Προχωρούν οι διαδικασίες για μεταφορά του Κέντρου Ελέγχου Πτήσεων στην Κοκκινοτριμιθιά

Σε πορεία υλοποίησης βρίσκεται ο σχεδιασμός, για να καταστεί το Κέντρο Ελέγχου Εναέριας Κυκλοφορίας στην Κοκκινοτριμιθιά, το κεντρικό σημείο ελέγχου πτήσεων της Κύπρου, έργο το οποίο επιτελείται στο παρόν στάδιο, από το Κέντρο Ελέγχου Πτήσεων στη Λεωφόρο Αθαλάσσας, στη Λευκωσία.

Όπως ανέφερε η Υπουργός Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων κα Βασιλική Αναστασιάδου, δρομολογούνται σύντομα οι διαδικασίες για την αγορά και μεταφορά του κατάλληλου εξοπλισμού, στο Κέντρο Ελέγχου Εναέριας Κυκλοφορίας, στη Βιομηχανική Περιοχή Κοκκινοτριμιθιάς.

Διάφοροι λόγοι, σημείωσε, δεν επέτρεψαν μέχρι σήμερα, τον εξοπλισμό του Κέντρου στην Κοκκινοτριμιθιά και τη στελέχωση του με το κατάλληλο προσωπικό. Εξέφρασε ωστόσο την πεποίθηση ότι τα προβλήματα θα αρθούν σύντομα, προκειμένου να προχωρήσει η διαδικασία.

Η κα Αναστασιάδου, συνοδευόμενη από τον Γενικό Διευθυντή του Υπουργείου Μεταφορών κ. Aλέκο Μιχαηλίδη, επισκέφθηκε σήμερα τόσο το Κέντρο Ελέγχου Πτήσεων στη Λευκωσία, όσο και τις εγκαταστάσεις στην Κοκκινοτριμιθιά.

Η κα Υπουργός, εξήρε το σοβαρό και υπεύθυνο έργο, που επιτελείται από το Τμήμα Πολιτικής Αεροπορίας, το οποίο έχει να κάνει με την ασφάλεια των επιβατών, τη φήμη και τη συνδεσιμότητα της Κύπρου. Τόνισε δε, πως οι λειτουργοί του Τμήματος Πολιτικής Αεροπορίας αξίζουν κάθε επαίνου, για το εξαιρετικό έργο που φέρνουν εις πέρας. Ανέφερε μάλιστα, ενδεικτικά, ότι κατά την περίοδο των θερινών διακοπών εξυπηρετούνται από το Κέντρο Ελέγχου 1.400 πτήσεις ανά εικοσιτετράωρο.

Ανέφερε, παράλληλα, ότι το νέο κτίριο στην Κοκκινοτριμιθιά, αξιοποιείται στο παρόν στάδιο, από το Κέντρο Εκπαίδευσης Εναέριας Κυκλοφορίας. Πρόκειται, σημείωσε, για ένα διεθνώς πιστοποιημένο εκπαιδευτήριο, το οποίο παράγει μάχιμο προσωπικό για να αναλάβει καθήκοντα στο Τμήμα Πολιτικής Αεροπορίας.

Η κα Αναστασιάδου, ξεναγήθηκε στους χώρους του Κέντρου Εκπαίδευσης, όπου λειτουργούν εξομοιωτές πτήσεων και εξεταστικό κέντρο του Eurocontrol και είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με τους εκπαιδευόμενους και τους εκπαιδευτές.