Προσοχή: Παραπλανητικά μηνύματα με το “σήμα” των Κυπριακών Ταχυδρομείων

Προσοχή: Παραπλανητικά μηνύματα με το “σήμα” των Κυπριακών Ταχυδρομείων

Το Γραφείο Καταπολέμησης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος δέχτηκε το τελευταίο διάστημα αυξημένες καταγγελίες από πολίτες αλλά και επίσημα από τα Ταχυδρομεία Κύπρου, ότι δέχθηκαν αριθμό μηνυμάτων τύπου SMS αλλά και μέσω Facebook ή και γενικότερα στο διαδίκτυο, ότι τα Κυπριακά Ταχυδρομεία επιλέγει διάφορους συνδρομητές που τους δίνει την δυνατότητα να κερδίσουν κινητά τηλέφωνα τελευταίας τεχνολογίας. Χρησιμοποιούν παράλληλα και το επίσημο έμβλημα των κυπριακών Ταχυδρομείων με σκοπό να παραπλανήσουν.

Τα μηνύματα αυτά, είναι παραπλανητικά και έχουν ως στόχο την εξαπάτηση των χρηστών με διάφορους τρόπους, όπως αποστολή των προσωπικών στοιχείων, κωδικών πρόσβασης σε προσωπικούς ηλεκτρονικούς λογαριασμούς/διαδικτυακών υπηρεσιών ή και των διαδικτυακών τραπεζικών λογαριασμών που διατηρούν. Η απάτη μπορεί να αφορά και την πληρωμή χρηματικών ποσών στους απατεώνες.

Παρακαλείται το κοινό να είναι ιδιαίτερα προσεκτικό σε τέτοιου είδους παραπλανητικά μηνύματα και να τα διαγράφουν αμέσως.

Το Γραφείο Καταπολέμησης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος είναι στην διάθεση του κοινού ή εταιρειών για αναφορά καταγγελίας και το κοινό καλείται να επισκέπτεται τις διαδικτυακές ιστοσελίδες της Αστυνομίας www.cypruspolicenews.com / www.police.gov.cy / application / στο πλαίσιο cybercrime, για αναφορά.