“Προσοχή: ΄Ερχεται η …τρόικα” σε επιτραπέζιο παιχνίδι στην Πορτογαλία

Έχει καταγράψει ρεκόρ πωλήσεων στην Πορτογαλία τις τελευταίες ημέρες…Το επιτραπέζιο παιχνίδι “Προσοχή, έρχεται η Τρόικα” κάνει πάταγο μετά και την ευφάνταστη διαφήμιση…”Βαρέθηκες να αγοράζουν υποβρύχια με τους φόρους σου; Τώρα ήρθε η σειρά σου! Κι εσύ επίσης μπορείς να οδηγήσεις τη χώρα στη χρεοκοπία!”.

Ο παίκτης-ηγέτης πρέπει να αναλάβει τα ηνία μίας φανταστικής χώρας της “Πορτουγαλανδίας”, συγκεντρώνοντας τα «μεγαευρώ» που τοποθετεί σε φορολογικούς παραδείσους.

Νικητής όποιος καταφέρει να έχει τις περισσότερες πολιτικές συμμαχίες, να κερδίσει τις περισσότερες εκλογικές αναμετρήσεις και να συγκεντρώσει τα περισσότερα χρήματα προτού εμφανιστεί η κάρτα της Τρόικας με τρεις αγριωπούς, μαυροντυμένους άντρες που κρατούν χαρτοφύλακες με τα αρχικά ΔΝΤ, ΕΚΤ και Ε.Ε.

“Ο στόχος μας ήταν οι άνθρωποι να ψυχαγωγηθούν με την πραγματικότητα της πορτογαλικής κοινωνίας. Είναι ένας τρόπος να τραβήξουμε την προσοχή τους και να τους δείξουμε πώς λειτουργεί πραγματικά η δημοκρατία σήμερα ” δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ένας από τους δημιουργούς του παιχνιδιού, ο Κάρλος Μεσκίτα.

Οι κάρτες του παιχνιδιού, σχεδιασμένες από τους σκιτσογράφους Βάσκο Γκαργκάλο και Νούνο Σαράιβα, παρουσιάζουν μια δηκτική εικόνα της Πορτογαλίας, των προσωπικοτήτων και των σκανδάλων που σημάδεψαν τη χώρα. Ο συνδυασμός τους στο παιχνίδι είναι καθοριστικής σημασίας: κάποιος μπορεί να κερδίσει αν πετύχει την κάρτα της Εκκλησίας με το “Όπους Ντέι” ή να χάσει αν του τύχει η κάρτα με τα “Καλά Κορίτσια”, τις ημίγυμνες νεαρές που εξουδετερώνουν τον αντίπαλο “ηγέτη” μέχρι να ολοκληρωθούν οι “εκλογές”.