Πρωτοβουλίας Μνήμης Ισαάκ – Σολωμού: Οι μοτοσικλετιστές δεν ξεχνούν

Συνεχίζεται και σήμερα από τους μοτοσικλετιστές της «Πρωτοβουλίας Μνήμης Ισαάκ-Σολωμού» το οδοιπορικό μνήμης στην μνήμη του Τάσου Ισαάκ και του ΣολωμούΣολωμού, που άρχισε χθες.

Στην πορεία συμμετέχουν πέραν των χιλίων μοτοσικλετιστών.

Σχετική ανακοίνωση:  «Πατρίδα μας η ιστορία μας – Δεν την πουλάμε»

Η «Πρωτοβουλία Μνήμης Ισαάκ – Σολωμού» εκφράζει την ευγνωμοσύνη σε όλους τους μοτοσικλετιστές που έλαβαν μέρος στο οδοιπορικό μνήμης που ξεκίνησε το πρωί της Παρασκευής από τη Χλώρακα της Πάφου και το μνημείο του πλοιαρίου «Άγιος Γεώργιος».

Οι μοτοσικλετιστές, τιμώντας τη μνήμη του Τάσου, του Σολωμού και των χιλιάδων αφανών ή επιφανών ηρώων αυτού του τόπου, πραγματοποίησαν την Παρασκευή την καθιερωμένη πορεία που κατέληξε στο οδόφραγμα της οδού Λήδρας και διατράνωσε την ανάγκη του κυπριακού λαού για απελευθέρωση, δικαιοσύνη και αξιοπρέπεια.

Με γνώμονα την ιστορική συνέχεια του τουρκοκρατούμενου νησιού μας, προσκύνησαν στον ιερό ναό του Αγίου Ραφαήλ στον Παχύαμμο και τίμησαν όσους ηρωικά έπεσαν τον μαύρο εκείνο Αύγουστο του 1964. Υπενθύμισαν έντονα ότι η Αγία Τηλλυρία ζει και επιβιώνει χάρη στους ήρωες που αντιστάθηκαν στην ΤΜΤ και στην τουρκική βαρβαρότητα και έκλεισαν συμβολικά το οδόφραγμα του Λιμνίτη, εκεί από όπου στις 8 Αυγούστου πέρασαν 53 λεωφορεία με Τούρκους και Τουρκοκύπριους, οι οποίοι μετέβησαν στα Κόκκινα για να γιορτάσουν τις ναπάλμ της τουρκικής αεροπορίας.

Οι μοτοσικλετιστές της «Πρωτοβουλίας Μνήμης Ισαάκ-Σολωμού» με το βλέμμα στον βορρά, κατά μήκος της γραμμής αντιπαράταξης, έφθασαν και έκλεισαν το κατοχικό οδόφραγμα του Αστρομερίτη. Με τη συντροφιά και υπό τη σκεπή της Τασούλας Ισαάκ, φώναξαν για τον πόθο του ήρωα γιου της Τάσου: Απελευθέρωση η μόνη λύση. Έπειτα, με τον βρυχηθμό των μοτοσικλετών να συνοδεύει το αντικατοχικό τους οδοιπορικό, έφθασαν στην ημικατεχόμενη Λευκωσία. Απέτισαν φόρο τιμής στον Τύμβο της Μακεδονίτισσας και έκλεισαν συμβολικά το οδόφραγμα του Αγίου Δομετίου. Εκεί, όπου οι ουρές των αυτοκινήτων κάθονται βραχνάς στα στήθια όσων επιμένουν να απορρίπτουν την απαλλαγή των εγκληματιών.

Στα Φυλακισμένα Μνήματα αφουγκράστηκαν τον πόθο των ανταρτών της ΕΟΚΑ, του Αυξεντίου, του Βαγορή, το Καραολή, του Μάτση και μύρισαν το χώμα της μαγκιάς πριν κλείσουν συμβολικά το οδόφραγμα του Λήδρα Πάλλας, όπου δεσπόζουν οι μορφές του Τάσου και του Σολωμού, σαν να λένε πολλά με τη σιωπή τους. Στο οδόφραγμα της οδού Λήδρας, οι μοτοσικλετιστές παρέμειναν για αρκετή ώρα. Διένειμαν ενημερωτικό υλικό για τις θυσίες των δύο ηρώων και την τραγική ιστορία της πατρίδας μας. Στάθηκαν καλά και με το «Χαίρε, ω χαίρε ελευθεριά» κατέστησαν σαφές ότι η μνήμη θα επικρατήσει της λήθης, στον όμορφο αγώνα που υπέγραψε ο Τάσος Ισαάκ και ο Σολωμός Σολωμού.

Σήμερα, Σάββατο 10 Αυγούστου, θα πραγματοποιηθεί η μεγάλη πορεία από όλες τις πόλεις προς το οδόφραγμα της Δερύνειας. Στις 20:00 θα λάβει χώρα εκεί η μεγάλη εκδήλωση μνήμης και την Κυριακή 11 Αυγούστου, οι μοτοσικλετιστές θα μεταβούν στο μνημόσυνο των δύο ηρώων στο Παραλίμνι. Για την αξιοπρέπεια, την ελευθερία, τη δικαιοσύνη.
Πρωτοβουλία Μνήμης Ισαάκ-Σολωμού

https://www.facebook.com/isaaksolomou/videos/2318090401841569/

https://www.facebook.com/isaaksolomou/videos/2460255777553428/