Πρωτοσέλιδα από εφημερίδες

efimerides

Διαβάστε όλα τα πρωτοσέλιδα από τις εφημερίδες σήμερα

Σημερινή: Με τίτλο “Υποσχέθηκαν διακοπή ερευνών οι Ε/κ” γράφει ότι ο πρώην διαπραγματευτής της τουρκικής πλευράς Κ. Οζερσάι, είπε ότι “η ελληνική πλευρά αθέτησε την υπόσχεση που έδωσε κατά την έναρξη των συνομιλιών πως δεν πρόκειται να προχωρήσει σε έρευνες στην ΑΟΖ”, ενώ η Κυβέρνηση το διέψευσε λέγοντας ότι το ενεργειακό πρόγραμμα συνεχίζεται. Αλλού, γράφει ότι το ΔΗΚΟ αναμένει αποφάσεις στο άλλο μισό του κόμματος για να σχεδιάσει τις βουλευτικές του 2016. Αναφέρει επίσης ότι την ώρα της γέννας φαίνεται να πέθανε το μωρό στο Νοσοκομείο της Πάφου.

Αλήθεια: Με τίτλο “Καυτό τρίμηνο” γράφει ότι τους μήνες Οκτώβριο, Νοέμβριο και Δεκέμβριο θα υπάρχει μια πιο ξεκάθαρη εικόνα της πορείας των συνομιλιών για επίλυση του Κυπριακού δήλωσε χθες ο Τ/Κ ηγέτης Μουσταφά Ακιντζί σημειώνοντας παράλληλα ότι αναμένει να υπάρξει αποτέλεσμα πριν τον Μάιο του 2016 που θα διεξαχθούν οι βουλευτικές εκλογές. Αλλού, γράφει ότι στις 4 Αυγούστου, 4 μέρες πριν από τον τοκετό, έγινε ο τελευταίος υπέρηχος στη νεαρή μητέρα στην Πάφο αλλά δεν είδαν το δεύτερο έμβρυο, το οποίο πέθανε στη γέννα. Γράφει ακόμη για συμφωνία Ελλάδας – δανειστών με επιφυλάξεις Βερολίνου.

Πολίτης: Με τίτλο  “Ορόσημο τον Μάιο βάζει ο Μ. Ακιντζί” γράφει ότι φυσικό χρονοδιάγραμμα για λύση του Κυπριακού μέχρι τον Μάιο έβαλε χθες ο Τ/Κ ηγέτης Μ. Ακιντζί λέγοντας ότι εάν μέχρι τις βουλευτικές εκλογές του Μάη δεν υπάρχει σοβαρό αποτέλεσμα τότε η διαδικασία θα είναι μακρά. Γράφει επίσης ότι το βρέφος που γεννήθηκε νεκρό λίγη ώρα μετά τη γέννηση του δίδυμου αδελφού του στο νοσοκομείο Πάφου ήταν ζωντανό όταν ξεκίνησε ο τοκετός. Αναφέρει ακόμη ότι ΔΗΚΟ και Οικολόγοι έμπλεξαν τα οικόπεδα σε σχέση με την ΕΝΙ.

Φιλελεύθερος: Με τίτλο “Συμφωνία πριν από τον Μάιο” γράφει ότι ο Τ/κ ηγέτης Μουσταφά Ακιντζί έθεσε χθες δύο κομβικά σημεία για την πορεία των συνομιλιών αναφερόμενος σε πρόοδο μέχρι τέλος του χρόνου και κατάληξη πριν τις βουλευτικές εκλογές. Αλλού γράφει ότι θα πάρουμε άλλα 3 δις ευρώ από τον ΕΜΣ και το ΔΝΤ αρχές του 2016 και με αυτό τον τρόπο θα ολοκληρωθεί το μνημονιακό πρόγραμμα. Αναφέρει ακόμη ότι υπέβαλε αίτηση για να σπουδάσει ο τέως δήμαρχος Πάφου Σ. Βέργας, που καταδικάστηκε για εκατομμύρια μίζες και διασπάθιση του αποχετευτικού της Πάφου.

Χαραυγή: Με τίτλο “Υστατο τεστ κομματικής ευθύνης για Cyta” γράφει ότι ύστατη δοκιμασία για την υπευθυνότητα των κομμάτων της αντιπολίτευσης απέναντι στο δημόσιο πλούτο συνιστά το νομοσχέδιο που θα τεθεί ενώπιον της Βουλής για το διαχωρισμό της Cyta σε κρατική και ιδιωτική εταιρεία. Σε άλλο της δημοσίευμα η εφημερίδα αναφέρεται στην κοινή εκδήλωση Ε/κ και Τ/κ εργαζόμενων την 1η Σεπτεμβρίου για την Παγκόσμια Ημέρα Ειρήνης. Επίσης, γράφει ότι συνελήφθη ο ποδοσφαιριστής της ομάδας του Αζερμπαϊτζάν Καμπάλα, Γ. Χουσέινοφ στην υπόθεση άγριας δολοφονίας δημοσιογράφου ο οποίος είχε αποδοκιμάσει ενέργεια του Χουσέινοφ στον αγώνα με τον Απόλλωνα Λεμεσού.

Καθημερινή: Με τίτλο  “Δέσμευση καταθέσεων για χρέη στο φόρο” γράφει ότι τίθεται σε ισχύ το πιλοτικό πρόγραμμα που αφορά φορολογικές οφειλές για ποσά άνω των 3.000 ευρώ και προνοεί και σειρά μέτρων υπέρ των οφειλετών. Αλλού, γράφει για ανεξέλεγκτη κατάσταση που επικρατεί με τους παράνομους μετανάστες στην Κω όπου ο δήμαρχος ζήτησε την αποστολή αστυνομικών ενισχύσεων και εξέφρασε φόβους ότι `υπάρχει κίνδυνος να χυθεί αίμα`. Αναφέρεται ακόμη σε καυτό Σεπτέμβριο και στα νομοσχέδια που θα βρεθούν ενώπιον της Βουλής.