Προσοχή στις διακινήσεις – Βροχές και ελαφριά χιονόπτωση στο Τρόοδος

Προσοχή στις διακινήσεις – Βροχές και ελαφριά χιονόπτωση στο Τρόοδος

Ιδιαίτερη προσοχή συστήνεται σε όσους διακινούνται στο οδικό δίκτυο, αφού σε διάφορες περιοχές της Κύπρου σημειώνονται βροχές, ενώ σε περιοχές του Τροόδους σημειώνεται ελαφριά χιονόπτωση.

Λόγω των βροχών, σε διάφορα σημεία στους αυτοκινητοδρόμους και ιδιαίτερα στον αυτοκινητόδρομο Λεμεσού – Πάφου, παρατηρείται συσσώρευση και ροή νερού, με αποτέλεσμα το οδόστρωμα να είναι ολισθηρό, ενώ η ορατότητα για τους διερχόμενους οδηγούς οχημάτων είναι περιορισμένη.

Στην επαρχία Λεμεσού, όλοι οι δρόμοι που οδηγούν στο Τρόοδος είναι ανοικτοί μόνο για οχήματα με κίνηση και στους τέσσερις τροχούς ή εφοδιασμένα με αντιολισθητικές αλυσίδες, λόγω της χιονόπτωσης. Στις ορεινές περιοχές της επαρχίας Λευκωσίας δεν παρουσιάζονται ιδιαίτερα προβλήματα στο οδικό δίκτυο.

Συστήνεται στους οδηγούς οχημάτων που διακινούνται στις αναφερόμενες περιοχές να οδηγούν με χαμηλή, ασφαλή ταχύτητα, να διατηρούν απόσταση ασφαλείας από τα προπορευόμενα οχήματα και να έχουν αναμμένα τα φώτα πορείας του οχήματός τους.

Επισημαίνεται ότι η κατάσταση στο οδικό δίκτυο στα ορεινά είναι μεταβαλλόμενη λόγω των χειμερινών συνθηκών που επικρατούν και προτρέπεται το κοινό να ενημερώνεται για την κατάσταση του οδικού δικτύου μέσω της εφαρμογής – application “Αστυνομία Κύπρου” ή μέσω της ιστοσελίδας της Αστυνομίας www.cypruspolicenews.com, στην κατηγορία “Οδικό Δίκτυο”.