Προσπάθεια του υπουργείου Συγκοινωνιών για μεταφορά των μαθητών με νέα λεωφορεία

Το θέμα της μεταφοράς των  μαθητών είναι μείζονος σημασίας για το υπουργείο Συγκοινωνιών και γίνεται προσπάθεια τα παιδιά να μην επιβιβάζονται σε παλαιά λεωφορεία, αναφέρει το υπουργείο, με αφορμή τον τραυματισμό μαθήτριας που μετέβαινε στο Γυμνάσιο Κλήρου με σχολικό λεωφορείο.

Το υπουργείο διερευνά τις οικονομικές δυνατότητες ώστε οι μαθητές να μεταφέρονται με πλήρη ασφάλεια από τον προσεχή Σεπτέμβριο με πιο καινούργια τουριστικά λεωφορεία, τα οποία απαραιτήτως θα έχουν ζώνες ασφαλείας.

Το συγκεκριμένο λεωφορείο, στο οποίο τραυματίστηκε η μαθήτρια είναι 35 χρόνων, αναφέρει το Υπουργείο Συγκοινωνιών. Είχε ελεγχθεί  στο ΚΕΜΟ Λατσιών την 1η Φεβρουαρίου 2013 και είχε λάβει πιστοποιητικό καταλληλότητας. Θα περνούσε από επανέλεγχο στις 11 Μαρτίου.

Η εταιρεία ΟΣΕΛ, συνεχίζει το Υπουργείο Συγκοινωνιών, δεν έχει λάβει έγκριση από το Τμήμα Οδικών Μεταφορών για να διατηρεί στο στόλο της οποιοδήποτε υπέργηρο λεωφορείο. Οι εταιρείες, όμως,  των άλλων επαρχιών ζήτησαν έγκριση για να αφήσουν στο στόλο τους λεωφορεία ηλικίας πέραν των 20 χρόνων . Η ΚΕΑΑ, ενέκρινε το αίτημα για ένα μόνο χρόνο, θέτοντας επίσης όρους για το κόστος ενοικίασης και συντήρησης των λεωφορείων ώστε να μην επιβαρυνθεί το δημόσιο.