Πρωτοσέλιδα από εφημερίδες

efimerides

Διαβάστε όλα τα πρωτοσέλιδα από τις εφημερίδες σήμερα 

Σημερινή: Με τίτλο “Σαρωτική εκκαθάριση `ανταρτών` και αριστερών στοιχείων”, γράφει πως ο Αλέξης Τσίπρας προχωρεί σε ανασχηματισμό και εκλογές τον Οκτώβριο και πως παρελθόν θεωρείται πως θα αποτελέσει από την Προεδρία της Βουλής η Ζωή Κωνσταντοπούλου. Αλλού αναφέρει πως αισιόδοξος για τη λύση είναι ο Γιούνκερ ενώ παρεκκλίσεις από το κεκτημένο ζητά ο Ακιντζί. Γράφει επίσης πως σε κλοιό καύσωνα βρίσκεται η Κύπρος.

Αλήθεια: Με τίτλο “Δώρα από τον Γιούνκερ”, γράφει πως έρχονται χρήματα το Σεπτέμβριο από το Juncker Plan και πως ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής διόρισε τον Βαν Νούφελ ως εκπρόσωπος για το Κυπριακό. Αλλού σημειώνει πως ο Βρετανός ΥΠΕΞ Φίλιπ Χάμοντ βλέπει σήμερα Αναστασιάδη και Ακιντζί και πως αναμένεται να συζητήσει το θέμα των αναχρονιστικών εγγυήσεων με τον Πρόεδρο Αναστασιάδη. Σε άλλο θέμα σημειώνει πως ο Ταγίπ Ερντογάν έρχεται στις 20 Ιουλίου στα κατεχόμενα για να παραστεί στους “εορτασμούς” για την 41η επέτειο της τουρκικής εισβολής.

Φιλελεύθερος: Με τίτλο “Προσωπική εμπλοκή Γιούνκερ” αναφέρει πως ζεστά παίρνει στις προσπάθειες για λύση του Κυπριακού ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, που επισκέπτεται την Κύπρο, και πως ο κ. Γιούνκερ ανακοίνωσε επίσης πως έχει επιτευχθεί συμφωνία στο θέμα του χαλουμιού ως προϊόν Προστατευόμενης Γεωγραφικής `Ένδειξης. Αλλού σημειώνει πως στο δημόσιο κλείνουν τα ταμεία πριν κλείσει το ωράριο. Επίσης γράφει πως ο ΚΥΠατζής που πιάστηκε να κάνει παρακολουθήσεις τιμωρήθηκε με μετάθεση.

Χαραυγή: Με τίτλο “Εύσημα υπακοής για μια οικονομία σε κώμα” και αναφέρει πως τα εύσημα του Προέδρου της Κομισιόν για μια οικονομία που βρίσκεται σε κώμα εδώ και δυο χρόνια, υπό το βάρος του καταστροφικού κουρέματος και του μνημονίου πήρε χθες η κυβέρνηση και ο ίδιος ο Πρόεδρος. Αλλού αναφέρεται στη σημερινή εκδήλωση διαμαρτυρίας έξω από τη Βουλή με αφορμή την επίσκεψη Γιούνκερ, κατά της Ευρώπης του ακραίου αυταρχισμού και των μονοπωλίων. Επίσης αναφέρεται σε επικίνδυνα φαρμακευτικά σκευάσματα που πωλούνται μέσω του διαδικτύου.

Cyprus Mail: Με τίτλο “O Γιούνκερ υπόσχεται χρηματοδότηση της λύσης” αναφέρει πως ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής υποσχέθηκε πως η ΕΕ θα βοηθήσει την Κύπρο οικονομικά όταν βρεθεί μια λύση. Αλλού σημειώνει πως θα πραγματοποιηθεί έκτακτη συνεδρία της Βουλής το Σεπτέμβριο για να λύσει το θέμα των τίτλων ιδιοκτησίας. Ακόμη αναφέρει πως η ΕΚΤ δίνει οικονομική ενίσχυση στην Ελλάδα.

 

Cyprus Weekly: Με τίτλο “Ενίσχυση για την ειρήνη με ρευστότητα” πως η ΕΕ δήλωσε πως θα βοηθήσει στη χρηματοδότηση της συμφωνίας για επανένωση της Κύπρου. Αλλού οι υψηλότερες δαπάνες στην εκπαίδευση δεν αντανακλώνται στις επιδόσεις των μαθητών. Αλλού αναφέρεται στους αγώνες Σάμπο που θα φιλοξενήσει η Λάρνακα.