Πρωτοσέλιδα από εφημερίδες

efimerides

Διαβάστε όλα τα πρωτοσέλιδα από τις εφημερίδες σήμερα

Σημερινή: Με τίτλο “Σχεδόν συμφωνία στο θέμα των εποίκων”, γράφει ότι “για σχεδόν συμφωνία στο θέμα των εποίκων” έκανε λόγο ο ΥΠΕΞ Ιωάννης Κασουλίδης, δίνοντας άλλο ένα στίγμα της πορείας των συνομιλιών Αναστασιάδη- Ακιντζί για λύση του Κυπριακού. Αλλού η εφημερίδα γράφει ότι τα πολιτικά κόμματα ΔΗΚΟ, ΕΔΕΚ, Οικολόγοι και ΕΥΡΩΚΟ με ανακοινώσεις τους κάλεσαν χθες τον Γενικό Εισαγγελέα να πει ευθέως στον κυπριακό λαό ποίοι είναι αυτοί οι πολιτικοί που υπονομεύουν το έργο του. Γράφει, επίσης, ότι αντιπαράθεση από το…τίποτα ξέσπασε ανάμεσα στο Υπουργείο Παιδείας και τους μαθητές (ΠΣΕΜ) με αφορμή προχθεσινές αναφορές του αρμόδιου υπουργού για το θέμα της μαθητικής σχολής.

Αλήθεια: Με τίτλο “Ελπίδες τώρα για άλλα κοιτάσματα”, γράφει ότι τη δέσμευση της κοινοπραξίας Noble, Delek και Avner να αναπτύξει το κοίτασμα Αφροδίτη με στόχο την προμήθεια της κυπριακής και αιγυπτιακής αγοράς με φυσικό αέριο το συντομότερο δυνατό, εξέφρασε ο εκτελεστικός διευθυντής της Delek ύστερα από συνάντηση του ιδίου και του Προέδρου της Delek με τον Πρόεδρο Αναστασιάδη. Αλλού γράφει ότι σε οκτώ άτομα αντιστοιχούν τα οστά που έχουν εντοπιστεί μέχρι τώρα στον κατεχόμενο Τράχωνα, σύμφωνα με το μέλος της ΔΕΑ Νέστορα Νέστορος. Σε άλλο θέμα της από την πρώτη σελίδα, η εφημερίδα γράφει ότι παραδίδεται αυτή την εβδομάδα στον Γενικό Εισαγγελέα το πόρισμα της αστυνομικής έρευνας για το νεογνό που γεννήθηκε νεκρό στην Πάφο, σημειώνοντας ότι ο φάκελος είναι ογκώδης.

Φιλελεύθερος: Με τίτλο “Πρόσω ολοταχώς για αέριο” και γράφει ότι οι εταιρείες Noble και Delek θέτουν σε προτεραιότητα την ανάπτυξη του “Αφροδίτη” με στόχο να προσφέρουν έγκαιρα φυσικό αέριο για ηλεκτροπαραγωγή στην Κύπρο, αλλά και για να ξεκινήσουν εξαγωγές και ρευστοποίηση του κοιτάσματος. Αλλού γράφει ότι ο απεσταλμένος του Προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Πίτερ Βαν Νούφελ, στη διαδικασία των διαπραγματεύσεων για το Κυπριακό, ήταν παρών στις συναντήσεις των τελευταίων δύο ημερών και πρόσφερε τεχνογνωσία. Γράφει, επίσης πρωτοσέλιδα ότι οι αρχηγοί των κομμάτων αποφάσισαν προσλήψεις κοινοβουλευτικών συνεργατών στα κόμματα τους και με επιστολή τους προς τον ΥΠΟΙΚ ζήτησαν έγκριση των νέων προσλήψεων εφόσον το κόστος της αντιμισθίας τους θα το επωμίζεται το κράτος.

Χαραυγή: Με τίτλο  “Στον…αέρα η αιγυπτιακή αγορά”, γράφει ότι κυβέρνηση και αμερικανική κοινοπραξία φρόντισαν χθες να κρατήσουν ανοικτή την προοπτική της αιγυπτιακής αγοράς, παρόλο που γνωρίζουν πολύ καλά ότι αυτή βρίσκεται στον “αέρα” μετά τη γιγάντια ανακάλυψη του κοιτάσματος Zohr. Αλλού η εφημερίδα φιλοξενεί πρωτοσέλιδα δηλώσεις του Προέδρου του ΔΣ του ΘΟΚ Γιάννη Τουμαζή με τις οποίες απαντούσε στις επικρίσεις κομμάτων για την απόφαση του Οργανισμού να ανεβάσει την παράσταση “Ιππόλυτος” στο θέατρο της αρχαίας Σαλαμίνας. Γράφει, επίσης ότι το ΔΣ του Οργανισμού Ασφάλισης Υγείας θεωρεί ως καθοριστικό βήμα για την προώθηση της εφαρμογής του ΓεΣΥ την υποβολή προσφορών για το λογισμικό σύστημα του Συστήματος.

Cyprus Mail: Με τίτλο  “ Ο Γιούνκερ θα προωθήσει τις ποσοστώσεις”, γράφει ότι ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ ετοιμάζεται να αψηφίσει τους ηγέτες των κρατών μελών της ΕΕ σε ό,τι αφορά το ζήτημα της μεταναστευτικής κρίσης με μια νέα προσπάθεια να τους αναγκάσει να δεχτούν την εισαγωγή ποσοστώσεων στην κατανομή των αιτητών πολιτικού ασύλου. Η εφημερίδα δημοσιεύει επίσης στην πρώτη σελίδα της φωτογραφικό στιγμιότυπο από τη χθεσινή έναρξη του Φεστιβάλ Αφροδίτη στην Πάφο το οποίο παρουσιάζει φέτος στο Μεσαιωνικό κάστρο της Πάφου την κωμική όπερα «La Cenerentola» (H Σταχτοπούτα). Η εφημερίδα γράφει επίσης και για το περιστατικό όπου 17χρονος από την Πάφο βρήκε και παρέδωσε χαρτοφύλακα με 10 χιλιάδες ευρώ.