Προς συνάντηση Τσίπρα – Καμμένου για κοινή γραμμή στην ονομασία των Σκοπίων

Πρωτοβουλίες αναλαμβάνει το Μαξίμου για τη διαμόρφωση κοινής γραμμής με τους Ανεξάρτητους Έλληνες για το θέμα της ονομασίας των Σκοπίων και στο πλαίσιο αυτό θα υπάρξει συνάντησηΑλέξη Τσίπρα και Πάνου Καμμένου.

Ο Δημήτρης Τζανακόπουλος με συνέντευξή του στον Ρ/Σ «Alpha» Καβάλας έδωσε το στίγμα λέγοντας ότι η ελληνική κυβέρνηση έχει τη βούληση και την ικανότητα να παρουσιαστεί με μια κοινή θέση μέσα από εσωτερικές διαδικασίες και από τα όργανά της.

Ταυτόχρονα έριξε το γάντι στους ΑΝ.ΕΛ. υπενθυμίζοντας ότι στις προγραμματικές δηλώσεις του 2015 – Ιανουάριο και Σεπτέμβριο – είχε καθοριστεί η στάση της κυβέρνησης στο θέμα τη σύνθετης ονομασίας των Σκοπίων για την εξεύρεση κοινά αποδεκτής λύσης. Η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να λύσει το θέμα μέσα στο 2018 και να φέρει την τελική πρόταση στη Βουλή, όπου η ΝΔ διαμηνύει, ότι ακόμα κι αν συμφωνεί με την πρόταση, θα την καταψηφίσει, αν διαφωνούν οι ΑΝ.ΕΛ., μη διστάζοντας ακόμα και να ρίξει την κυβέρνηση, όπως δήλωσε η Ντόρα Μπακογιάννη στην εκπομπή του realfm 97,8 και την εκπομπή του Νίκου Στραβελάκη.