Προφυλακιστέος ένας εκ των υπευθύνων της Energa και Hellas Power

Προφυλακιστέος κρίθηκε ένας εκ των πέντε κατηγορουμένων των εταιριών παρόχων ηλεκτρικού ρεύματος Energa και Hellas Power μετά την πολύωρη απολογία του ενώπιον του ανακριτή.

Με τη σύμφωνη γνώμη του ειδικού ανακριτή και του αρμόδιου εισαγγελέα ο Χαράλαμπος Σμυρλιάδης κρίθηκε προσωρινά κρατούμενος, ενώ για τους άλλους τέσσερις συγκατηγορούμενους του εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης.

Οι κατηγορίες που βαραίνουν τους υπευθύνους των δύο εταιριών αφορούν στη μη καταβολή στις αρμόδιες κρατικές αρχές του ειδικού φόρου κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας και την εξαγωγή των εν λόγω ποσών σε τραπεζικούς λογαριασμούς του εξωτερικού.

Εν τω μεταξύ, για τις δύο εταιρίες εκκρεμεί ήδη στην ανάκριση δικογραφία για υπεξαίρεση σε βάρος του Δημοσίου εσόδων που δεν κατέβαλαν απο το τέλος ακινήτων καθώς και απιστία στην υπηρεσία σε συνδυασμό με τις επιβαρυντικές διατάξεις του Ν. 1605/50 περί καταχραστών δημοσίου χρήματος, καθώς και ξέπλυμα χρήματος.

Η συμπληρωματική ποινική δίωξη που ασκήθηκε, καθώς και η έκδοση ενταλμάτων προκύπτει απο νέα στοιχεία που περιήλθαν στη γνώση των δικαστικών λειτουργών για τραπεζικούς λογαριασμούς και άλλες εταιρίες που διατηρούσαν οι εμπλεκόμενοι σε Κύπρο, Ντουμπάι, Χονγκ-Κονγκ, Ελβετία και Σιγκαπούρη.