράφει ότι η Τουρκία καθιστά σαφές και, μάλιστα, εγγράφως, ότι είναι “απίθανο” να αναμένεται αλλαγή της πολιτικής της στο Κυπριακό, στο πλαίσιο του οποίου υποστηρίζει λύση διζωνικής δικοινοτικής ομοσπονδίας. Αλλού γράφει ότι ο Γενικός Ελεγκτής Οδυσσέας Μηχαηλίδης αποκαλύπτει σε συνέντευξη του στη “Σ” ότι παρόλο που είχε εισηγηθεί την κατάργηση της θέσης του Βοηθού Επιτρόπου Αγροτικών Πληρωμών, εντούτοις η Κυβέρνηση αγνόησε την εισήγηση του. Η εφημερίδα φιλοξενεί επίσης πρωτοσέλιδα άρθρο του Καθηγητή του Πάντειου Πανεπιστημίου Χριστόδουλου Γιαλλουρίδη για τη μεταναστευτική κρίση.

Αλήθεια: Με τίτλο “Το μυστικό του οικοπέδου 11”, γράφει ότι την αποκάλυψη του τι κρύβει το οικόπεδο 11 αναμένει η Κυβέρνηση, η οποία με κάθε ευκαιρία τονίζει πως οι ενεργειακοί σχεδιασμοί προχωρούν σταθερά. Αλλού γράφει ότι στελέχη του ΔΗΚΟ που ανήκουν στην εσωκομματική αντιπολίτευση αποκρυπτογραφούν την τακτική του Νικόλα Παπαδόπουλου στο Κυπριακό. Η εφημερίδα γράφει επίσης πρωτοσέλιδα ότι αποφασισμένος να δώσει λύσεις στον πολύπαθο τομέα της υγείας εμφανίζεται ο υπουργός Γιώργος Παμπορίδης.

Φιλελεύθερος: Με τίτλο “Σφήνα ΕΕ στο περιουσιακό” και γράφει ότι η Κομισιόν δια του απεσταλμένου του προέδρου Γιούνκερ, Πίτερ Βαν Νούφελ, ενημερώθηκε για τις εκατέρωθεν θέσεις στο περιουσιακό, την περασμένη Πέμπτη, στα πλαίσια συνάντησης των διαπραγματευτικών ομάδων. Αλλού δημοσιεύει πρωτοσέλιδα δήλωση του Ανώτατου Εκτελεστικού Διευθυντή της Ελληνικής Τράπεζας Bert Pijls σύμφωνα με την οποία η Τράπεζα, έχοντας άνετη ρευστότητα, δεν βρίσκεται στη μέγκενη για να προβεί άρον-άρον σε πωλήσεις δανείων. Γράφει επίσης ότι η οικονομία στα κατεχόμενα, σύμφωνα με τα στοιχεία του λεγόμενου υπουργείου οικονομικών, είναι πλήρως ελεγχόμενη και εξαρτημένη από την Τουρκία.

Χαραυγή: Με τίτλο  “Το ΔΗΚΟ αρκείται σε άρνηση και διαφωνία”, γράφει ότι στην απομόνωση και στο περιθώριο έχει θέσει ο νυν τον τέως πρόεδρο του ΔΗΚΟ, ενώ παραγνωρίζει τον αναπληρωτή και τον αντιπρόεδρο σύμφωνα με τις καταγγελίες του βουλευτή Άγγελου Βότση στη “Χ”. Η εφημερίδα δημοσιεύει πρωτοσέλιδα δηλώσεις του εμπειρογνώμονα Χαράλαμπου Έλληνα για τα θέματα της ενέργειας, ο οποίος προειδοποιεί ότι οι προσυμφωνίες με την Αίγυπτο για το ΦΑ από την Αφροδίτη το πιο πιθανόν θα ναυαγήσουν. Αλλού γράφει ότι το πρώτο κουδούνι θα βρει τους μαθητές 78 σχολείων να προσέρχονται στο σχολείο, έχοντας παρέα τις σκαλωσιές, τα κομπρεσέρ και τις μπετονιέρες στην αυλή.

