Πρωτοσέλιδα από εφημερίδες

efimerides

Διαβάστε όλα τα πρωτοσέλιδα από τις εφημερίδες σήμερα

Σημερινή: Με τίτλο “Εναλλακτικές για ασφάλεια και αποχώρηση Αττίλα” γράφει `γιατί δεν βάζει η Κυβέρνηση στο τραπέζι το θέμα του ΝΑΤΟ, πώς σχετίζεται με το ΑΚΕΛ και το δημοψήφισμα και γιατί κερδισμένη βγαίνει η Αγκυρα`. Επίσης, σε άλλο της θέμα η εφημερίδα προβάλλει συνέντευξη στην `Σ` του Προέδρου του ΔΗΚΟ Νικόλα Παπαδόπουλου ο οποίος είπε ότι ο Πρόεδρος Αναστασιάδης επιμένει να συζητά με βάση την τουρκική ατζέντα. Γράφει επίσης για τα πολλά και αντιφατικά στοιχεία ερευνών γύρω από το ζήτημα των διακοπών.

Αλήθεια: Με τίτλο “Η Κύπρος βγαίνει από την ύφεση” γράφει ότι διαψεύδοντας όλες τις προβλέψεις, περιλαμβανομένων και αυτών της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, και του ΔΝΤ, η κυπριακή οικονομία παρουσιάζει σαφείς ενδείξεις ότι βγαίνει από την ύφεση. Γράφει ακόμη ότι δύο έρευνες επιχειρούν να ρίξουν φως στις συνθήκες υπό τις οποίες νεαρή μητέρα έχασε το ένα από τα δύο της αγοράκια γιατί οι γιατροί δεν την είχαν ενημερώσει για τη διπλή εγκυμοσύνη. Επίσης, προβάλλει συνέντευξη στην `Α` του εκλογικού αναλυτή Νάσιου Ορεινού σχετικά με τον πολιτικό χάρτη των βουλευτικών εκλογών.

Φιλελεύθερος: Με τίτλο  “Καυτή ατζέντα στο Τρόοδος” γράφει ότι στην προεδρική εξοχική κατοικία του Τροόδους θα συνεδριάσει την ερχόμενη Τετάρτη το Υπουργικό Συμβούλιο και η ατζέντα κάθε άλλο παρά δροσερή μπορεί να χαρακτηριστεί και περιλαμβάνει αποφάσεις για δημόσια υπηρεσία και ΑΤΗΚ. Προβάλλει επίσης φωτογραφία Κυπρίων που αγναντεύουν την αγαπημένη τους πόλη Αμμόχωστο. Η εφημερίδα προβάλλει ακόμη συνέντευξη στον `Φ` του Μητροπολίτη Πάφου Γεώργιου που δίνει εξηγήσεις για την αναφορά του ότι `χαριεντίζονται με τις κατοχικές αρχές`.

Χαραυγή: Με τίτλο  “Πλησιάζουν συλλήψεις για το ΣΑΛ” γράφει ότι η Ελεγκτική Υπηρεσία παρέδωσε την περασμένη εβδομάδα σημαντικό μαρτυρικό υλικό στις ανακριτικές αρχές για τις υποθέσεις του ΣΑΛ το οποίο φωτογραφίζει ευθύνες και πολύ σύντομα θα κληθούν άτομα – κλειδιά να καταθέσουν, ενώ δεν αποκλείεται να γίνουν και συλλήψεις. Σε άλλο της θέμα γράφει ότι ασθενείς δεν έχουν πρόσβαση σε αναγκαία φάρμακα για την υγεία τους. Αναφέρει επίσης ότι καυτός θα είναι ο μήνας Σεπτέμβριος με τα προαπαιτούμενα της Τρόικας.

Cyprus Mail: Με τίτλο “Η ΠΟΠ του χαλουμιού θα αντιμετωπίσει ανταγωνισμό από το ΗΒ” γράφει ότι παραγωγοί τυριών από το Ηνωμένο Βασίλειο σχεδιάζουν να πάρουν μέτρα κατά της αίτησης της Κύπρου στην ΕΕ για προστατευόμενη ονομασία προέλευσης του χαλουμιού. Σε άλλο της θέμα η εφημερίδα αναφέρει ότι οι δικαστές και οι δάσκαλοι στην Κύπρο είναι οι πιο ακριβοπληρωμένοι. Επίσης, γράφει ότι τα αεροδρόμια της Κύπρου θα εξυπηρετήσουν αυτό το Σαββατοκύριακο 90,000 επιβάτες.

Καθημερινή : Με τίτλο “Αναζήτηση γέφυρας για το ζήτημα της ιθαγένειας” γράφει ότι σε μια προσπάθεια αναζήτησης διεξόδων στον πονοκέφαλο που προκαλεί το θέμα των εποίκων η τ/κ πλευρά κατέθεσε προτάσεις που ακυρώνουν ουσιαστικά τη μία και μόνη ιθαγένεια της ενωμένης Κύπρου όπως προνοεί το κοινό ανακοινωθέν της 11ης Φεβρουαρίου 2014. Προβάλλει ακόμη συνέντευξη στην `Κ` του πρώην Τ/κ ηγέτη Μ. Ταλάτ ο οποίος είπε ότι οι εγγυήσεις πρέπει να διατηρηθούν και μετά τη λύση. Γράφει επίσης ότι η συζήτηση για το χαλλούμι, μόλις άνοιξε.

Μάχη: Με τίτλο “Ορόσημο οι βουλευτικές” γράφει ότι μπορεί η κυβέρνηση να ανακοινώνει ότι δεν τίθεται θέμα χρονοδιαγράμματος για κατάληξη της συμφωνίας για το Κυπριακό, τα ΗΕ όμως φαίνεται να έχουν διαφορετική άποψη. Σε άλλο της θέμα η εφημερίδα αναφέρεται στα εντατικά μέτρα της Αστυνομίας σε παγκύπρια βάση με στόχο να διασφαλιστεί τόσο η μαζική διακίνηση του κοινού στο οδικό δίκτυο όσο και η απουσία του από τον τόπο διαμονής του ή κατά την παραμονή του στον τόπο των διακοπών του. Προβάλλει επίσης άρθρο της ευρωβουλευτού Ελένης Θεοχάρους με τίτλο `πλάνες, ψεύδη και ψευδαισθήσεις`.