Προτάσεις αναδιανομής εισοδήματος

Αβ.Νεοφύτου: “ είναι καιρός να εργαστούμε όλοι από κοινού και να πάρουμε μέτρα αναδιανομής του εισοδήματος προς όφελος των χαμηλοσυνταξούχων, άλλων ιδιαίτερων κατηγοριών πολιτών και της απασχόλησης”

Η εγγραφή και συζήτηση θέματος στη Βουλή σχετικά με την επίδραση των μέτρων εξυγίανσης της οικονομίας στο βιοτικό επίπεδο των συνταξιούχων μπορούσε να δώσει την ευκαιρία για να διαπιστώσει κανείς ποιά κυβέρνηση έχει πάρει ή έχει συμφωνήσει ποιά από τα μέτρα που επιδεινώνουν τις συνθήκες διαβίωσης των συνταξιούχων.
Επειδή όμως τέτοιου είδους συζητήσεις δεν είναι πια χρήσιμες και παραγωγικές, ο Δημοκρατικός Συναγερμός με παρέμβαση του προέδρου του κ.Αβέρωφ Νεοφύτου στη συζήτηση του “Κεφαλαίου Δ’” (Πέμπτη, 7 Νοεμβρίου) κατέθεσε την πρόταση να μελετηθούν και να ληφθούν μέτρα για την αναδιανομή των εισοδημάτων προς όφελος και ανακούφιση των χαμηλοσυνταξιούχων.

Ανέφερε χαρακτηριστικά ότι, αφού δεν υπάρχει η δυνατότητα να ξοδεύει πια το κράτος απεριόριστα, αν πραγματικά θέλουμε να κάνουμε κάτι για να ανακουφίσουμε τις περισσότερο δοκιμαζόμενες ομάδες πολιτών θα πρέπει να μεταφέρουμε πόρους από εκείνους που έχουν μεγαλύτερες δυνατότητες προς εκείνους που χρειάζονται ενίσχυση. Πρόσθεσε, μάλιστα, ότι θα ήταν σκόπιμο να εγκαταλείψουμε και την τάση να τονίζουμε ποιός έχει την πατρότητα ποιάς ιδέας και πρότασης και είναι καιρός να εργαστούμε από κοινού όλες οι πολιτικές δυνάμεις.

Εφ’όσον, όπως φάνηκε στη συνεδρίαση της Βουλής, είναι κοινή θέληση να ληφθούν τέτοια μέτρα για να συμβάλουμε στην όσο το δυνατό καλύτερη αντιμετώπιση των εκτάκτων συνθηκών της κρίσης, θα πρέπει το ταχύτερο δυνατό να προχωρήσουμε σε συγκεκριμένες αποφάσεις. Σε αυτήν ακριβώς την κατεύθυνση ο Δημοκρατικός Συναγερμός ετοιμάζει συγκεκριμένες προτάσεις.