Προσπάθειες να απεγκλωβιστεί το Κατάρ απο τη λογική των διακρατικών συμφωνιών

Σε εξαιρετικά θετικό κλίμα πραγματοποιήθηκε η χθεσινή συνάντηση του Αντώνη Σαμαρά με τον πρωθυπουργό του Κατάρ, με τον πρώτο να υποστηρίζει πως επιδιώκει αποτελεσματικότητα στις λύσεις και μια νέα αρχή στις επενδυτικές σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών.

Ο πρωθυπουργός που θα συναντηθεί σήμερα τον Σεϊχη του Εμιράτου επιχειρεί να πείσει τους Καταριανούς να αποδεσμευτούν απο τη λογική των διακρατικών συμφωνιών και να διεκδικήσουν έργα μέσω διαγωνισμών.

Από την πλευρά του ο Πρωθυπουργός του Κατάρ χθες επέμεινε στις διακρατικές συμφωνίες αναφέροντας πως ” Εμείς προτιμούμε διακρατικές συμφωνίες, είναι πιο δίκαιες και πιο αποτελεσματικές, γνωρίζουμε ωστόσο τις ευρωπαϊκές δεσμεύσεις της Ελλάδας”.

Η εμμονή του Κατάρ στη λογική των διακρατικών συμφωνιών ήταν και ο λόγος που η χώρα απέσυρε τελικά το ενδιαφέρον της για το Ελληνικό.

Ο Εμίρης Αλ Θάνι έκανε αναφορά στην πρόθεση του Κατάρ να συμμετάσχει σε fund με έλληνες επιχειρηματίες φέρνοντας ως παράδειγμα ανάλογη συμμετοχή του στην Ιταλία με κεφάλαιο 1 δις.

Ο Έλληνας Πρωθυπουργός που παρουσίασε επενδυτικό πρόγραμμα για τους τομείς του τουρισμού,τςη ενέργειας, του φυσικού αερίου, του ηλεκτρισμού και των κατασκευών εξέφρασε την ελπίδα ότι οι Καταριανοί θα σπεύσουν να επενδύσουν στην Ελλάδα.