Προσοχή! Απάτη μέσω τηλεφωνικών μηνυμάτων για απόσπαση χρημάτων

Προσοχή! Απάτη μέσω τηλεφωνικών μηνυμάτων για απόσπαση χρημάτων

Τις τελευταίες ημέρες παρουσιάστηκε έξαρση του φαινομένου της απάτης μέσω γραπτών μηνυμάτων SMS. Η Αστυνομία, συστήνει ιδιαίτερη προσοχή στο κοινό για προστασία από τέτοια μηνύματα, αφού αυτά αποσκοπούν στην απόσπαση χρημάτων μέσω εγγραφής σε ανεπιθύμητες συνδρομητικές υπηρεσίες.

Σύμφωνα με αναφορές που έχουν γίνει στην Αστυνομία, το τελευταίο χρονικό διάστημα, πολίτες έχουν δεχθεί μήνυμα SMS στο κινητό τους τηλέφωνο, για υποτιθέμενη κλήρωση από γνωστή υπεραγορά, κατά την οποία το υποψήφιο θύμα είναι ο νικητής. Στο εν λόγω μήνυμα, συμπεριλαμβάνεται και ένας σύνδεσμος ο οποίος οδηγεί το ανυποψίαστο θύμα του σε σελίδα στην οποία πρέπει μεταξύ άλλων να καταχωρήσει τον αριθμό κινητού τηλεφώνου.

Η Αστυνομία συστήνει ιδιαίτερη προσοχή στο κοινό σχετικά με τέτοια μηνύματα για δήθεν κληρώσεις που δέχεται στο κινητό του τηλέφωνο καθότι πρόκειται για κακόβουλες ενέργειες που απώτερο σκοπό έχουν την απόσπαση χρημάτων μέσω εγγραφής σε ανεπιθύμητες συνδρομητικές υπηρεσίες.

Σε περίπτωση που πολίτες έχουν ήδη εγγραφεί εν αγνοία τους σε συνδρομητικές υπηρεσίες, προτρέπονται όπως επικοινωνήσουν με τον πάροχο τους για έλεγχο της χρέωσης του τηλεφωνικού τους λογαριασμού και όπου διαπιστωθεί απόσπαση χρημάτων, να προβαίνουν σε καταγγελία στον Αστυνομικό Σταθμό της περιοχής όπου διαμένουν.

*Δείγμα των απατηλών τηλεφωνικών μηνυμάτων