Πρωτοσέλιδα από εφημερίδες

efimerides

Διαβάστε όλα τα πρωτοσέλιδα από τις εφημερίδες σήμερα

Σημερινή: Με τίτλο “Μαύρες ερμηνείες τα μαύρα γράμματα στο περιουσιακό” και αναφέρει ότι το συμφωνημένο κείμενο μεταξύ Αναστασιάδη-Ακιτζί για τις περιουσίες εξακολουθεί να διχάζει στο εσωτερικό και ότι υπάρχουν διαφορετικές ερμηνείες.
Σε άλλο ρεπορτάζ αναφέρει ότι Επιτροπή από απόφοιτους και φίλους του Παγκύπριου Γυμνασίου αρχίζει αγώνα στην ΕΕ για ανακοπή της αναδόμησης-αποκατάστασης του σχολείου που θεωρούν ότι αλλοιώνει τον χαρακτήρα του. Επίσης η “Σ” αναφέρει ότι Γαλλία-Γερμανία αναλαμβάνουν κοινές δράσεις για το μεταναστευτικό-προσφυγικό στην Ευρώπη.

Αλήθεια: Με τίτλο “Αναβρασμός για ενεργειακά” γράφει για σημαντικές διεργασίες στο παρασκήνιο, με επίκεντρο την αξιοποίηση του φυσικού αερίου στο οικόπεδο 12 και τη μεταφορά του σε τερματικά της Αιγύπτου. Αλλού αναφέρει ότι οι εκσκαφές στον Τύμβο φέρνουν στο φως ιστορικές αποκαλύψεις και φιλοξενεί δηλώσεις του ΥΠΕΞ και του Επιτρόπου Φωτίου που βρέθηκαν την Πέμπτη επί τόπου. Επίσης η “Α” προβάλλει το μεγάλο μεταναστευτικό δράμα και συγκεκριμένα στην ιστορία του 3χρονου νεκρού Σύρου Αϊλάν, η φωτογραφία του οποίου έκανε το γύρο του κόσμου.

Φιλελεύθερος: Με τίτλο “Πόλεμος με εργοληπτικές” γράφει ότι αποκτά διαστάσεις ο “πόλεμος” του κράτους με εργοληπτικές εταιρείες, οι οποίες είχαν εμπλακεί στο σκάνδαλο του αποχετευτικού στην Πάφο και αποκλείστηκαν από έργα του δημοσίου.
Επίσης ο “Φ” αναφέρει ότι λήφθηκαν από το Κάϊρο ισχυρές διαβεβαιώσεις ότι οι σχεδιασμοί για το φυσικό αέριο συνεχίζονται κανονικά μετά και την ανακάλυψη μεγάλου κοιτάσματος στην ΑΟΖ της Αιγύπτου. Αλλού αναφέρεται σε αυστηρή εγκύκλιο της Τροχαίας για αυξημένη επιτήρηση στην ύπαιθρο, αφού 29 από τους 34 νεκρούς φέτος σε τροχαίες συγκρούσεις έχασαν τη ζωή τους στο δευτερεύον οδικό δίκτυο.

Χαραυγή: Με τίτλο “Πνέουν μένεα οι εργαζόμενοι στη Cyta” αναφέρει ότι οι συνδικαλιστικές οργανώσεις καταγγέλλουν την κυβέρνηση για κοροϊδία και εξαπάτηση, με αφορμή την κατάθεση του νομοσχεδίου για την Αρχή στη Βουλή. Επίσης αναφορά γίνεται στις εργασίες για άνοιγμα οδοφραγμάτων και σημειώνεται συγκεκριμένα ότι προχωρεί η Λεύκα αλλά κώλυμα υπάρχει στη Δερύνεια. Αλλού η “Χ” γράφει ότι μπόνους ενός εκατομμυρίου φέρεται να έδωσε η Κυβέρνηση στην Μητρόπολη Κιτίου για να ολοκληρώσει την ανταλλαγή της Διανελλείου στη Λάρνακα με άλλη κρατική γη.

Cyprus Mail: Με τίτλο  “Οι Βουλευτές πέρασαν το νομοσχέδιο για τους εγκλωβισμένους αγοραστές” και αναφέρεται στη ψήφιση από την ολομέλεια της βουλής χθες του σχετικού νομοσχεδίου. Αλλού αναφέρει ότι συνεχίζονται κανονικά οι διαβουλεύσεις για πώληση κυπριακού φυσικού αερίου στην Αίγυπτο. Επίσης σε άλλο ρεπορτάζ η εφημερίδα φιλοξενεί δηλώσεις του Υπουργού Παιδείας ενόψει της νέας σχολικής χρονιάς.

Cyprus Weekly: Με τίτλο “Ισχυρή Αφροδίτη” και φιλοξενεί δηλώσεις του Υπουργού Ενέργειας χθες ότι η Λευκωσία βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις με την εταιρεία British Gas για αγορά κυπριακού φυσικού αερίου για το τερματικό της εταιρείας στην Αίγυπτο. Αλλού αναφέρει ότι από τη στάση της αντιπολίτευσης θα κριθεί η τύχη του νομοσχεδίου για την πορεία της ιδιωτικοποίησης της Cyta. Eπίσης αναφέρει ότι Νιόβρης και Δεκέμβρης θα είναι πολύ κρίσιμοι για το Κυπριακό και το θέμα των περιουσιών.