Προσοχή στις διακινήσεις λόγω καιρικών συνθηκών – Κλειστοί δρόμοι

Προσοχή στις διακινήσεις λόγω καιρικών συνθηκών – Κλειστοί δρόμοι

Ιδιαίτερη προσοχή συστήνεται σε όσους θα διακινούνται στο οδικό δίκτυο, αφού και σήμερα λόγω των χειμερινών καιρικών συνθηκών που επικρατούν, παρατηρούνται διάφορα προβλήματα σε δρόμους τόσο στα ορεινά, όσο και στις αστικές περιοχές. Αρκετοί δρόμοι παραμένουν κλειστοί, ενώ λόγω των βροχών ανά το παγκύπριο, οι δρόμοι είναι ολισθηροί και ενδεχομένως σε διάφορα σημεία να υπάρχει συσσώρευση νερού.

Στα ορεινά της επαρχίας Λευκωσίας, οι δρόμοι Παλαιχωρίου – Αγρού και Λαγουδερών – Χανδριών είναι ανοικτοί μόνο για οχήματα με κίνηση και στους τέσσερις τροχούς ή εφοδιασμένα με αντιολισθητικές αλυσίδες.

Στη Δευτερά, λόγω υπερχείλισης ποταμού, παραμένει κλειστή η οδός Φοινοπούλου, ενώ στην Λακατάμια, είναι κλειστός ο δρόμος παρά το Στρατιωτικό Κοιμητήριο, στην Ανθούπολη, επίσης λόγω υπερχείλισης ποταμού.

Στην περιοχή Μόρφου παρατηρούνται κατολισθήσεις βράχων στους δρόμους Ορκόντας – Κάμπου, Κάτω Πύργου – Κάμπου και Σταυρού της Ψώκας – Κάμπου, ενώ κλειστοί είναι οι ακόλουθοι δρόμοι:

• Οδός Καλλιθέας – Γεφύρι παρά το δημοτικό σχολείο Περιστερώνας

• Παλαιός δρόμος Κάτω Μονής – Αγίας Μαρίνας Ξυλιάτου

• Γεφύρι Κοράκου – Φλάσου

• Δρόμος από Μηλικούρι προς Άγιο Νικόλαο, περιοχή Πλατύ

• Οδός Μάριου Ιωάννου, στην Κακοπετριά

Στα ορεινά όλοι οι δρόμοι που οδηγούν στο Τρόοδος είναι κλειστοί. Οι δρόμοι Κακοπετριάς – Pinewood και Προδρόμου – Λεμύθου είναι ανοικτοί μόνο για οχήματα με κίνηση και στους τέσσερις τροχούς ή εφοδιασμένα με αντιολισθητικές αλυσίδες, ενώ ο δρόμος Αμιάντου – Καρβουνά είναι ιδιαίτερα ολισθηρός λόγω παγετού.

Κατολισθήσεις πετρών παρατηρούνται στους δρόμους Δυμών – Κυπερούντας και Αγρού – Αγίου Ιωάννη, με αποτέλεσμα να είναι κλειστή η μία λωρίδα κυκλοφορίας σε διάφορα σημεία.

Στις επαρχίες Λάρνακας, Αμμοχώστου και Πάφου, καθώς και στους αυτοκινητοδρόμους δεν παρατηρείται οποιοδήποτε σοβαρό πρόβλημα, ωστόσο λόγω βροχόπτωσης ενδεχομένως σε σημεία των δρόμων να υπάρχει μερική συσσώρευση νερού στο οδόστρωμα.

Προτρέπονται οι οδηγοί οχημάτων που θα διακινούνται στις αναφερόμενες περιοχές να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, να οδηγούν με χαμηλή, ασφαλή ταχύτητα, να διατηρούν απόσταση ασφαλείας από τα προπορευόμενα οχήματα και να παρέχουν προτεραιότητα σε άλλα διερχόμενα οχήματα όπου χρειαστεί.

Επιπρόσθετα ενημερώνεστε ότι ο δρόμος από το Νοσοκομείο Πόλις Χρυσοχούς προς τον κατασκηνωτικό χώρο Πόλις Χρυσοχούς πλησίον του ποταμού Ευρέτου, έχει κλείσει για την τροχαία κίνηση, λόγω υπερχείλισης του φράγματος Ευρέτου.

Επισημαίνεται ότι η κατάσταση στο οδικό δίκτυο στα ορεινά είναι μεταβαλλόμενη λόγω των χειμερινών συνθηκών που επικρατούν και προτρέπεται το κοινό να ενημερώνεται για την κατάσταση του οδικού δικτύου μέσω της εφαρμογής – application “Αστυνομία Κύπρου” ή μέσω της ιστοσελίδας της Αστυνομίας www.cypruspolicenews.com, στην κατηγορία “Οδικό Δίκτυο”.