Προς ΑΚΕΛ: Το ψάρι πάντα …βρωμάει από το κεφάλι

Να βγάλει από πάνω του την ευθύνη που του ανήκει στο ακέραιο για την τραγική κατάσταση της οικονομίας της Κύπρου, επιχειρεί η πλευρά  του Δημήτρη Χριστόφια.

Σε μια προσπάθεια να κάνει το άσπρο μαύρο και να αποφύγει κάθε κριτική η πλευρά του απερχόμενου Προέδρου, μιλάει για την  παγκόσμια οικονομική ύφεση που δεν άφησε αλώβητη την Κύπρο, θέλοντας προφανώς με αυτό το επιχείρημα να αποδείξει ότι για όλα φταίει η λαίλαπα της παγκόσμιας ύφεσης. Μόνο που οι τραγικοί χειρισμοί που έγιναν  από την κυβέρνηση του Χριστόφια επέτεινα το πρόβλημα, διόγκωσαν την ύφεση και έπληξαν την εικόνα της χώρας διεθνώς. Η κατρακύλα της οικονομίας άρχισε επί διακυβέρνησης του Δ. Χριστόφια, ο οποίος δεν μπόρεσε να πατήσει το «φρένο» την στιγμή που έπρεπε.

Αναμφίβολα, ευθύνη φέρουν και οι διοικήσεις των τραπεζών Κύπρου και Λαϊκή. Είναι άλλωστε γνωστό ότι ο διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας, είναι ομοϊδεάτης του Δημήτρη Χριστόφια και έχει διοριστεί στο συγκεκριμένο πόστο από τον ίδιο. Είναι γνωστό εξάλλου πως αυτή ήταν και η μόνη έγνοια του απερχόμενου Προέδρου. Πως θα διορίσει, δηλαδή, σε όλα τα κυβερνητικά πόστα  στελέχη του ΑΚΕΛ. Τα αποτελέσματα των επιλογών του είναι γνωστά και ορατά πλέον σε όλους τους συμπολίτες μας. Η οικονομία της Κύπρου έχει σχεδόν διαλυθεί και η χώρα έχει γυρίσει χρόνια πίσω.

Το ψάρι -δυστυχώς για κάποιους -πάντα …βρωμάει από το κεφάλι.