Sunday Mail: Με τίτλο «Κοινοπραξία διαμέσου της πράσινης γραμμής», αναφέρεται σε κοινοπραξία μεταξύ των διαχειριστών ναυπηγείων στην κατεχόμενη Αμμόχωστο και τη Λεμεσό για διαμοιρασμό εσόδων και πελατών, καθιστώντας τα ως έναν από τους μεγαλύτερους παίκτες στην ανατολική Μεσόγειο. Σε άλλο θέμα η εφημερίδα γράφει ότι η Κυβέρνηση παραμένει προσηλωμένη στον ενεργειακό της σχεδιασμό μετά την ανακάλυψη του τεράστιου κοιτάσματος στην αιγυπτιακή ΑΟΖ και δεν πρόκειται να σαμποτάρει τον εαυτό της με το να εμπλακεί σε δημόσιο διάλογο, δήλωσε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος απαντώντας στην κριτική από κόμματα της αντιπολίτευσης. Σε άλλη είδηση προβάλλει το σημερινό δύσκολο έργο της Εθνικής Κύπρου στο ποδόσφαιρο, η οποία αντιμετωπίζει την Εθνική Βελγίου για τα προκριματικά του Euro 2016.

Καθημερινή :προβάλλει στο κύριο της θέμα συνέντευξη του τέως Προέδρου του ΔΗΚΟ Μάριου Καρογιάν, ο οποίος δήλωσε πως «μένουμε στο ΔΗΚΟ για να το σώσουμε» και ότι ο ίδιος δεν έχει προσωπικές διαφορές με τον Πρόεδρο του κόμματος Νικόλα Παπαδόπουλο, αλλά διαφωνεί με τις επιλογές και τις αντιλήψεις του. Σε άλλη είδηση γράφει ότι μετά την ανακάλυψη του κοιτάσματος Ζορ στην αιγυπτιακή ΑΟΖ, η Λευκωσία έχει δύο επιλογές, είτε την πώληση φυσικού αερίου στο τερματικό της BG στην Αίγυπτο είτε την εμπορική συνεργασία με το Ισραήλ. Αλλού επικαλούμενη έκθεση του τέως μέλους της ΔΕΑ Θεόφιλου Θεοφίλου, μιλά για «πολιτική απάτη εκ μέρους του Τ/κ μέλος της ΔΕΑ Γκιουλντέν Πλουμέρ με την ανοχή του τρίτου μέλους Ανρί Αρνί να μην αποδοθούν τα λείψανα στις 70 περίπου οικογένειες Ασσιωτών αγνοουμένων, ενώ το αντίθετο συνέβη με τους Τ/κ αγνοούμενους της Τόχνης.

 Μάχη: Με τίτλο  «`Καίει` το περιουσιακό», γράφει στο κύριο της θέμα ότι στην εξελισσόμενη διαδικασία του απευθείας διαλόγου, το περιουσιακό και κυρίως η λεγόμενη συμφωνία για σεβασμό του ατομικού δικαιώματος της ιδιοκτησίας, επενεργούν «ως βραδύκαυστο φιτίλι που προμηνύει `εκρήξεις μεγατόνων`». Αλλού αναφέρεται στην κάθοδο του ξενοδοχειακού κολοσσού RadissonBlu στην Κύπρο, ο οποίος θα ανεγείρει ένα ξενοδοχείο 105 κλινών στην περιοχή του λιμανιού της Λάρνακας με μια επένδυση €35 εκατομμυρίων. Η εφημερίδα προβάλλει επίσης συνέντευξη με τον σκηνογράφο Κώστα Καυκαρίδη, Διευθυντή του Πολιτιστικού Κέντρου «Βλαδίμηρος Καυκαρίδης», ο οποίος δήλωσε πως δεν στέκει θέατρο χωρίς επιχορήγηση.