Πρωτοσέλιδα από εφημερίδες

efimerides

Διαβάστε όλα τα πρωτοσέλιδα από τις εφημερίδες σήμερα

Σημερινή: Με τίτλο “Σοκ και δέος στην παγκόσμια αγορά” γράφει ότι σοκ και δέος προκάλεσε στα χρηματιστήρια παγκοσμίως, από την Ασία μέχρι τις ΗΠΑ και την Ευρώπη, η χθεσινή “Μαύρη Δευτέρα” όπως χαρακτηρίστηκε από τους οικονομολόγους διεθνώς λόγω της ανασφάλειας στην κινεζική οικονομία και την απόφαση των ΗΠΑ για αύξηση των καταθετικών επιτοκίων. Γράφει επίσης ότι βρέφος πέθανε στη Μονάδα Νεογνών στο Μακάρειο Νοσοκομείο μετά την εισβολή θανατηφόρου βακτηρίου. Η “Σ” αναφέρει επίσης ότι Μέρκελ και Ολάντ ζητούν ενιαία απάντηση της ΕΕ στη μεταναστευτική κρίση.

Αλήθεια: Με τίτλο “Προεδρική εγγύηση στους εργαζόμενους της Cyta” και γράφει ότι οι συντεχνίες είναι ικανοποιημένες από τη συνάντηση. Η “Α” αναφέρει επίσης ότι ο `κινεζικός δράκος` γκρεμίζει τις αγορές αφού η κινεζική χρηματιστηριακή φούσκα και η επιβράδυνση της οικονομίας της χώρας προκάλεσαν χθες ελεύθερη πτώση των δεικτών στις διεθνείς αγορές. Τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια κατέγραψαν απώλειες που ξεπερνούν το 5%. Προβάλλει επίσης την απόφαση του Γενικού Εισαγγελέα για παραπομπή ενώπιον του Κακουργιοδικείου των δύο αστυνομικών που εμπλέκονται στην κακοποίηση κρατουμένου στην Πόλη Χρυσοχούς.

Φιλελεύθερος: Με τίτλο “Καλοβλέπουν τη Cyta Ltd” γράφει ότι άσπρος καπνός βγήκε χθες από το Προεδρικό κατά τη διάρκεια της συνάντησης του Προέδρου Αναστασιάδη και των πέντε συντεχνιών της ΑΤΗΚ. Γράφει αλλού ότι αποδίδει καρπούς το μέτρο της κυβέρνησης για αύξηση των επενδύσεων μέσω της πολιτογράφησης αλλοδαπών ως Κύπριοι πολίτες. Σε άλλο θέμα, ο “Φ”¨γράφει ότι κανένα δικαστήριο της Κυπριακής Δημοκρατίας δεν έχει δικαιοδοσία να εκδικάσει περιουσιακές διαφορές μεταξύ συζύγων της τουρκοκυπριακής κοινότητας.

Χαραυγή: Με τίτλο “Φαγοπότι στήνουν για Cyta και ΑΛΚ” γράφει ότι μεγάλο φαγοπότι στήνουν οι κυβερνώντες με το ξεπούλημα των κερδοφόρων οργανισμών Cyta και Αρχή Λιμένων Κύπρου αφού με δόλωμα τη διασφάλιση των δικαιωμάτων των εργαζομένων, η κυβέρνηση επιδιώκει την υλοποίηση του στόχου-ιδεοληψίας. Γράφει επίσης ότι στην πρώην ηγεσία της Αστυνομίας προσπάθησε να τα ρίξει ο Υπουργός Δικαιοσύνης για τον ξυλοδαρμό κρατουμένου στην Πόλη Χρυσοχούς, λέγοντας ότι έπρεπε να είχε ενημερωθεί όταν εκτυλίχθηκε το περιστατικό. Γράφει επίσης ότι επαναρχίζουν σήμερα οι διαπραγματεύσεις των Μαυρογιάννη και Ναμί ενόψει της συνάντησης της 1ης Σεπτεμβρίου.

Cyprus Mail: Με τίτλο “Εντοπίστηκαν βακτηρίδια στην Μονάδα Εντατικής Νοσηλείας Νεογνών” γράφει ότι βρέφος, το οποίο γεννήθηκε πρόωρα, απεβίωσε αφού προσβλήθηκε από ακινετοβακτηρίδιο ενώ τα άλλα βρέφη που νοσηλεύονται με το ίδιο βακτηρίδιο έχουν απομονωθεί στο νοσοκομείο και η κατάσταση τους είναι σταθερή. Η εφημερίδα προβάλλει φωτορεπορτάζ από επιθέσεις σε περιοχές της Δαμασκού από τον στρατό του Ασαντ. Προβάλλει επίσης ρεπορτάζ για την ανατολική Μεσόγειο η οποία έχει καταστεί η έξοδος για τους μετανάστες.