Πρωτάθλημα Ποδοσφαίρου: Στη 1η θέση το ΑΠΟΕΛ και στη 2η η ΑΕΚ

Στο πλαίσιο της τελευταίας αγωνιστικής της πρώτης φάσης του Πρωταθλήματος ποδοσφαίρου Α΄ Κατηγορίας, έγιναν σήμερα 6 αγώνες.

Το  ΑΠΟΕΛ τερμάτισε στην πρώτη θέση της βαθμολογίας μετά τη νίκη του επί του Απόλλωνα με 1 – 0 και η ΑΕΚ κατέλαβε τη δεύτερη θέση με ένα βαθμό λιγότερο μετά τη νίκη της επί του Ερμή με 3 – 0.

Όσον αφορά τη διαβάθμιση, την Αγία Νάπα θα συνοδεύσει στη Β΄ Κατηγορία η Ένωση Νέων Παραλιμνίου, η οποία ηττήθηκε σήμερα από την Ανόρθωση με 2 – 0 και παρέμεινε στην προτελευταία θέση της βαθμολογίας.

Συνοπτικά τα σημερινά αποτελέσματα:

ΔΟΞΑ ΚΑΤΩΚΟΠΙΑΣ – ΠΑΦΟΣ F.C. 1-3
ΕΡΜΗΣ ΑΡΑΔΙΠΠΟΥ – ΑΕΚ ΛΑΡΝΑΚΑΣ 0-3
ΑΠΟΛΛΩΝΑΣ ΛΕΜΕΣΟΥ – ΑΠΟΕΛ 0-1
ΑΓΙΑ ΝΑΠΑ – ΑΡΗΣ ΛΕΜΕΣΟΥ 0-4
ΑΝΟΡΘΩΣΗ ΑΜΜΟΧΩΣΤΟΥ – ΕΝΩΣΗ ΝΕΩΝ ΠΑΡΑΛΙΜΝΙΟΥ 2-0
ΕΘΝΙΚΟΣ ΑΧΝΑΣ – ΝΕΑ ΣΑΛΑΜΙΝΑ ΑΜΜΟΧΩΣΤΟΥ 2-2

Στο Τσίρειο Στάδιο το ΑΠΟΕΛ με γκολ του Εφραίμ στο 7` κέρδισε με 1-0 τον Απόλλωνα και έφτασε στους 62 βαθμούς.

Στο 10` ο Απόλλωνας κέρδισε πέναλτι και ο Ντα Σίλβα έστειλε τη μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι.

Η ΑΕΚ νίκησε εκτός έδρας με 3-0 τον Ερμή Αραδίππου και έφτασε στους 61 βαθμούς.

Στο 9` ο Τομάς με πέναλτι έδωσε προβάδισμα (1-0) στην ΑΕΚ στον αγώνα της με τον Ερμή και στο 20ο λεπτό η ΑΕΚ πήρε προβάδισμα δύο τερμάτων με γκολ του Μυτίδη. Στο 50` η ΑΕΚ έφτασε στο 3-0 με αυτογκόλ του Χριστοφή.

Η Ανόρθωση νίκησε με 2-0 την Ένωση Νέων Παραλιμνίου και τερματίζει στην τρίτη θέση ενόψει της δεύτερης φάσης. Η ομάδα της Ένωσης διαβαθμίζεται απευθείας.

Στο 13` ο Λαϊφης έδωσε προβάδισμα στην Ανόρθωση και στο 23` ο Εντλοβού διαμόρφωσε το 2-0.

Στο Μακάρειο Στάδιο, η Πάφος νίκησε με 3-1 τη Δόξα Κατωκοπιάς και έφτασε στους 27 βαθμούς, ενώ η Δόξα συνεχίζει οριστικά στη δεύτερη φάση μετά την ήττα της.

Ο Άλπα στο 20` έδωσε προβάδισμα στην Πάφο και στο 47` ο Μάατσι πέτυχε το 2-0. Πέντε λεπτά πριν το τέλος η φιλοξενούμενη ομάδα ανέβασε το δείκτη του σκορ στο 3-0 και τέσσερα λεπτά αργότερα η Δόξα μείωσε σε 3-1.

Στο Δασάκι, Εθνικός Άχνας και Νέα Σαλαμίνα έμειναν στο 2-2, με το αποτέλεσμα να διαμορφώνεται στις καθυστερήσεις.

Στο 53` ο Κότο Παγιές εκτέλεσε πέναλτι άουτ για τον Εθνικό Άχνας στο εντός έδρας παιχνίδι του με τη Νέα Σαλαμίνα. Στο 71` ο Μιράντα άνοιξε το σκορ για τον Εθνικό και στο 82` έγινε το 2-0 με τον Κότο Παγιές.

Στο 84` η Σαλαμίνα μείωσε σε 2-1 με τον Μακρίεφ. Στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων ο Ατόρνο ισοφάρισε σε 2-2 για τη Σαλαμίνα.

Η πρώτη φάση ολοκληρώνεται αύριο με τον αγώνα Ομόνοιας – ΑΕΛ που θα αρχίσει στις 16.00.

Η Ομόνοια θέλει τη νίκη στην προσπάθεια της για έξοδο στην Ευρώπη, ενώ για την ΑΕΛ, η οποία έχει 31 βαθμούς, η νίκη θα της χαρίσει την 6η θέση, ξεπερνώντας τη Νέα Σαλαμίνα που έχει 33 βαθμούς, για να συνεχίσει στη δεύτερη φάση του πρωταθλήματος στον α΄ όμιλο.