Προφυλακίσθηκε ο δολοφόνος της Ζωής – Κανένας δικηγόρος δεν αναλαμβάνει την υπεράσπισή του

Οι συγκεντρωμένοι στο δικαστικό μέγαρο της Ξάνθης φώναζαν συνθήματα εναντίον του και επιχείρησαν αν τον λυντσάρουν. Η ισχυρή ομάδα των αστυνομικών που συνόδευαν τον 27χρονο στυγερό δολοφόνο της 34χρονης Ζωής Δαλακλίδου, τον φυγάδευσαν από την πίσω πόρτα των δικαστηρίων.

Το γεγονός προκάλεσε οργή στους εκατοντάδες συγκεντρωμένους. Πραγματοποίησαν πορεία στους δρόμους της Ξάνθης μέχρι το κτίριο της Αστυνομικής Διεύθυνσης. Εκεί, εξαγριωμένοι φώναζαν στους αστυνομικούς να τον δώσουν «βορά» στο πλήθος.

Λίγο νωρίτερα, με σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα είχε κριθεί προφυλακιστέος για το έγκλημα που έκανε το πανελλήνιο να ριγήσει. Κανένας δικηγόρος δεν έχει δεχθεί να αναλάβει την υπεράσπισή του.

Το έγκλημά του πρωτοφανώς ειδεχθές. Βίασε, ξυλοκόπησε και έκαψε ζωντανή τη νεαρή κοπέλα.

«Την είδα τυχαία τα ξημερώματα  της Πέμπτης μπροστά μου και την οδήγησα παρά την αντίστασή της στον ακάλυπτο χώρο. Εκεί έγινε ό,τι έγινε. Είχα προφυλακισθεί πέρσι για υπόθεση βιασμού, όμως είχα βγει από την φυλακή» φέρεται να δήλωσε κυνικά στις αρχές ο δράστης, ο οποίος είχε μαγαζί κοντά στο πατρικό της Ζωής.

Το μεσημέρι, μέσα σε κλίμα ανείπωτης θλίψης, σύσσωμη η Ξάνθη τη συνόδευσε στην τελευταία της κατοικία.