Προσπάθεια κάποιων να “θολώσουν τα νερά” για τις ευθύνες στον τραπεζικό τομέα, καταγγέλλει ο Σταύρος Μαλάς

“Δυστυχώς, ο Κύπριος πολίτης είναι ευάλωτος σε μια ισοπεδωτική προσέγγιση κάποιων, που προσπαθούν να θολώσουν τα νερά για τις πραγματικές ευθύνες στον τραπεζικό τομέα” είπε ο υποψήφιος πρόεδρος Σταύρος Μαλάς, σε δείπνο που διοργάνωσε η Λέσχη Lions Λεμεσού, και ευχήθηκε οι πολίτες να χρησιμοποιήσουν το κριτήριό τους.

«Δυστυχώς παίζεται ένα παιχνίδι» είπε ο Μαλάς, αναφερόμενος στη συζήτηση στη Βουλή “γύρω από τις επισφάλειες και κατ` επέκταση την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών…. “από τη μια κάποιοι προσπαθούν να μας πείσουν ότι η πρώτη πράξη, όσον αφορά την απώλεια κεφαλαίων στο τραπεζικό σύστημα, έγινε με το κούρεμα του ελληνικού χρέους και με τη συγκατάθεση τη δική μας για το κούρεμα – η οποία δεν μπορούσε να μην δοθεί – και τώρα μας λένε ότι έχουμε κτίσει επάνω σ` εκείνην την απώλεια κεφαλαίου, ένα λανθασμένο τρόπο υπολογισμού των επισφαλειών, λόγω των ενεργειών του παρόντος Διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας…Κάποιοι δηλαδή προσπαθούν να μας πείσουν ότι ο προηγούμενος Διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας δεν είχε καμία απολύτως ευθύνη…έστησαν μια σκηνοθεσία τελευταία, με ένα πρόγραμμα στα ΜΜΕ και πάνω σε αυτό προσπαθούν να κτίσουν μια πολιτική διαδικασία”.

Το πρόβλημα της ανεργίας και της οικονομικής ύφεσης θα παραμένει εκεί, τόνισε ο κ. Μαλάς και εξέφρασε την εκτίμηση ότι για να λυθεί το πρόβλημα, θα πρέπει να εισρεύσουν χρήματα από επενδύσεις, κυρίως από το εξωτερικό… “η κυπριακή οικονομία είναι μικρή και οι μικρές οικονομίες μπορούν να ανακάμψουν σχετικά γρήγορα, έστω και σε περιβάλλον οικονομικής ύφεσης, εάν και εφόσον στοχεύσουν σε εκείνες τις δράσεις οι οποίες θα φέρουν χρήμα και σε μικρό χρονικό διάστημα».

Ο κ. Μαλάς μίλησε για  «πομπώδη πολιτικό λόγο του μπαλκονιού που δεν έχει πλέον θέση στην πολιτική ζωή της χώρας, γι’ αυτό είναι που τους τελευταίους 3-4 μήνες κάνω μια προσπάθεια επικοινωνίας με τον κόσμο, προτάσσοντας ένα διαφορετικό πολιτικό λόγο, γιατί λόγω και της προσωπικής μου κουλτούρας, θέλω να στέκομαι μπροστά στον κυπριακό λαό, είτε τώρα είτε μετά, αν με τιμήσει με την ψήφο του και να απαντώ με ειλικρίνεια για τις δεσμεύσεις τις οποίες έχω λάβει τώρα, στην προεκλογική περίοδο και να προτείνω πολιτικές οι οποίες είναι υλοποιήσιμες, είναι τεκμηριωμένες και οι οποίες δεν θα με αφήσουν εκτεθειμένο”.