Πρωτοσέλιδα από εφημερίδες

efimerides

Διαβάστε όλα τα πρωτοσέλιδα από τις εφημερίδες σήμερα

Σημερινή: Με τίτλο  «Ο Ακιντζί γυμνός με έγγραφό του στον ΟΗΕ» γράφει ότι έγγραφο, το οποίο μιλά για ύπαρξη δύο κρατών και αποκαλεί την Κυπριακή Δημοκρατία «επί μακρόν εκλιπούσα», κατέθεσε στα Ηνωμένα Έθνη το ψευδοκράτος στις 29 Ιουλίου 2015, προξενώντας σωρεία ερωτηματικών για την πορεία των διαπραγματεύσεων και τις επιδιώξεις της άλλης πλευράς. Σε άλλο θέμα γράφει ότι στην Ελλάδα προκηρύχθηκαν οι εκλογές για τις 20 Σεπτεμβρίου, ανέλαβε η υπηρεσιακή κυβέρνηση και τα κόμματα ρίχνονται με τα μούτρα στον αμφίρροπο, με βάση τις δημοσκοπήσεις, προεκλογικό αγώνα. Αλλού γράφει ότι επιστρέφουν στην Κύπρο 34 κλεμμένοι θησαυροί.

Αλήθεια: Με τίτλο  «Νέες μειώσεις στις τιμές των καυσίμων» γράφει ότι ο Υπουργός Ενέργειας αναμένει μείωση στις λιανικές τιμές των καυσίμων την ερχόμενη εβδομάδα, ενώ αναφέρει ότι υπάρχει πρόβλημα, τόσο στη λιανική όσο και στη χονδρική αγορά καυσίμων. Σε άλλο θέμα γράφει ότι εγκληματική ομάδα που εισήγαγε και διακινούσε ναρκωτικά στην Κύπρο φαίνεται ότι εξάρθρωσε η ΥΚΑΝ. Αλλού γράφει ότι μόνο με χαρτί γιατρού θα οδηγούν οι 75άρηδες με βάση επικείμενες αλλαγές στην οδική ασφάλεια.

Φιλελεύθερος: Με τίτλο  «€1,2 εκατ. ετησίως η δαπάνη» γράφει ότι αύξηση θα πάρουν τα μέλη των διοικητικών συμβουλίων Ημικρατικών και άλλων Οργανισμών, Κρατικών Εταιρειών και Συμβουλίων/Επιτροπών, με πρόταση του Υπουργείου Οικονομικών, η οποία υιοθετήθηκε από το Υπουργικό. Σε άλλο θέμα η εφημερίδα γράφει ότι η τουρκική πλευρά κάνει λόγο για φόρμουλα στο θέμα των εγγυήσεων, παρά το γεγονός ότι το θέμα δεν συζητήθηκε ακόμη. Αλλού γράφει ότι στο μικροσκόπιο της Αστυνομίας τίθεται η πώληση της Παγκύπριας Εταιρείας Αρτοποιών, με το ΔΣ να ζητά διερεύνηση γιατί περιουσία €8 εκατ. πωλήθηκε μόνο €1,5 εκατ.

Χαραυγή: Με τίτλο  «Υποσκάπτουν τις συλλογικές συμβάσεις» γράφει ότι για υπόσκαψη και ανατροπή των θεσμοθετημένων διαδικασιών διαλόγου και συνομολόγησης συλλογικών συμβάσεων καταγγέλλει η ΠΕΟ την Κυβέρνηση. Σε άλλο θέμα γράφει ότι το ΑΚΕΛ καταγγέλλει ότι είναι πολιτικά τα κίνητρα της δίωξης καθηγητή από το ΔΣ της Αγγλικής Σχολής. Αλλού αναφέρει ότι είναι εξαπάτηση του λαού η απαίτηση της Κυβέρνησης για ιδιωτικοποιήσεις κερδοφόρων ημικρατικών οργανισμών.

Cyprus Mail: Με τίτλο  «Κάποια ανακούφιση για τους `εγκλωβισμένους` τίτλους» ότι πρέπει να γίνουν περισσότερα για να επιλυθεί το θέμα των ιδιοκτητών ακίνητης περιουσίας που πλήρωσαν αλλά δεν πήραν τίτλους ιδιοκτησίας. Αλλού γράφει ότι 34 θρησκευτικά και αρχαιολογικά έργα τέχνης που εκλάπησαν από τις κατεχόμενες εκκλησίες πήραν τελικά τον δρόμο της επιστροφής, ενώ ακόμα 49 παραμένουν στο Μόναχο. Σε άλλο θέμα αναφέρεται σε αλλαγές στο σύστημα των ασθενοφόρων έτσι ώστε να μειωθεί ο χρόνος ανταπόκρισης.