Πρωτοσέλιδα από εφημερίδες

efimerides

Διαβάστε όλα τα πρωτοσέλιδα από τις εφημερίδες σήμερα

Σημερινή: Με τίτλο  «Αρχιτεκτονική υποχωρήσεων για λύση», γράφει ότι πέντε σκόπελοι καθιστούν προβληματική τη διαπραγμάτευση: η μετεξέλιξη του ομόσπονδου κράτους, ο διαμοιρασμός της εξουσίας, η εκ περιτροπής προεδρία, το περιουσιακό, η συμμόρφωσης της λύσης προς το ευρωπαϊκό κεκτημένο και οι εγγυήσεις. Αλλού γράφει για το θέμα του θανάτου ενός από δύο δίδυμα νεογνά στο Νοσοκομείο Πάφου και ότι η νεκροψία θα δείξει σήμερα αν το μωρό ήταν ζωντανό. Σε άλλο της πρωτοσέλιδο θέμα η «Σ» γράφει ο Υπουργός Οικονομικών έστειλε χθες στους εργαζόμενους της Cyta την πρότασή του και ότι η πρώτη αντίδραση της ΠΑΣΕ ΑΤΗΚ ήταν αρνητική αλλά ανέφερε πως θα μελετήσει σήμερα με τους νομικούς συμβούλους της τη φόρμουλα του Υπουργείου και θα απαντήσει.

Αλήθεια: Με τίτλο  «Οι διασφαλίσεις των εργαζομένων στη Cyta» και γράφει ότι μεταξύ τριών δρόμων θα έχουν να επιλέξουν οι εργαζόμενοι στην ΑΤΗΚ κατά τη διαδικασία αποκρατικοποίησης του Οργανισμού ενώ προβάλλει δηλώσεις του Χάρη Γεωργιάδη στην εφημερίδα ότι οι εργαζόμενοι είναι διασφαλισμένοι. Αλλού γράφει ότι το Υπουργείο Υγείας τερμάτισε το συμβόλαιο της γυναικολόγου του Γενικού Νοσοκομείου Πάφου, η οποία ήταν με έκτακτη σύμβαση και παρακολουθούσε την 22χρονη που κυοφορούσε δίδυμα, προσθέτοντας ότι ο Υπουργός διέταξε διοικητική έρευνα ενώ η Αστυνομία παίρνει καταθέσεις. Σε άλλο της πρωτοσέλιδο θέμα η «Α» γράφει ότι σε περίπου ένα μήνα αρχίζει η εφαρμογή της νομοθεσίας με βάση την οποία θα δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα του Γενικού Λογιστηρίου οι κρατικές οικονομικές συναλλαγές αλλά και τα ονόματα των οφειλετών που δεν πληρώνουν.

Φιλελεύθερος: Με τίτλο  «Δωρεάν μετοχές για να φύγουν», γράφει ότι με δέλεαρ δωρεάν μετοχές στη νέα ιδιωτική ΑΤΗΚ η Κυβέρνηση θέλει να εξασφαλίσει από τους εργαζόμενους του Οργανισμού την αποποίηση του ημικρατικού εργασιακού καθεστώτος. Σε άλλο του θέμα ο «Φ» γράφει ότι σύμφωνα με επαγγελματίες του κλάδου οι δαπάνες του ΚΟΤ για τη διαφήμιση του τουρισμού είναι χαμηλές και αλαλούμ ενώ προβάλλει και δηλώσεις του ΓΔ του ΠΑΣΥΞΕ ότι ούτε ικανοποιητικές ούτε και στοχευμένες είναι οι εκστρατείες. Αλλού η εφημερίδα γράφει ότι στα όρια της κυπριακής ΑΟΖ και του τεμαχίου «11» της Κυπριακής Δημοκρατίας επέστρεψε το γεωτρύπανο SAIPEM 10000 και προετοιμάζεται για νέα γεώτρηση, αλλά εντός της αιγυπτιακής ΑΟΖ και όχι της κυπριακής.

Πολίτης: Με τίτλο  «Οι τέσσερις επιλογές για υπαλλήλους cyta» και γράφει ότι σειρά επιλογών οι οποίες διασφαλίζουν τα εργασιακά δικαιώματα των εργαζομένων της cyta δίνει η κυβέρνηση ενόψει της αποκρατικοποίησης του οργανισμού και της δημιουργίας νέας εταιρείας. Αλλού γράφει ότι το υπουργείο Υγείας έπαυσε χθες τη γυναικολόγο η οποία παρακολουθούσε τη μητέρα που τα μεσάνυχτα της 7ης Αυγούστου στο νοσοκομείο Πάφου έφερε στον κόσμο ένα υγιές αγοράκι και στη συνέχεια γέννησε ακόμη ένα βρέφος, νεκρό, καθώς αγνοούσε πως κυοφορούσε δίδυμα. Σε άλλο του πρωτοσέλιδο θέμα ο «Π» γράφει ότι η ΡΑΕΚ προτίθεται να καλέσει τις επόμενες μέρες ιδιώτες υποψήφιους παραγωγούς ρεύματος για να συζητήσουν τρόπους επίσπευσης της εισόδου τους στην ανταγωνιστική αγορά, με κάποιες μεταβατικές πρόνοιες.

Χαραυγή: Με τίτλο  «Δύο έρευνες για αμέλεια και όχι μόνον», γράφει στο κύριο της θέμα ότι δύο έρευνες – μια διοικητική και μια αστυνομική – καθώς και μια νεκροψία αναμένεται να ρίξουν φως στο θλιβερό περιστατικό που συνέβη στο Γυναικολογικό του Νοσοκομείου Πάφου. Αλλού γράφει ότι στη σπουδή τους να εκδώσουν το τελευταίο διάταγμα λειτουργίας των καταστημάτων οι κυβερνώντες κατάργησαν συλλήβδην όλες τις αργίες, περιλαμβάνοντας και το Δεκαπενταύγουστο. Σε άλλο της θέμα η «Χ» γράφει ότι συγκλονιστικά είναι τα στοιχεία που κατέγραψε η Υπηρεσία Συμβουλευτικής και Επαγγελματικής Αγωγής του Υπουργείου Παιδείας για τα περιστατικά σεξουαλικής εκμετάλλευσης και σεξουαλικής κακοποίησης μαθητών.

Cyprus Mail: Με τίτλο  «Κύμα επιθέσεων στοχοποιεί την Κωνσταντινούπολη» και γράφει ότι δύο γυναίκες πυροβολήθηκαν στο προξενείο των ΗΠΑ στην Κωνσταντινούπολη χθες και τουλάχιστον εννιά άνθρωποι σκοτώθηκαν σε ένα κύμα διάφορων επιθέσεων εναντίον των τουρκικών υπηρεσιών ασφαλείας. Σε άλλο της θέμα η “CM” αναφέρεται στο περιστατικό με το θάνατο νεογνού στο Γενικό Νοσοκομείο Πάφου και γράφει ότι ο Υπουργός Υγείας διέταξε έρευνα στην κατά τα φαινόμενα αποτυχία της κυβερνητικής γιατρού να διαγνώσει εγκυμοσύνη διδύμων που κατέληξε στο να γεννηθεί το ένα νεογνό νεκρό. Αλλού γράφει για την καταγγελία του Κόμματος για τα Ζώα Κύπρου σχετικά με το κόψιμο των φτερών του πελεκάνου Ροξάνη από το ζωολογικό κήπο Λεμεσού με στόχο να μην μπορεί να δραπετεύσει.