Πρωτοσέλιδα από εφημερίδες

efimerides

Διαβάστε όλα τα πρωτοσέλιδα από τις εφημερίδες σήμερα

Σημερινή: Με τίτλο  “Απεγκλωβίζονται τα θύματα των ντιβέλοπερ” πως προς επίλυση οδεύει το ζήτημα των εκτεθειμένων αγοραστών ακινήτων, οι οποίοι, ενώ αποπλήρωσαν το χρέος τους ή καταβάλλουν κανονικά τις δόσεις τους, δεν έχουν τίτλο ιδιοκτησίας ή δεν έχει μεταβιβαστεί στο όνομά τους το ακίνητο, λόγω προβλημάτων των επιχειρηματιών ανάπτυξης γης. Αλλού σημειώνει πως ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας έδωσε στον Πρόεδρο της Βουλής τα κατατεθειμένα στις διαπραγματεύσεις έγγραφα υπό μάλης. Σε άλλο θέμα αναφέρει πως ικανοποιητική είναι η πρόοδος της Κύπρου στα θέματα της οικονομίας.

Αλήθεια: Με τίτλο  “Πρώτα επιλογή από τον ιδιοκτήτη” αναφέρει πως ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος αποκάλυψε χθες ότι η πλευρά μας έχει υποβάλει διψήφιο αριθμό κριτηρίων για το περιουσιακό. Αλλού σημειώνει πως οι αστυνομικοί που κατηγορούνται για ξυλοδαρμό μπήκαν στο “stop list” αλλά θα υπηρετούν. Αλλού σημειώνει πως η πρώτη γυναίκα Πρωθυπουργός, η Βασιλική Θάνου, οδηγεί την Ελλάδα σε πρόωρες εκλογές.

Πολίτης: Με τίτλο  “Πρόσω ολοταχώς για τα (υφ)υπουργεία” αναφέρει πως γίνονται σκέψεις για τρία νέα Υπουργεία αντί για Υφυπουργεία και πως εντός Οκτωβρίου θα είναι έτοιμη η μελέτη και μετά θα ληφθούν αποφάσεις. Αλλού αναφέρεται σε αύξηση των καταθέσεων τον Ιούλιο του 2015 κατά 238 εκατομμύρια ευρώ. Επίσης γράφει πως η μείωση που σημειώθηκε στους μόνιμους υπαλλήλους της Cyta δεν αποκλείεται να οδηγήσει σε μείωση των χονδρικών τηλεπικοινωνιακών τελών και κατά συνέπεια των λιανικών τελών.

Φιλελεύθερος: Με τίτλο  “Φως για 78.000 ιδιοκτήτες” πως εναγωνίως αναζητείται από τη Βουλή λύση για τα 78.000 ακίνητα που δεν έχουν τίτλο ιδιοκτησίας ή δεν έχουν μεταβιβαστεί από επιχειρηματίες ανάπτυξης στους αγοραστές. Αλλού σημειώνει πως η τουρκική πλευρά θεωρώντας πως το περιουσιακό θα λυθεί μέσω αποζημιώσεων αναφέρεται τώρα σε μεγάλο κόστος. Σε άλλο θέμα αναφέρει πως με απόφαση του Υπουργικού έξι αρχαιότητες θα παραχωρηθούν, υπό μορφή δανεισμού, για να διακοσμούν το γραφείο του Προέδρου του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου.

Χαραυγή: Με τίτλο  “`Ωδινεν όρος … για εγκλωβισμένους ιδιοκτήτες” πως με κενά και απώλειες παρουσιάστηκε τελικά το νομοσχέδιο που ετοίμασε η κυβέρνηση για τους εγκλωβισμένους αγοραστές ακινήτων, καθώς αρκετές κατηγορίες δεν καλύπτονται. Αλλού γράφει πως ανταλλάγησαν έγγραφα με πάνω από 20 κριτήρια για το Περιουσιακό, στο επίπεδο των διαπραγματευτών. Επίσης αναφέρει πως οστά Τουρκοκύπριων αγνοουμένων του 1963-1964 βρέθηκαν σε ασβεστοκάμινο στον `Αγιο Γεώργιο Κερύνειας.

Cyprus Mail: Με τίτλο  “Οι τράπεζες θα πάρουν τα δάνεια `με τον ένα ή τον άλλο τρόπο`” γράφει πως ο Υπουργός Εσωτερικών Σωκράτης Χάσικος δήλωσε πως οι τράπεζες πρέπει με τον ένα ή τον άλλο τρόπο να μπορέσουν να ανακτήσουν τα δάνεια που έδωσαν σε αφερέγγυους επιχειρηματίες ανάπτυξης γης εφόσον οι “εγκλωβισμένες” περιουσίες “απελευθερωθούν” για τους αγοραστές. Αλλού σημειώνει πως η δικαστικός Βασιλική Θάνου ορίστηκε υπηρεσιακή Πρωθυπουργός στην Ελλάδα. Επίσης γράφει πως οι δυο αστυνομικοί που κατηγορούνται για το ξυλοδαρμό κρατουμένου παραπέμφθηκαν χθες ενώπιον του Κακουργιοδικείου.