Προσωπικό φυλακών: Απαιτούμε να αφεθούμε απερίσπαστοι να επιτελέσουμε το λειτούργημα μας

Σε γραπτή ανακοίνωση τους ο κλάδος προσωπικού Φυλακών απευθύνει έκκληση όπως αφεθούν απερίσπαστοι να επιτελέσουν το λειτούργημα τους

Αυτούσια η ανακοίνωση αναφέρει:

Αναφορικά με το τα όσα έχουν δει το φως της δημοσιότητας τις τελευταίες μέρες σχετικά με τις Φυλακές,ως Κλάδος Προσωπικού των Φυλακών επιθυμούμε να εκφράσουμε θερμή παράκληση όπως το προσωπικό των Φυλακών αφεθεί απερίσπαστο να επιτελέσει το δύσκολο καθήκον του.

Θεωρούμε ότι οι Φυλακές γενικότερα θα πρέπει να μείνουν μακριά από οποιεσδήποτε κομματικές ή άλλες σκοπιμότητες. Σίγουρα υπάρχουν προβλήματα που χρήζουν άμεσης επίλυσης και κάποια από αυτά έχουν τεθεί στην πρόσφατη συνάντηση που είχε ο Κλάδος με τον Υπουργό Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως και έχουν τροχιοδρομηθεί διαδικασίες επίλυσης τους.

Είναι άποψη μας ότι τα προβλήματα αυτά δεν λύνονται από αέρος και ούτε σε δημόσιες συζητήσεις. Επίσης δεν μας εκφράζουν ως προσωπικό φυλακών, ούτε αποδεχόμαστε τοποθετήσεις από ανώνυμους που δημόσια εκφέρουν άποψη για την κατάσταση στις Φυλακές.

Ως Τμήμα έχουμε να επιτελέσουμε ένα σοβαρό λειτούργημα με υποχρέωση τόσο προς το προσωπικό όσο και προς όλο το οικοδόμημα που ονομάζεται Φυλακές.

Απαιτούμε να αφεθούμε απερίσπαστοι να επιτελέσουμε το λειτούργημα μας.