Πρωτοβουλία για την ΕΔΕΚ: Δεν μας δεσμεύουν οι επιλογές Σιζόπουλου

Η ομάδα Πρωτοβουλίας για ένα Δημοκρατικό Συνέδριο στην ΕΔΕΚ, σε ανακοίνωση αναφέρεται στα «μαγειρέματα του Σιζόπουλου και τα ερωτήματα που μένουν».

Δείτε την ανακοίνωση:

Γνωστός αρχιμάγειρας της παραπλάνησης ο Μ. Σιζόπουλος, μαγείρεψε και την χτεσινή σύναξη του Συνεδριακού σερβίροντας την ως “συνέδριο αντιπροσώπων”, για να βγει από τα αδιέξοδα του και να νομιμοποιήσει τις επιλογές του για τις προεδρικές εκλογές.

Δεν μας αφορούν ούτε τα “συνέδρια” του ούτε οι επιλογές του μας δεσμεύουν με οποιοδήποτε τρόπο. Οι ΕΔΕΚίτες που έχουν συστρατευτεί γύρω από την “Πρωτοβουλία για ένα δημοκρατικό συνέδριο”, για τη σωτηρία της βαριά λαβωμένης από το Μ. Σιζόπουλο ΕΔΕΚ, δεν έχουμε συντεταγμένα όργανα στα οποία να είμαστε υποχρεωμένοι να υπακούμε. Ως εκ τούτου δηλώνοντας ότι οι επιλογές Σιζόπουλου δεν μας δεσμεύουν, δηλώνουμε ταυτόχρονα ότι ο κάθε ΕΔΕΚίτης που έχει συστρατευτεί μαζί μας είναι ελεύθερος να επιλέξει ό,τι ο ίδιος νομίζει καλύτερο για τις προεδρικές. Να ψηφίσει όποιον ο ίδιος νομίζει ότι θα υπηρετήσει καλύτερα τις σταθερές αρχές και τις αξίες που με συνέπεια έχει υπηρετήσει ιστορικά το κόμμα μας.

Πέρα από αυτά όμως υπάρχουν και τα ανοικτά ζητήματα που αφορούν τον κύριο Σιζόπουλο και τις παράξενες επιχειρηματικές δραστηριότητες του. Τόσο η Εισαγγελία όσο και η Αστυνομία έχουν την ευθύνη να τα διερευνήσουν σε βάθος με βάση τα όσα έχουν αποκαλυφθεί.

Τα ερωτήματα που έχουν προκύψει για τα διπλά αγοραπωλητήρια έγγραφα καθώς και για την οικονομική και την ευρύτερη υπόσταση του μυστήριου Ιρακινού αγοραστή των οικοπέδων ο οποίος εξασφάλισε κυπριακά διαβατήρια, είναι τεράστια. Μήπως τόσο στην Εισαγγελία όσο και στην Αστυνομία κάποιοι προσπάθησαν να παρακάμψουν όλα τα ερωτήματα και να ραφοποιήσουν την υπόθεση; Γιατί;

Ο φάκελος πρέπει άμεσα να κατέβει από το ράφι, όπου πονηρά τοποθετήθηκε και να ξανανοίξει. Σχεδόν όλα τα κόμματα και οι υποψήφιοι, όπως και όλα τα μεγάλα Μέσα Ενημέρωσης γιατί συγκαλύπτουν με την ανοχή και την σιωπή τους;

Κατά τα άλλα όλοι ανεξαίρετα καταγγέλλουν την διαφθορά και την διαπλοκή ως τα μεγαλύτερα προβλήματα αυτού του τόπου.