Προφυλακίστηκαν οι δύο στρατιωτικοί που συνελήφθησαν στον Έβρο

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δύο στρατιωτικοί, θα οδηγηθούν τη Δευτέρα ενώπιον της τουρκικής δικαιοσύνης, με την κατηγορία της παράνομης διείσδυσης σε απαγορευμένη περιοχή.

Όπως μεταδίδει η ανταποκρίτρια του ΑΝΤ1 στην Τουρκία, Μαρία Ζαχαράκη, οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί απολογήθηκαν στον Εισαγγελέα κι αμέσως μετά διατάχθηκε η παραμονή τους υπό κράτηση, μέχρι να διεξαχθεί η δίκη τους, το νωρίτερο την Δευτέρα. Μέχρι τότε οι δύο στρατιωτικοί θα παραμείνουν στις φυλακές της Αδριανούπολης.

Οι τουρκικές Αρχές ελέγχουν και τα κινητά των Ελλήνων στρατιωτικών, τα οποία βρέθηκαν στην κατοχή τους.

Σύμφωνα με τα τουρκικά ΜΜΕ, οι δύο στρατιώτες συνελήφθησαν με την κατηγορία της “απόπειρας στρατιωτικής κατασκοπείας” και της “εισόδου σε απαγορευμένη περιοχή”.

Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ, τα δύο στελέχη του Στρατού Ξηράς, που εντοπίστηκαν χθες το μεσημέρι από τουρκική περίπολο, σε τουρκικό έδαφος, ενώ εκτελούσαν συνήθη περιπολία στην οριογραμμή δασικής περιοχής στις Καστανιές Έβρου, θα οδηγηθούν στην τουρκική Δικαιοσύνη τη Δευτέρα με τη μοναδική κατηγορία της παράνομης διείσδυσης σε απαγορευμένη περιοχή.

Σημειώνεται ότι χθες στη δασική περιοχή Καστανιών Έβρου επικρατούσαν δυσμενείς καιρικές συνθήκες.
Την ίδια ώρα, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, σε καλό κλίμα διεξάγονται οι συνομιλίες για τη διευθέτηση του θέματος, μεταξύ των Αρχηγών ΓΕΕΘΑ Ελλάδας και Τουρκίας, Ναυάρχου Ευαγγέλου Αποστολάκη και Στρατηγού Χουλούτ Ακάρ. Η πρώτη επικοινωνία τους έγινε χθες ενώ υπήρξε δεύτερη επικοινωνία τους σήμερα. Στο πλαίσιο αυτό οι πληροφορίες έφεραν τον Τούρκο Αρχηγό ΓΕΕΘΑ να επιθυμεί την ταχεία ολοκλήρωση της διαδικασίας για την επάνοδο των δύο στρατιωτικών στην Ελλάδα.

Όπως μεταδίδει η ανταποκρίτρια του ΑΝΤ1, ο Χουλουσί Ακάρ ενημέρωσε τον Έλληνα ομόλογό του για την κατάσταση των δύο στρατιωτών, ενώ τον διαβεβαίωσε ότι είναι καλά στην υγεία τους. Τα τουρκικά μέσα αναφέρουν επίσης ότι οι δύο στρατιώτες δέχθηκαν την επίσκεψη της προξένου της Ελλάδας στην Αδριανούπολη.

Ποιοι είναι οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί

Τα ονόματα των δύο Ελλήνων στρατιωτικών που εντοπίστηκαν σε τουρκικό έδαφος, έφερε στο φως της δημοσιότητας το πρακτορείο, Dogan.

Σύμφωνα με τα όσα μεταδίδει το DHA, πρόκειται για τον ανθυπολοχαγό, Άγγελο Μητραιτώδη και τον λοχία ΕΠ.ΟΠ. και σκαπανέα ΜΧ, Δημήτρη Κουκλατζή,