Πρωτοσέλιδα από εφημερίδες

efimerides

Διαβάστε όλα τα πρωτοσέλιδα από τις εφημερίδες σήμερα

Σημερινή: Με τίτλο «Σκοτώνει την ψυχή η οικονομική κρίση», αναφέρεται σε ραγδαία αύξηση αυτοκαταστροφικών συμπεριφορών λόγω οικονομικής κρίσης με ειδικούς να διατυπώνουν σοβαρές ανησυχίες για την ψυχική υγεία του λαού. Σε άλλο πρωτοσέλιδο θέμα αναφέρεται στις διαπραγματεύσεις για το Κυπριακό και γράφει ότι η συμφωνία για το περιουσιακό διέλυσε το εσωτερικό μέτωπο. Αλλού αναφέρεται στον καύσωνα που πλήττει σήμερα την Κύπρο και γράφει ότι υπάρχει κίτρινη προειδοποίηση για 40 βαθμούς, ενώ προτρέπονται οι πολίτες να μην κυκλοφορούν από τις 12 μέχρι τις 5 το απόγευμα.

Αλήθεια: Με τίτλο  «30 ομαδικοί τάφοι περιμένουν την Άγκυρα», γράφει ότι ψηλά στις προτεραιότητες της ΔΕΑ είναι να επιτραπεί η έρευνα στον κατεχόμενο Κοντεμένο όπου υπάρχουν όλα τα στοιχεία για τις ταφές που έγιναν άρον άρον το 1974, αναφέροντας παράλληλα ότι πιέζει και ο Ακιντζί για τους Ε/κ αγνοούμενους. Σε άλλο θέμα γράφει ότι δύσκολες οι επόμενες δύο μέρες για του εργαζόμενους, ιδίως για όσους εργάζονται έξω από τα γραφεία, αφού στους 42 βαθμούς θα σκαρφαλώσει ο υδράργυρος. Αλλού αναφέρεται σε έμπρακτη στήριξη από ΑΚΕΛ στον Πρόεδρο Αναστασιάδη για το Κυπριακό.

Φιλελεύθερος: Με τίτλο «Αναζητούν συγκλίσεις» γράφει ότι οι συναντήσεις που θα έχουν αυτή την εβδομάδα οι διαπραγματευτές Ανδρέας Μαυρογιάννης και Οζντίλ Ναμί, θεωρούνται καθοριστικές, καθώς θα διαφανεί εάν οι δύο πλευρές μπορούν να φτάσουν σε ακτίνα συμφωνίας για το περιουσιακό. Αλλού γράφει ότι στον Γενικό Εισαγγελέα της Δημοκρατίας εναπόκειται κατά πόσο θα απονεμηθεί Δικαιοσύνη στις υποθέσεις που αφορούν κακοδιαχείριση ή και διασπάθιση δημοσίου χρήματος στα συμβούλια αποχετεύσεων Λευκωσίας και Λάρνακας, αφού οι πληροφορίες αναφέρουν ότι άρχισαν οι πολιτικές παρεμβάσεις προς διάφορες κατευθύνσεις. Σε άλλο θέμα γράφει ότι στην Αναθεωρητική Αρχή Προσφορών προσέφυγε η Κοινοπραξία «Ζήνων», η οποία υποστηρίζει ότι η Κυβέρνηση παράτυπα και αδικαιολόγητα διέκοψε τις διαπραγματεύσεις για την ανάπτυξη στο λιμάνι Λάρνακας.

Χαραυγή: Με τίτλο «Οφείλουν και δεν πληρώνουν», γράφει ότι υπάρχουν καθυστερημένες οφειλές προς το Συμβούλιο Αποχετεύσεων Λευκωσίας, οι οποίες αφορούν συνολικά 14.493 ιδιοκτήτες, φυσικά και νομικά πρόσωπα, εκ των οποίων οι 40 ιδιοκτήτες οφείλουν ο καθένας πέραν των €10.000. Αλλού η εφημερίδα αναφέρεται στην επέτειο θανάτου του Εθνάρχη Μακαρίου. Αλλού γράφει ότι με τον υδράργυρο να σκαρφαλώνει στους 41 βαθμούς Κελσίου, δεν είναι λίγοι αυτοί οι οποίο αναζητούν τη δροσιά της θάλασσας, δυστυχώς όμως αρκετές παραλίες συνεχίζουν να λειτουργούν χωρίς την επιτήρηση ναυαγοσώστη.