Προσφορά ανθρωπιάς από τον Νίκο Αναστασιάδη στο Κοινωνικό Παντοπωλείο της Αρχιεπισκοπής Κύπρου

Δημητριακά, ζυμαρικά και είδη πρώτης ανάγκης. Μεταφέρθηκαν με φορτηγά στο προαύλιο της Ιεράς Αρχιεπισκοπής στη Λευκωσία, στο κοινωνικό παντοπωλείο. Ποσότητες που θα κρατήσουν για ένα μήνα, για όλους όσους τα έχουν ανάγκη.

Ήταν μία προσφορά ανθρωπιάς από τον πρόεδρο του ΔΗΣΥ και υποψήφιο πρόεδρο Νίκο Αναστασιάδη. Μία συμβολική πράξη που συνοδεύτηκε και από μία επιταγή 5.000 ευρώ από το ταμείο στήριξης της προεκλογικής του εκστρατείας.

Τα προϊόντα συγκέντρωσαν εθελοντές που στηρίζουν την υποψηφιότητα Αναστασιάδη. Ήταν παρόντες στην τελετή και στελέχη του ΔΗΣΥ και μέλη της Κοινωνικής Συμμαχίας 2013.

Ο κ. Αναστασιάδης είπε πως η ίδια προσφορά χρηματικής βοήθειας και ειδών πρώτης ανάγκης – ελάχιστη συνεισφορά στους πάσχοντες συνανθρώπους μας –  θα γίνει και στις Μητροπόλεις όπου λειτουργούν συσσίτια.

Ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος ευχαρίστησε τον κ. Αναστασιάδη. Ο λαός μας , είπε, με πολλή χαρά βλέπει αυτή την ενέργεια και  η Εκκλησία έθεσε ως στόχο κάτι που αποτελεί και στόχο όλου του πολιτικού κόσμου «να μην επιτρέψουμε να πεινάσει κανείς Κύπριος μέχρι να έλθει η ώρα που η ανάπτυξη θα επιτρέψει σε όλους να ζουν ανθρώπινα, χαρούμενα και ευτυχισμένα εδώ σε αυτό το βασανισμένο τρόπο…  Το ότι χρησιμοποιείτε χρήματα της προεκλογικής εκστρατείας για να στηρίξετε αυτό το λαό είναι πολύ είναι πολύ ενθαρρυντικό, σας τιμά όλως ιδιαιτέρως. Εμείς ως Εκκλησία θα ευχόμεθα να έχετε καλές επιτυχίες, γιατί θέλουμε ανθρώπους που να νοιάζονται για αυτό το λαό, να είναι σκυμμένοι πάνω στα προβλήματα αυτού του λαού, ούτως ώστε πολύ σύντομα να υπερπηδηθούν όλες οι δυσκολίες, και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν όλοι αλλά και ο κάθε ένας ξεχωριστά, και να ανατείλουν καλύτερες ημέρες. Εμείς ως Εκκλησία θα σας συμπαρασταθούμε.

Τόσο ο κ. Αναστασιάδης, όσο και ο αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος εξήραν το έργο των εθελοντών.