Προτεραιότητα του υπουργείου Εμπορίου η επιβεβαιωτική γεώτρηση στο “Αφροδίτη”

Συνάντηση με τη ΝΟΒLE  θα έχει στο Υπουργείο Εμπορίου την Τρίτη ο Υπουργός Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού Γεώργιος Λακκοτρύπης.

Τόνισε ότι το υπουργείο δίνει προτεραιότητα στην επιβεβαιωτική γεώτρηση και την πιστοποίηση του κοιτάσματος στο οικόπεδο Αφροδίτη, ενώ ερωτηθείς αν υπάρχουν νεώτερα προς ανακοίνωση για τα αποτελέσματα της σημερινής συνάντησης ΚΡΕΤΥΚ με τη NOBLE, είπε πως θα ενημερωθεί από τους λειτουργούς του Υπουργείου του.

Ως προς τις δηλώσεις του  Εκτελεστικού Αντιπρόεδρου της ΚΡΕΤΥΚ Σόλωνα Κασίνη που δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο στο οικόπεδο Αφροδίτη να υπάρχει και δεύτερο κοίτασμα, ο κ. Λακκοτρύπης είπε “θα συζητήσουμε αύριο ακριβώς τις ενδείξεις που έχει η NOBLE για να δούμε πόσο προσοδοφόρη είναι αυτή η πιθανότητα που υπάρχει. Προτεραιότητα όμως”, πρόσθεσε, “είναι η επιβεβαιωτική γεώτρηση και η πιστοποίηση του κοιτάσματος Αφροδίτη”.

Ο κ.Λακκοτρύπης είχε συνάντηση με τον Αναπληρωτή Γενικό Γραμματέα του Κινήματος Οικολόγων Περιβαλλοντιστών Άδωνη Γιάγκου.

Check Also

Επιτέθηκαν με πέτρες στο επιτελείο Χριστοδουλίδη, στη Λεμεσό

Επίθεση με πέτρες από αγνώστους δέχθηκε το επιτελείο του ανεξάρτητου υποψηφίου για την προεδρία της …

Επιχείρηση αστυνόμευσης στη Χλώρακα – Έριξαν πέτρες σε αστυνομικούς

Επιχείρηση αστυνόμευσης στη Χλώρακα – Έριξαν πέτρες σε αστυνομικούς Συντονισμένη επιχείρηση ελέγχων στην περιοχή Χλώρακας, …