Πρωτοσέλιδα από εφημερίδες

Διαβάστε όλα τα πρωτοσέλιδα από τις εφημερίδες σήμερα

Αλήθεια: Με τίτλο «Ο Κάτω Πύργος των…θαυμάτων» γράφει ότι ο κοινοτάρχης είναι κατηγορούμενος ενώπιον του δικαστηρίου σε τρεις υποθέσεις για κατάχρηση εξουσίας και κλοπές και ότι εναντίον του διερευνάται υπόθεση που αφορά την πληρωμή από το Κοινοτικό Συμβούλιο υπηρεσιών ευεξίας. Αλλού γράφει ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας αναμένεται να υποβληθεί σήμερα στις 13.00 σε διορθωτική χειρουργική επέμβαση της μιτροειδούς βαλβίδας της καρδιάς και επικαλείται πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες θα παραμείνει 4-5 μέρες στο νοσοκομείο και στη συνέχεια θα επιστρέψει στο ξενοδοχείο με την προοπτική να είναι πίσω στην Κύπρο πριν τα Χριστούγεννα. Αναφέρεται επίσης στην υπόθεση του ΣΑΠΑ και γράφει ότι παγώνουν δύο λογαριασμοί που ανήκουν στο Σάββα Βέργα και τον Ευτύχιο Μαλληκίδη.

Σημερινή: Με τίτλο «ο μισθός στο τραπέζι ενόψει ασυμβίβαστου» επικαλείται στο κύριο της θέμα πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες ότι το θέμα αλλαγής της αντιμισθίας των βουλευτών συζητήθηκε σε πρόσφατη σύσκεψη αρχηγών των κομμάτων και ότι το Υπουργείο Οικονομικών έχει αναλάβει πρωτοβουλία για κατάθεση πρότασης με αλλαγές με αφορμή τη τις πρόσφατες συζητήσεις για το ασυμβίβαστο. Αλλού γράφει ότι ο Αντιπρόεδρος της Τράπεζας Κύπρου Γουίλμπουρ Ρος είπε ότι οι ανασφάλιστοι καταθέτες δικαιούνται να διαμαρτύρονται εναντίον της Κυβέρνησης και της ΕΕ. Σε άλλο της θέμα η «Σ» γράφει ότι στο μικροσκόπιο του Γενικού Ελεγκτή μπαίνουν αυτή την εβδομάδα οι διαδικασίες εξεύρεσης στρατηγικού επενδυτή για τις Κυπριακές Αερογραμμές.

Φιλελεύθερος: Με τίτλο «€100 εκατ. φόρος ακινήτων» γράφει για ικανοποίηση στο Τμήμα Φορολογίας και ιδιαίτερα στο Υπουργείο Οικονομικών καθώς μέχρι χθες, τελευταία μέρα παραχώρησης έκπτωσης για τον φόρο ακινήτων, εισπράχθηκαν €100,25 εκ. ενώ απομένουν 28 εκ. ανείσπρακτα που κυρίως αφορούν οφειλές μεγαλοϊδιοκτητών μεταξύ των οποίων και επιχειρηματίες ανάπτυξης γης. Σε άλλο του θέμα ο «Φ» γράφει ότι δεν αλλάζουν την απόφασή τους για λήψη μέτρων οι γιατροί του δημοσίου, παρά το γεγονός ότι το ένα τουλάχιστον από τα αιτήματά τους ικανοποιήθηκε. Αλλού γράφει ότι μεγαλύτερος αερομεταφορέας στην Κύπρο είναι η τουρκική Pegasus με παράνομες πτήσεις στην Τύμπου με 15% και δεύτερες οι Κυπριακές Αερογραμμές με 9%.

Χαραυγή: Με τίτλο «Δάνεια στο σφυρί για πώλησή τους σε τρίτους» γράφει ότι στο επόμενο βήμα της πακετοποίησης και πώλησης δανείων σε τρίτους, χωρίς και πάλι οποιαδήποτε ασφαλιστική δικλίδα όσον αφορά την πρώτη κατοικία, προχωρεί η Κυβέρνηση με νομοσχέδιο για άρση των περιορισμών που υπάρχουν στην πώληση δανείων σε τρίτους. Αλλού γράφει πέντε εισηγήσεις για προστασία των εργαζομένων που αποφάσισε να προωθήσει μέσα από νομοθετικές ρυθμίσεις η ΠΕΟ. Σε άλλο της θέμα η «Χ» γράφει ότι εγείρεται θέμα ηθικής τάξης για το μέλος του πολεοδομικού συμβουλίου Γιώργο Μιχαηλίδη ο οποίος βρίσκεται υπό κράτηση μαζί με το Σάββα Βέργα αφού δεν μπορεί να είναι μέλος του πολεοδομικού συμβουλίου και να είναι εμπλεκόμενος σε υποθέσεις του ΣΑΠΑ.

Cyprus Mail: Με τίτλο «Η επικεφαλής της Κεντρικής αναμένει ανάπτυξη του χρόνου»  γράφει ότι η Διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας υποσχέθηκε χθες στους Βουλευτές να παρακολουθεί την αποπληρωμή δανείων από τους μεγάλους οφειλέτες. Σε άλλο της θέμα η “CM” γράφει για την αναμενόμενη για σήμερα επέμβαση το Προέδρου της Δημοκρατίας και ότι σχεδιάζει να επιστρέψει στην Κύπρο ως τα Χριστούγεννα. Αλλού και φιλοξενώντας σχετική φωτογραφία γράφει για εκδήλωση μνήμης των θυμάτων από τροχαία τα τελευταία 10 χρόνια, χθες από την Αστυνομία με το σχηματισμό του αριθμού 800 με κεριά στη γωνιά των πεζόδρομων Λήδρας – Ονασαγόρου.