Προστασία στους καλοπληρωτές δανειολήπτες

Οι  διαχρονικά καλοπληρωτές που έχουν δάνεια, δεν πρέπει να πανικοβάλλονται, συνέστησε ο επικεφαλής του Συνδέσμου Προστασίας των Δανειοληπτών Κώστας Μελάς, μετά τη συνάντηση που είχε με τον Πρόεδρο της Βουλής Γιαννάκη Ομήρου.

Έχουν δοθεί υποσχέσεις από τις Τράπεζες για πίστωση χρόνου, είπε ο κ.Μελάς, σε ότι αφορά στις δόσεις τους και «η αγωνία μας είναι να προστατεύσουμε τους δανειολήπτες από τα δεινά, με όλη τη σημασία της λέξης, που υφίστανται και οι οποίοι στο τέλος θα πληρώσουν διπλά για τα λάθη των τραπεζών και οι οποίες φέρουν τη μεγαλύτερη ευθύνη για την κατάντια που ζούμε σήμερα. Εκείνο που έχει σημασία είναι να ακουστεί η φωνή των δανειοληπτών και των υγειών επιχειρήσεων, που εάν οι τράπεζες τις πνίξουν θα καταστραφεί η οικονομία του τόπου».

Ο κ. Ομήρου απευχήθηκε να υιοθετηθούν οι «πρωτόγνωρες προτάσεις της Τρόικας για τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια» και διαβεβαίωσε ότι θα ληφθούν θεσμικά μέτρα προστασίας των δανειοληπτών από καταχρηστικές συμπεριφορές του τραπεζικού συστήματος .«Τελούμε σε αναμονή για την ολοκλήρωση των διαβουλεύσεων της Κυβέρνησης με την Τρόικα, προκειμένου να συνομολογηθεί η δανειακή σύμβαση, πρόσθεσε.