Προς διεύρυνση του καταλόγου των υπόχρεων σε υποβολή πόθεν έσχες

Διευρύνεται ο κατάλογος όσων υποχρεούνται να υποβάλουν πόθεν έσχες.

Σε αυτόν συμπεριλαμβάνονται , σύμφωνα με τον Πρόεδρο της Επιτροπής Νομικών της Βουλής, Ιωνά Νικολάου, οι ανεξάρτητοι αξιωματούχοι της Δημοκρατίας, Γενικός Εισαγγελέας, Βοηθός Γενικός Εισαγγελέας, Γενική Ελέγκτρια, Γενικός Λογιστής, οι βοηθοί τους, Δικαστές Ανωτάτου Δικαστηρίου, Δικαστές Επαρχιακών Δικαστηρίων, Επίτροποι Νομοθεσίας, Προεδρίας, Υφυπουργός παρά τω Προέδρω και άλλοι οι οποίοι δεν περιλαμβάνονταν στην αρχική νομοθεσία που ψηφίστηκε.

Η διεύρυνση κρίθηκε αναγκαία καθώς ο αριθμός των αξιωματούχων που έπρεπε να υποβάλουν πόθεν έσχες, ήταν περιορισμένος. Ο συμπληρωμένος κατάλογος θα υποβληθεί στις Κοινοβουλευτικές Ομάδες στις επόμενες μέρες .

Την ικανοποίησή του για την κοινή γραμμή του ΑΚΕΛ με τα υπόλοιπα κόμματα, ως προς το να περιλαμβάνονται στον κατάλογο του πόθεν έσχες όλοι όσοι ασκούν δημόσια εξουσία κα διαχειρίζονται δημόσιο χρήμα, εξέφρασε ο βουλευτής του κόμματος, Αρίστος Δαμιανού δήλωσε πως μια πάγια θέση του κόμματός του για το πόθεν έσχες έχει υιοθετηθεί από την περασμένη εβδομάδα από όλες τις πολιτικές ομάδες.