Πρωτιά της Κύπρου στον διαγωνισμό “Habanos World Challenge” στη Κούβα

Πρωτιά της Κύπρου στον διαγωνισμό «Habanos World Challenge», 20ο Φεστιβάλ Πούρων «Habano», στην Κούβα

Το 20ο Φεστιβάλ Πούρων «Habanos», που αποτελεί έναν ετήσιο θεσμό με σκοπό να φέρει κοντά λάτρεις των κουβανέζικων πούρων από όλο τον κόσμο, ολοκληρώθηκε στην Αβάνα, Κούβα.

Στο πλαίσιο του φεστιβάλ, εθνικές ομάδες από διάφορες χώρες έλαβαν μέρος στον διαγωνισμό «Habanos World Challenge», κατά την διάρκεια του οποίου εξετάστηκαν οι γνώσεις τους αναφορικά με τα πούρα, τη γευσιγνωσία και την προώθησή τους στο ευρύ κοινό.

Στον τελικό του διαγωνισμού, που πραγματοποιήθηκε στις 2 Μαρτίου στο Συνεδριακό Κέντρο της Αβάνας, κατάφεραν να φθάσουν οι ομάδες της Κύπρου και της Κούβας. Πρώτη αναδείχθηκε η κυπριακή ομάδα χάρις στην εξαιρετική απόδοση των Αλέξη Τσιελεπή και Raffi De Garabedian, οι οποίοι εξέπληξαν την κριτική επιτροπή και το κοινό με τις γνώσεις και το πάθος τους για τα κουβανέζικα πούρα.

Η νίκη αυτή ήταν μια εξαιρετική ευκαιρία για προβολή της Κύπρου στα κουβανικά Μέσα Μαζικά Ενημέρωσης, τα οποία κάλυψαν μαζικά το γεγονός λόγω της σημασίας του για την οικονομία και την κουλτούρα της χώρας.

Στην απονομή των βραβείων παρευρέθηκαν, μεταξύ άλλων, ο Επιτετραμμένος της Κύπρου στην Αβάνα κ. Στέλιος Γεωργιάδης και ο Walid Saleh, Διευθυντής της εταιρείας «Phoenicia Cyprus», η οποία αποτελεί την μεγαλύτερη εταιρεία διανομής κουβανικών πούρων στον κόσμο.